Täällä voit esitellä laajemmat projektisi ja kertoa sen eri vaiheista projektin edetessä.
Lähetä vastaus

Tunturi Sport -74 #ACS2018

10.3.2017 7:25

nonii noniin, elikkä on ollut vuoden päivät tämmön -74 vuodelta oleva tunturi sport projekti, joka on nyt jo aika pitkällä mutta siis mopo tuli mulle naapurin kautta ilmaiseksi, sitten samoin tein aloin purkamaan osiin tunturia jotta pääsee putsaa runkoa. Koitan vaikka viikoin välein laittaa päivytystä kun on paljon kuvia niin voisin tehdä osa-alueettain raporttia.


-Runko ja swingi pulveriin (tehty)
-Moottorin hitsaus ja läpikäynti (tehty mutta ei ole nesteet sisällä)
-Tankin oikominen ja tinaus ja maalus (tehty)
-Lokareiden maalaus (vaihtuu jossain vaiheessa takasin cromi lokareihin) (työn alla)
-Sähköjen teko (kesken)
-Vanteiden kiilotus (kesken)
-Pikku osien maalaus plus muut putsaus/kiilotus työt (kesken)
-Käyntiin saanti (kesken)
-Katsastus (ei ole)

Tossa pari kuvaa kun mopon hain.
Kuva

Kuva
Mopo oli aika karussa kunnossa kun alkoi tutkailemaan, ja tankki oli aivan kiero. Sitten alkoi purku vaihe elikkä moottori, tankki, penkki, iskarit, sun muuta pikku-osaa. Loppuun vielä pari kuvaa.

Kuva

Kuva

Toivottavasti tykkäätte ja kommenttia otan mielusti vastaan ja asioita mitä voisi tehdä toisin.
Viimeksi muokannut hoko- päivämäärä 11.5.2017 14:27, muokattu yhteensä 3 kertaa

Re: Tunturi Sport -73

11.3.2017 23:59

Noni, vaikuttaa aivan mielenkiintoiselta prokkikselta, iteltäkin löytyy lähes alkuperäiskuntoinen '73 Sport tallista, siitä muutama kuvakin galleriasta löytyy. Sulla näkyy olevan Paiolin keula Super Sportista, alunperin näissä on sellanen olikohan Huret-keulaksi ristitty vaseliinitäytteinen rimpula.

Re: Tunturi Sport -73

12.3.2017 14:13

Mäkistation kirjoitti:Noni, vaikuttaa aivan mielenkiintoiselta prokkikselta, iteltäkin löytyy lähes alkuperäiskuntoinen '73 Sport tallista, siitä muutama kuvakin galleriasta löytyy. Sulla näkyy olevan Paiolin keula Super Sportista, alunperin näissä on sellanen olikohan Huret-keulaksi ristitty vaseliinitäytteinen rimpula.

kiitos paljon, ja oon huoamannut kanssa että ei ole oikea keula tässä, joten semmon toimiva pitäisi etsiä jostain tähän.

Re: Tunturi Sport -73

15.3.2017 17:17

Sporttia seurataan! Itselläni tallissa rotta keltainen kromitankki eli -70
Orkkis motti kateissa ja mutta muuten vaan venailee inspiraatiota ja rahaa

Re: Tunturi Sport -73

19.3.2017 14:01

KonZa^^ kirjoitti:Sporttia seurataan! Itselläni tallissa rotta keltainen kromitankki eli -70
Orkkis motti kateissa ja mutta muuten vaan venailee inspiraatiota ja rahaa


nonni ne on hienoja mopoja ja hyvä että ees muutama seuraa. Kohta tulee päivytystä :)

Re: Tunturi Sport -73

19.3.2017 14:28

Nonii nyt tulee vähän päivitystä elikkkäs runko saatiin purettua kokonaan ja sitten heti aloin hiomaan sitä pellille neekerintukalla ja kyllähän sitä sai hetken aikaa hinkkaaa ja ei ollut ruostunut onneksi ollenkaa mutta sen sijaan swingissä oli pieni repeytymä joka sitten hitsattiin ja hiottiin siistiksi. :D
Kuva
Kun olin saanut rungon puhtaaksi oli aika alkaa avaamaan moottoria, Siellä näytti kaikki hyvältä joten en tehnyt muutakun pesin kunnolla liukkarilla ja vaihdoin uudet kampuranlaakerit ja männän jonka jälkeen kasasin uusilla tiivisteillä, Niin ja olihan siinä lohkossa myös reikä joka sitten hitsattiin.Kuva
Kuva
ja kun moottori oli valmis niin alkoi putsaus ja kiillotus, Aluksi hienolla vesihiomapaperilla ja sitten pehmeellä kangaslaikalla ja metal polishilla ja omasta mielestä tuli ihan hyvä. Kuva
ja tässä vielä runko pulveroitunta ja vähän kasattuna ja tosi iso kiitos siitä JETLEX OY:LLE.Kuva

Toivottavasti tykkäätte, ja laittakaa kommenttia. Viikon päästä taas tulee päivitystä kasauksesta tai tankin maalaus operaatiosta.
Hoko-

Re: Tunturi Sport -73

19.3.2017 22:48

Tässä nyt kun oikein katselin niin tuo taitaa olla kyllä '76 mallin Sportti kun kone näyttäs olevan 4-vaihteinen kytkinkopasta päätellen. Myös rungon harmaa alkuperäisväri siihen viittais, pyörien navatkin vaikuttais yhtäkkiä olevan Leleut, vanhemmissa on Maillardin valmisteet. Tarakka lienee '74:sta kun on tuo kantikas takavalo ja tankki 71-74 mallisesta.

