Esittele projektisi etenemistä tai kommentoi muiden projekteja

Räsäinen palapeli

4.11.2012 18:36

Viikko sitten ostin kaksi Aprilia RS ku halvalla sai, toinen oli kasassa ja toinen oli paloissa. Tarkoitus olisi kasata tuo palapeli ja ehkä myydäkkin sitten kun sen aika tulee. Kasassa oleva on vm. -04 ja palapeli on -01. Palapeliin pitäisi olla kaikki osat paitsi sylinteri, mutta näyttäisi siltä että kaikki ruuvit ja penkit puttuu myös. Muuta en ole vielä saanut aikaiseksi kuin keulan kiinnityksen, juuri puuttuvien ruuvien takia. Tehtävää:

-Kasataan koko "mopo" ilman katteita ja suunnitellaan jotain häröä

-Tutkitaan mitä osia todellisuudessa puuttuu ja mitä pitää uusia

-Puretaan se takaisin atomeiksi (tällä kertaa niin että tiedän mihnä mikäkin on)

-Hommataan puuttuvat ja uusittavat osat

-Maalataan (väri auki, saa ehdottaa)

-Kasataan

-Myydään (ehkä)

Kuva
Kuva
Kuva
Viimeksi muokannut SamPPaT päivämäärä 16.4.2013 21:48, muokattu yhteensä 2 kertaa

Re: Räsäinen palapeli

4.11.2012 18:44

Noniin tätäpä palapeliä pitää seurata!
Me entiset ja nykyset räsä miehet autetaan! :lol:

Re: Räsäinen palapeli

5.11.2012 0:18

Räsä! Eli todellakin seuraillaan. Samaa mieltä ^^jaani^^:n kanssa!

Re: Räsäinen palapeli

5.11.2012 2:19

Kolmaskin räsämies ilmoittautuu seuraajaksi :D Innolla odotan että millaiset palaset lopulta muodostaa palapelin. Meinaatko muuten tehdä kokonaiselle räsälle jotain? Vai onko käyttöpelinä? Ja onko kummankaan pyörän mahd. rempoista tietoa? :D saattaa nimittäi olla aika loppu jos on paljo ajettu eikä juurikaan rempattu.

Re: Räsäinen palapeli

5.11.2012 21:22

Ei jumalauta, ei helevetti! Ei niitä ruuveja eikä penkkejä oo noissa laatikoissa. Kun kerran kaikki osat luvattiin mukaan nii mä halua kaikki mukaa. Huomenna varmaan lähtee kysymystä myyjälle :seko: tai jos myyjä sattumoisin lukee tätä ja tunnistaa tämän vanhakseen nii voi ottaa itte yhteyttä.

Kokonaiselle pyörälle en tee muutaku kovaa ajoa ja kulutusta (+tarpeelliiset huoltotoimenpiteet). Kokonaiseen pyörään oli muistaakseni tehty 1000km sitten koneremppa joten sen pitäisi olla kunnossa. Kokonaisella on ajettu 34 000km ja palapelillä 36 000km. Onko muuten normaalia että lämmöt nousee liikennevaloihin pysähtyessä 70 -->100-130? :eek: Epäilen että ei oo. Tuorevoitelu poistettu käytöstä ja 3% seoksilla ajetaan jotta ei pitäisi siitä olla kiinni?

Re: Räsäinen palapeli

5.11.2012 22:31

Käviskö tyhjäkäynnillä toosi laihalla tai oisko termari paskana?

Re: Räsäinen palapeli

22.3.2013 1:48

Nonii, palaset alkaa pikkuhiljaa löytymään, vaikka muutama onkin vielä hukassa.

Elikkäs tekniikka on nyt sen verta selvillä, että 154cc polinin sylkkä satsi med 34mm Dellorto, Rave 2 ja varmaankin otan toisesta räsästä tuon arrowin putken.

Katteet on viety maalarille, se hioo edellisen omistajan jättämät pakkeli kasat ja maala varmaan johnakin pääsiäisen aikoina. Väri ei ole vielä varma, mutta todennäköisesti hieman tummempaa sinistä, johon laitetaan Red Bull tarrat.

