Esittele projektisi etenemistä tai kommentoi muiden projekteja
Lähetä vastaus

Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyrojekti ACS!!

5.10.2014 22:13

Nonii elikkä viime talvena tuli pienimuotoisesti projektoitua edellistä kevaria (Yamaha DT 125x) joka jäi vähän kesken mut tuli silti myytyä ja tänä talvena ois tuo husse myös tarkoitus projektoida ja tehdä kunnolla ihan näyttelykuntoinen vehje, pyrkimys olisi päästä MP-messuille ja ACS asti :eek:

Vähä historiaa:
Elikkäs tämän vuoden huhtikuussa ostin itelleni sitten leipomon positiivisin mielin, joka näytti silloin tältä
Kuva

Ulkonäkö muuttu hitusen aina välillä. Suurimmat muutokset oli heti alkuun musta tankki, syylärin suojat, ja tekniikka puolelle Keihin pwk 36, v-forcet ja wr imuhilppeet, ja tehot on ollu sm husseksi aika riittävät. :D

Kuva

Kesä meni keuliessa ja husse palveli hyvin 9 tonnia, eikä leiponu vaikka kuinka anto kenkää taikka ollu niitä kuuluisia sähkövikoja :) Kerran kilvetkin menetin (tosin oli vain 2 päivää pois kun oli kiire päästä takas ajamaan :lol: ) ja parit kaatumisetkin mahtui ajokauteen :) Talvi alkaa tekee tuloaan ja nyt on sit aika laittaa husse uuteen uskoon!

Eli lähtö tilanne oli tämä
Kuva

Ja suunnitelmissa olisi:
Runko punaiseksi [ON]
Swingi mustaksi [ON]
Takahäkki mustaksi [ON]
Vanteiden kehät ja keskiöt mustaksi [ON]
Kone mattamustaksi [Kesken]
Keula Rubbercompilla [ON]
T-palat kiillotetaan [KIILLOTETTU]
Jarrulevyt ja takaratas punaiseksi [ON]
Katteille tarkoitus olisi hommaa tollanen SFT Red Smash ja teippaa kaikki katteet sillä. [TEIPATTU]
Kaikkia pikkuosia punaiseksi ja mustaksi [ON]
Jarrupoljin, kiksi, vaihdepoljin, yms jotain muita pikkuosien kiillotusta. [KIILLOTETTU]
Punaiset bensaletkut kaasariin [ON]
Putki ja änkkä vaihtoon (nyt SP HGS ja vm gianelli änkkä) [EI OLE]
Kilpi underiin [ON]
Temmin lokari [ON]
Uusi takalippa, kun vanha on vähän ottanut uutta muotoa kulmanhaku syistä 8) [ON]
Punaiset ketjut [ON]
Kaikenlaista muuta mitä nyt ei tule äkkisältään mieleen.

Purkaminen tuli tosiaan aloitettua tänään josta vähän kuvaa :P*

Underissa oli pieni talviturkki :lol:
Kuva


2 tunnin purkamisen jälkeen päätin lopettaa tältä illalta ja tilanne oli tämä
Kuva
Pahoittelen kuvien laatua kun tulee vaan nopeesti puhelimella räpsästyä, koitan tulevaisuudessa ottaa vähä paremmin :)

ELI SITTEN SITÄ KOMMENTTIA JA MIELIPITEITÄ PROJEKTISTA :P
Viimeksi muokannut Juulmuri päivämäärä 6.4.2015 22:26, muokattu yhteensä 10 kertaa

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti

5.10.2014 23:30

Ihan hyvältä kuulostaa idea, mutta mitä jos vanteiden keskiöt punaiseksi ja t-palat punaiseksi. Tarrasarja vaikutti hienolta, mutta, mitä jos etukatteisiin laittaisi tarrasarjan ja takakatteet ja lippa mustaksi? Muuten kuulostaa hyvältä ja odotan jo näkeväni pyörän valmiina. 8)

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti

6.10.2014 21:16

Joo kävi itelläkin mielessä punaiset keskiöt, mutta sitten näin yhdessä toisessa hussessa sillai ja kun mäkin maalaan jarrusatulat ja levyt punasiks niin ne vain uppoutuisivat keskiöihin, eli mustat tulee. T-palat on puhdasta alumiinia ja puhdas alumiini hylkii maalia terveisin maalikauppias, eli ei tuu niin kestävä, kun maalaan tosiaan ruiskulla :) Tota katteiden tarroittamista pitää katella sitten kun sen aika on 8)

Vähä päivittelyy, elikkäs eilisestä edistytty sen verran, että pyörä purettu nyt kokonaan osiin (t-palat tosin vielä kiillotus syistä kiinni), paisarin myin eteenpäin ja nyt tarvis sitten toista tilalle (eli saa tulla tarjoomaan kaikkee muuta paitsi tehdasputkia ja rinoa!) :P , swingi putsattu kokonaan johon meni noin tunti :eek: paskaa oli niin jumalattomasti et huh, linkustokin putsattu ja huomenna alkaa t-palojen ja linkuston kiillotus 8)

Kuva
Viimeksi muokannut Juulmuri päivämäärä 6.4.2015 22:28, muokattu yhteensä 1 kerran

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

6.10.2014 21:57

Oikein nätiltä kuullostaa! :D
Aijotko pitää nykyisen maskin? Oma mielipide on se, että hussen oma maski on paljon hienomman näköinen kuin tuo V-face. Budin tai scalvinin äänenvaimentimet sopisivat tuohon mainiosti.

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

6.10.2014 22:14

Ihan näin vinkkinä että linkusto ja t-palat todella helppo kiillottaa. ;) Äläkä maalaa jarruosia, tulee helposti kauheen muovisen ja lelumaisen näkönen. Ovat komeet harmainakin.

