Esittele projektisi etenemistä tai kommentoi muiden projekteja
Viestiketju on lukittu

Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

5.12.2015 0:44

Noin kolme kuukautta sitten vaihdoin silloisen Orionin tohon Derbiin. Vikojahan siinä on vaikka muille jakaa mutta yhtäkkiä iski motovaatio laittaa sitä kuntoon talven aikana. Lähtökohtana siis '08 Derbi Senda Baja. Ulkonäköön ei taida tulla mitään radikaalisempia muutoksia vaan suurin osa muutoksista liittyy toimivuuteen ja käyttömukavuuteen, mutta jonkunnäköistä viriäkin saattaa tulla ;)

To do list, melko reaaliaikainen

Eturengas/ muutenki molemmat: ei vielä
Ketjut ja rattaat: tehty
Valomaski ja vilkut: tehty
Katteiden maalaus: tehty
Vanteiden maalaus: ei vielä
Hydraulikytkin: tällä hetkellä vaijerikytkin
Keulan stefat: kyl niil vielä ajaa vähän aikaa, kuitenkin joulun aikaan vaihtoon
Seisontatuki: mallia nippu-nippu side
Kiksikonversio: ei vielä eikä ihan pakollinenkaan vielä, kuitenkin talven aikana vois laittaa kiinni

Lähtökohta: Kuva

Värit tulee pysymään melko samanlaisina. Rungon tarrapommit on jo poistettu. Ehdotuksia ym palautetta saa ja ehkä pitääkin antaa :seko:
Viimeksi muokannut isorikas päivämäärä 14.12.2015 12:43, muokattu yhteensä 3 kertaa

Re: Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

5.12.2015 1:06

Ihan hyvältä kuulostaa suunnitelma. Minkälaista viriä oot aatellu? Ei taida tuo 125 ilmajäähy potkia kovin kummosesti. Eihän sitä ulkonäköä aina tarvi näissä painottaa, pääasia että hyvä ajaa ja tekniikka pelaa ;) Kunhan putsailet pyörän hyvin niin sekin vaikuttaa jo yllättävän paljon. Ite ehottaisin että vetäset vanteitten kehät ja keskiöt jollain mieluisalla värillä, punainen vois olla aika komia, ja sitten joitain pisteosia samalla värillä. Mikä maski tässä on?

Re: Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

5.12.2015 11:59

Meepi kirjoitti:Ihan hyvältä kuulostaa suunnitelma. Minkälaista viriä oot aatellu? Ei taida tuo 125 ilmajäähy potkia kovin kummosesti. Eihän sitä ulkonäköä aina tarvi näissä painottaa, pääasia että hyvä ajaa ja tekniikka pelaa ;) Kunhan putsailet pyörän hyvin niin sekin vaikuttaa jo yllättävän paljon. Ite ehottaisin että vetäset vanteitten kehät ja keskiöt jollain mieluisalla värillä, punainen vois olla aika komia, ja sitten joitain pisteosia samalla värillä. Mikä maski tässä on?Hp master on tässä nyt kiinni mutta siitä on polttimo sulattanut umpioon tälläsen ison ja ruman reijän. Oon miettiny joko polisportin LMX:ää tai jotain numerokilpeä.

Jotain virinokkaa oon aatellu ja aika todennäköisesti lyhyemmät välit koska tää ei vaan väännä vitosvaihteella yhtään :itku: Kannenkin vois ehkä portata.
Punaista oon aatellutki ja oon miettiny vanteiden anodisoinitakin mutta ei meinaa budjetti riittää tälläseen :roll: Mutta jotain metallisävyä siihen tulee. Katteista saattaa tulla ehkä mattavalkoiset ja runkoon jotain teippiä ehkä ;)

Re: Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

6.12.2015 15:57

Tuli muokattua gimpillä erilaisia värivaihtoehtoja. Lopulta päädyin valko-puna-keltaisen comboon. Eli katteista tulee mattavalkoiset ja mattapinnan päälle kiiltävällä valkoisella jotain OEM tarrasarjan näköistä. Lippa on melkein valmis ja katteetkin tuli siistittyä. Tänään aloitan vanteiden maalien poiston ja laitan katteet kuntoon .

Tässä nopeasti muokatut kuvat mahdollisesta lopputuloksesta:

Kuva
Kuva

Re: Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

8.12.2015 11:13

Tuo värikombo on ihan järkyttävä. Sanoisin, että jommalla kummalla, joko keltaisella tai punaisella nuo värjäämäsi osat, ja jättäisit swingin ja etupumput mustaksi.

Re: Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

8.12.2015 14:05

No joo.. mietin vähä itekki et on se keltane aika ruma, taitaa jäädä saman väriseks keula. Tosiaan swingist en oo viel 100% varma, omasta mielestä näyttää paremmalta punaisena mutta mustakin on iha jees.
Puolet katteista on nyt pohjamaaleissa. Tänään käyn hakemassa motonetista ja biltemasta osia ja numerokilpikin tulee postiin parin päivän sisällä joten tekemistä riittää.

Re: Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

13.12.2015 15:26

Katteet on maalattu ja Noendin numerokilpi laitettu. Eilen kävin hakemassa takarattaan ja oranssit jaxit. Tänään olisi tarkoitus laittaa ratas paikalleen ja hakea vielä uudet ketjut ja bmx-tapit taakse. Runkokin on nyt maalattu tälläseks viininpunaiseksi joka ei näy kuvassa. Varmaan kiillotan vanteet ja myöhemmin maalaan mutta en lähe lupaamaan mitään. Pumput taitaakin jäädä alkuperäisvärisiksi, samoin swingi. Jotain tarroja voisi kuitenkin laittaa koska katteet näyttää melko tylsiltä tällee :roll:
Kuva

Re: Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

14.1.2016 10:35

Dööbi vaihtui uuteen projektiin joten tän topicin voi laittaa lukkoon.

Re: Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

14.1.2016 17:54

Mikäs proju? 8)

Re: Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

14.1.2016 18:02

Juhitzun3450 kirjoitti:Mikäs proju? 8)


Aito manki vuosimallia 88. Topicci tulossa mopojen projektialueelle :seko:

Re: Derbi Senda 125SM "EbinLepsiaTerpi"

14.1.2016 20:24

Pyynnöstä lukkoon
Viestiketju on lukittu