Joltakin henkilöltä tuli ostettu penkin palat, kaasari, jäähdyttimen säiliö ja taka-akseli. Noh pakettihan oli pieni yllätys kun ensinnäkin se oli helvetin iso kyseisille osille, mutta sisällä oli taka-akselin lisäksi koko haarukka 8o Mutta siitä huolimatta oli laatikko reilusti liian iso, mikä nosti postikuluja kun se tuli matkahuollonkautta.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Re: Räsäinen palapeli

5.4.2013 22:51

Katteet tullu maalarilta, ei mikään maailman paras pinta mutta kelpaa mulle. Joku päivä pitää varmaan siirtää isompiin tiloihin jotta mahtuu tekemään jotain.

Toisen räsän vahasin ja otin kevään ensisauhut. Eipä oikeen mitään tärkeetä, mutta oli pakko saada nuo pari kuvaa tänne.

Kuva
Kuva

Tämä kuva on lähimpänä katteiden sävystä, muissa tulee jotenkin liian kirkas.
Kuva

Kuva
Kuva

Re: Räsäinen palapeli

5.4.2013 23:33

Iha kivan väriset tuli! Kaverin veljellä oli uuden mallin räsä jonka väri oli bemarin sininen oli kans helveti hieno!

Re: Räsäinen palapeli

6.4.2013 10:50

No on kyllä nätti väri!

Re: Räsäinen palapeli

16.4.2013 21:58

Nonii, räsä on siirretty isompaan talliin ja moottori tiputettu pois. Odottaa sielä jotain aurinkoista päivää, jotta saisi rungon pestyä pihalla. Koulussa tuli tehtyä holkit siihen rungon alempaan iskari linkku systeemiin ja vielä pitäisi tehä ne takapyörän holkit jotka edelleen puuttuu.

Polinin 154cc sylkkä sarja tuli Ranskasta ja nyt tässä odotellaan jotta toisesta paikkaa tulee Rave 2 toiseen räsään Rave1 laippa, V-forcen läpät ja muuta sälää.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Re: Räsäinen palapeli

17.4.2013 16:30

Onko tämä sama pyörä kuin tuo sinun mustasi?
http://www.motot.net/talli/ajoneuvot/ap ... 25/id6350/

Re: Räsäinen palapeli

17.4.2013 17:07

Täytyy, kyllä myöntää että melko samannäköinen, mutta eri rekisterinumero.

Re: Räsäinen palapeli

18.4.2013 22:45

Aattelin, että olisko kivarin vanha, mutta ei vissiin sitte. Jossain E-P:llä sekin pärrä varmaan vieläkin seikkailee.

Re: Räsäinen palapeli

2.5.2013 23:49

Taas pientä päivitystä, elikkäs nytten pitäis olla kaikki osat hommattuna ja tässä pikkuhiljaa ruvetaan kasailemaan. Tänään yritin vähä moottoria pestä, josta kyllä ei tullu oikein mitään, paska on niinku liimattu siihen kiinni, varsinkin vetoakselin ympäriltä. Tarrat katteisiin tuli ja yhdeltä tutulta sain hommattua rave 2:n josta oli laippa poikki, mutta kokeelen josko tuosta alkuperääsestä kurilaipasta sais jotenki sen laipan siihen. Suurin erohan on se materiaali eli kurilaippa on rautaa mikä painaa enemmän ku se alumiininen raven laippa. Tuli toiseen räsäänki kytkettyä rave 1 sen kurilaipan tilalle nii nousi huiput 130 --> 160 (räsän mittariin) ja siihen loppuu välit kesken, mutta ei sen ny enempää tarvi kulkeakkaan. Huomenna on taas koko päivä aikaa väsätä, koska on perjantait vapaita koulusta :P

Kuva
Kuva

Onko laippa nyt oikein vai väärin päin?

Kuva
Kuva
Kuva

Jotenki tulee liian kirkkaita kuvia tuolla kameralla tuola hallissa, pitää varmaan ottaa pihalla enempi kuvia :nörtti: