Täällä voit esitellä laajemmat projektisi ja kertoa sen eri vaiheista projektin edetessä.
Lähetä vastaus

Derbi DRD Racing 80cc Airsal *peruttu, myynnissä*

8.5.2015 23:18

Ahkeran "Derbittämisen" aikana nurkkiin kertyy osia jos jonkinlaisia. Osa päätyy myyntiin, mutta sitäkin suurempi osa jää vain lojumaan varastoon vuosikausiksi. Koska aikaa on aina liikaa ja Derbejä aina liian vähän, tuli ajatus alkaa rakentamaan ylimääräisistä osista DRD:lle sisarpuoli. Toinen Derbi tulisi olemaan "raiskaa ja pasko" -tyylinen enskarälläyspeli. Toinen sen sijaan tulisi olemaan äärimmäisen riisuttu, kevyt ja pirteä kylärallitteluvehje supermotovanteilla ja asianmukaisella värimaailmalla.

Suunnitelmat varmasti kokee paljon matkan varrella, mutta tuossa kuitenkin jotain alustavaa:

Derbi #1 "Smoto":

DRD Racing runko, linkullinen takaiskari ja drd takahaarukka. Airsal 73cc pyttysarja, 21mm phbg racing kaasutin ja vakioilmansuodatin. Ei katteita. Ei turhia kiinnikkeitä. Usd-keula ja 300mm etulevy. 17/17" supermotovanteet hyvillä katukumeilla. Maalaus jollain mahdollisimman kirkkaalla ja aerodynaamisella värillä. Keltaisesta saisi +1whp, mutta oranssi olis ehkä näyttävämpi, joskin aerodynaamisilta ominaisuuksiltaan huonompi värivaihtoehto. Mietitään asiaa.

Derbi #2 "Enduro":

Käyttisvehje. DRD Black Edition runko, sendan linkku ja takaiskari. Viilattu Airsal 80cc, 28mm pwk, vapaavirtaussuodatin. Mustaa-mustalla -värimaailma. 18/21" enskavanteet järeillä enskakumeilla. Saa murkut kyytiä. Ei kiire rakentaa. Ajossa aina kun mahdollista.

Tällä hetkellä löytyy mm. 3 keulaa, 2 konetta, 2 runkoa, smotot, enskat, kaasuttimia, imukauloja ym. paskaa.
Puuttuu: sitä ja tätä, vähän sieltä sun täältä. Hankitaan kun on rahaa.

To-do-list:
-Rakennetaan 2 derbiä [1 löytyy, mut sehän ei riitä.]

Tosta eteenpäin:

Vuosikaudet varastossa lojunut drd racing runko taas kohti kuuta
Kuva
Viimeksi muokannut hessuhopotin päivämäärä 29.7.2015 22:47, muokattu yhteensä 3 kertaa

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

9.5.2015 23:39

Keltanen! Oranssi on jo kaikilla :|

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

10.5.2015 20:18

Rungon väriksi tulee näilä näkymin purppura. En vaan osaa päättää teenkö mustat vai valkoiset pohjat. Saattaapi tulla aika erikoinen sävy, jos päätän vetää mustalla. Mutta siistikö? Sen kai näkee sitten.

Asiasta pingviiniin. Vanteisiin oli tullut vuosien saatossa sen verran paljon kiveniskeymiä, rengasraudan jälkiä ja muuta kulumaa, että tein päätöksen maalata nuo uudelleen. Vanteet sai eilen uudet gummit päälleen ja ne odottaa vielä uusia renkaan laakereita. Hioin, pesin ja teippasin vanteet tänään ja ne odottaa nyt kuivaa ja kaunista maalauspäivää. Ei se ulkoilman kylmyys, vaan suuri ilmankosteus, joka mahdollisesti kusisi maalauksen. ;) Sitten olisi vielä jarrulevyjen kiillottelua ja avot!

Kuva

Kuva

Pidin noista vanteista mustina, joten tyydyn vain korjausmaalaamaan nuo entiseen loistoonsa. Muille palikoille sitten jotain mielenkiintoisempaa väriä.