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

6.10.2014 22:40

Kyllä pidän nykyisen maskin ku mun mielestä näyttää paremmalta kuin vakiomaski, kun ei yleensä oo husseissa v-facee. Bud änkkää mietin itekki, mut kaikki riippuu iha raha tilanteesta ja miten noita putkia ja änkkiä tulee eteen :)

Juu tiedän, mutta huomenna autokouluakin niin ei ehdi muuta kuin kiillottaa nuo :/
Hyvä pointti tuo, voi olla, että maalaanki keskiöt punaisella ja enkä lähe maalaamaan satuloita :)

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

6.10.2014 23:45

Jotain uniikkia: Scalvinin putki kromattuna ja Scalvinin täyshiilikuituvaimennin.

Sekä tietysti kunnon supermotojarruhilppeet ovat iloa silmille, 320mm levy + kunnon jarrukaliiberi ;)

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

6.10.2014 23:51

No muutenha nuo maistuis, mutta rahaa ei ole kuin roskaa niin pitää yrittää saada mahdollisimman halvalla siistiä :| , eli ei tuu supermotojarru hilppeitä, eikä varmastikkaan scalvinia :( ellei joku myy halvalla käytettynä 8)

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

7.10.2014 0:10

Ebaysta saisi suosituimpiin krosseihin kiinatuotantona 320mm "Braking" CNC kopiolevyn ja adapterin 120-160€. Mustaksi maalatut jarrukaliiberit + kiillotetut brembo-logot olisi jo jotain factorylookkia. Myös jarrusylinteri kiiltävän mustaksi, luo kalliimman oloisen siitä, esim. Beringer tai Frando jarrusylinterit ovat tälläisiä. Sekä tietysti alumiiniset käsisuojat, pelkästään suojaamaan (kuvia sellaisista löytyy galleriastani)

Nämä siis omakohtaisia mieltymyksiä kun aletaan tuunaamaan supermotoja.

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

7.10.2014 1:02

Juu pitää kattoo jos sit viel talven aikana jää aikaa/jaksaa ruveta noin kovasti hifistelemään, mutta olisin kiinnostunut, että mistä tollasia alumiinisiä käsisuojia/karjarautoja saa? mieluusti jostain muualta kuin ebaysta?

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

7.10.2014 7:36

Biltemasta, mutta niistä joutuu patentoimaan muovit irti kun on valettu sen raudan päälle. Jollain rautasahallahan porukka on niitä muoveja noista irroitellut?

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

7.10.2014 15:17

Heitellääs nyt tähän vähän vinkkejä kun tuli ite tuo husse projektoitua viimme talvena. Jarrusatulat kannattaa maalata mustaksi vaikkapa spraynä saatavalla jarrusatulamaalilla. Sitten viilalla hioo sen Brembon logon kiiltäväksi niin tulee todella kliini lopputulos. Punaiseksi jos maalaa niin se on samantien lelun näköinen.. Sitten nuista hussen alumiiniosien kiillotuksesta. Niihin ei tarvi koskea hiomapaperilla ollenkaan. Kiillotusvahoilla ja metalpolishilla tulee loistava lopputulos. Sitten nuo käsisuojat niin biltemasta käyt ostamassa ne vahvistetut suojat ja esimerkiksi rautasahalla sahailet ne muovit varovasti pois ja sitten kiillotat sen alumiinin.

Mielenkiinnolla seurataan projektia miten edistyy! :)

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

8.10.2014 0:06

Juu nuo bilteman käsisuojat sit varmaan hommaan ku ei hintakaan ole paha :)

Tuota jarrusatulamaalia en löytänyt mustaa sprayta millään, mistähän sais? motonetistä saa motippiä mut vain keltaisena, sinisenä ja punaisena... :roll:

Juu tuli kesällä huomattuu varsinki t-paloista, kun vähäse siihe kylkee laitoin metal polish ja hinkkasin nii joha rupes kiiltää :) Noita kiillotusvahoja en vaa oo vielkää oppinu hallitsemaa kunnolla :s pari laikkaa ja vaha puikkooki löytyy.

Tällee btw kesällä tuli jo huomattua mutta sunnuntaina varsinkin kun purin nii kivana yllärinä toi mun takahäkki on aika kiero :D ei ihme, että endot ei kääntynykkää ku oikeelle :D :lol: nii tarvii sellaneki hommaa jostai käytettynä, eli jos jollai pyörii nurkissa nii minulle infoo!

Kuva
Ei sitä tuosta kuvasta välttämättä huomaa, mutta livenä oli kiero ku papin mulkku :x
Viimeksi muokannut Juulmuri päivämäärä 6.4.2015 22:29, muokattu yhteensä 1 kerran

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

8.10.2014 18:27

Niitä vahoja varten pitää olla oma kunnon laikkansa ja ihan kunnon vahatkin on hyvä olla jos tosissaan niitä aikoo käyttää :) Motonetistä saa ainakin ne kunnon vahat. Motonetistä itse ostin sen mustan spraynä saatavan jarrusatulamaalin. Netistä kannattaa katsoa tai tiskiltä kysästä saako tilattua ;)

Re: Husqvarna 125 sm -06 Näyttelyprojekti (tai ainakin yrity

10.10.2014 23:09

Mäkin suosittelen Motonetin vahoja ja laikkoja, niillä saa hyvää jälkeä. Tarvittaessa lämmittää vahaa vielä kuumailmapuhaltimella, niin saa annosteltua sitä sopivasti pintaan.

Bilteman käsisuojista saa tosiaan ihan hyvät karjaraudat, mutta siinä on kyllä hommansa irrottaa muovit varovasti päältä. Onnea yritykseen, itse tilaisin pelkät raudat Aliexpressistä tai Ebaystä.
Lähetä vastaus