Re: Tunturi Sport -73

20.3.2017 10:57

Mäkistation kirjoitti:Tässä nyt kun oikein katselin niin tuo taitaa olla kyllä '76 mallin Sportti kun kone näyttäs olevan 4-vaihteinen kytkinkopasta päätellen. Myös rungon harmaa alkuperäisväri siihen viittais, pyörien navatkin vaikuttais yhtäkkiä olevan Leleut, vanhemmissa on Maillardin valmisteet. Tarakka lienee '74:sta kun on tuo kantikas takavalo ja tankki 71-74 mallisesta.

ahaa oon aina itse luullut että tää on -73 mutta otettu osia kaikkialta ja sittenhän sen saa tietää kun hakee paperit tuohon.

Re: Tunturi Sport -7?

21.3.2017 22:17

Ei ne konttorilla tiedä noista hevon kukkuakaan, tyyppikilven perusteella kattelevat koneelta tietoja ja nekin pakkaa olla päin honkia. Tuota Superiani kun katsastin niin Trafin mukaan tyyppikilven numero oli just Sportista. Onneksi katsurillakin hieman sytytti ja hoksasi että ei tää näin nyt ole, sai tiedot rukattua sitten kutakuinkin oikeiksi. AMA Ry:ltä saa pientä korvausta vastaan lunastettua runkonumeron tiedot Tunturin lähetyslistoista, selviää koska on lähtenyt tehtaalta, minnepäin Suomea ja millä moottorinumerolla.

http://www.ama-ry.com/mopo/tunturi/index.html

Re: Tunturi Sport -7?

22.3.2017 13:30

Mäkistation kirjoitti:Ei ne konttorilla tiedä noista hevon kukkuakaan, tyyppikilven perusteella kattelevat koneelta tietoja ja nekin pakkaa olla päin honkia. Tuota Superiani kun katsastin niin Trafin mukaan tyyppikilven numero oli just Sportista. Onneksi katsurillakin hieman sytytti ja hoksasi että ei tää näin nyt ole, sai tiedot rukattua sitten kutakuinkin oikeiksi. AMA Ry:ltä saa pientä korvausta vastaan lunastettua runkonumeron tiedot Tunturin lähetyslistoista, selviää koska on lähtenyt tehtaalta, minnepäin Suomea ja millä moottorinumerolla.

http://www.ama-ry.com/mopo/tunturi/index.html

juu tuota amalta oon meniannut kysyä niitä papreita tähä ja kuinkas moni tätä seurailee?

Re: Tunturi Sport -76 #ACS2018

3.4.2017 15:38

noniin laitetaan päivitystä pitkäsyä aikaa ja se jatkuu rungon kasauksella rullaavakasi mutta kerran vielä kyllä pitää ottaa vanteet irti ja kiillotaa ne. Sähkoja myös alettu hieman tekemään.
Kuva
Kuva
Sitten alkoi tankin pohjien teko joten alotin hiomalla tankista maalit ja kitit pois ja alkamalla kittaaa kaikkea uudestaan, Tässä pari kuvaa.Kuva
Kuva
Kuva
Mutta sitten aloin miettimään että pohjat pitää tehä kunnolla koska tuo kitti halkee ajan myötä, Itse siis olen opiskelemassa automaalariksi niin otin tankin kouluun mukaan ja taas aloitin että hioin ihan kaikki maalit ja kitit pois tankista. Aloin nyppimään tankkia suoraksi jonka jälkeen aloin tinamaan isompia klommoja pois jotta ei tarvii niin paljoa kittiä.
Kuva
Kuva
Tässä nypittynä valmiina tinaukseen.
Kuva
Kuva
Kuva
Siinä olis taas jotain, eikai teitä ketä seuraa haittaa että on niin paljon kuvia? ja nyt kommenttia tulemaan :). Ensi päivytys tulee luutavasti olemaan tankista noin viikon päästä.

hoko-

Re: Tunturi Sport -76 #ACS2018

3.4.2017 16:01

hoko- kirjoitti:eikai teitä ketä seuraa haittaa että on niin paljon kuvia?

Ei missään nimessä haittaa, kuvathan vain selventävät ja havainnollistavat asiaa joista kerrot tekstissä :)

Re: Tunturi Sport -76 #ACS2018

3.4.2017 16:07

soossimies kirjoitti:
hoko- kirjoitti:eikai teitä ketä seuraa haittaa että on niin paljon kuvia?

Ei missään nimessä haittaa, kuvathan vain selventävät ja havainnollistavat asiaa joista kerrot tekstissä :)

nonni hyvä ja sullakin näyttää olevan tunturi :D

Re: Tunturi Sport -76 #ACS2018

3.4.2017 16:14

-85vm orkkis ja vakio supersportti löytyy joo :lol:

Re: Tunturi Sport -76 #ACS2018

3.4.2017 16:33

jos tänään tulee 1k katsojaa tähän topiciin niin saatte pikku fiilistely kuvan. ;)
Lähetä vastaus