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

14.5.2015 16:05

Maalasin vanteet 3pv sitten, heitin eilen kiinni ja ajoin tänään testilenkin. Enskoilla huiput asettu johonki 80km/h, persuksissa kauhee tärinä, eikä jaksanu vääntää loppuun kuutosella. Nyt jaksaa vetää iloisesti loppuun ja huiput perstuntumalta yli 100km/h. Mittaria tässä laitoksessa ei ole ollut vuosikausiin, enkä semmoista tule hommaamaankaan. Tämän hetken setuppi on airsal 80, 21 lortto, malossin läppärunko, vakioilmansuodatin, 90ps, neulan sokka toisiks ylimmässä lovessa, 14/48 välit. Ilmanputsarin imukurkku on ihan lytyssä ja vie tehoja, koska sitä on kerran lyhennetty, tultu katumapäälle ja pidennetty takas:D, mutta tilalle on tulossa piakkoin 28 pwk sekä vapari, ja pyttyä on tarkotus vielä viilata alavääntösemmäks, sekä tasottaa lohkoista mahdolliset portaat. Ja ei, en tavoittele lisää huippuja, vaan toivomus olis että näiden muutosten jälkeen mopossa riittäis vääntö ajaa yhtä helvetin jyrkkää hiekkamonttua ylös kakkosella huudattaen. :lol: :lol:

Käyn ostamassa lähipäivinä puuttuvia osia drd racingiin paikallisesta purkaamosta. Tarkotus olis hakea ainakin toinen takahaarukka ja muita alustan osia (Sendan). Tässä olis myös tarkotus hiljalleen aloittaa rungon muokkausta. Rungosta lähtee näin alkuun matkustajan jalkatapit, muu mietitään myöhemmin. Tulee ehkä sittenkin katteet, joten en rupee käymään käsiks katteiden kiinnikkeisiin (ainakaan vielä).

naps kuvanen
Kuva

Enskat tulee takas heti kun oon saanut vaihdettua taakse uuden keskiön. Nykynen keskiö on naurettavan pieni ja takarattaan alle täytyy laittaa 10 prikkaa jokaisen reijän kohalle, ettei ketjulinja mene vinoon.

Uudesta keskiöstä puuttuu laakerit ja väliputki, mutta laakerit on jo tilauksessa ja väliputkenkin tekaisen heti kun saan hankittua lisää putkea. Meni nimittäin kaikki edelliset enskojen väliputkien ja holkkien tekemiseen.

Kuva
vs
Kuva
Kuva

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

15.5.2015 14:00

Kissaki kahtoo :D

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

17.5.2015 12:31

Nyt on enskavanne purettuna. Pinnat oli aivan törkeen jumahtaneita. Ei lähteny käsipelillä millään, joten otin apuun vähän järemmän kaluston. Poltin ja jäähdytin jokaisen pinnan propaanipolttimella 2 kertaa, kilauttelin pinnoja napakasti ja käytin irroittamisessa lukkopihtejä ja pulttipyssyä. Tulos: 36 pinnasta vain 2 katkesi! :lol: Käyn hakemassa ens viikolla pari uutta pinnaa nipoilla ja ryhdyn kasaamaan vannetta uudella keskiöllä.

Kuva
Kuva
Kuva

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

18.5.2015 14:33

Laita tervaa pinnoihin, kun kasaat ne niin ne saa helpommin irti seuraavalla kerralla.

Esim. http://www.biltema.fi/fi/Autonhoito/Muu ... 000018308/

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

18.5.2015 16:08

^ Pistin jo nipat täyteen ketjuöljyä. Ajanee suunnilleen saman asian.

Osia tuli perille 28mm kaasari, 30mm imukaula ja vaahtomuoviputsari. 8)

Kuva
Kuva

Käväsin myös hakemassa ensimmäisen satsin purkuosia. Mukaan lähti takahaarukkaa, underia ym. derbin osaa. :)

Kuva
Kuva
Kuva

Seuraavaksi olis tarkotus hommata käyttikseen uudet ketjut ja rattaat, jotka sattuneesta syystä ovat kuluneet mahdottoman väljiksi, suorastaan ajokelvottomiksi. Ne lievästi sanottuna rohisee ihan vitusti. :lol: :lol: :lol:

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

18.5.2015 21:16

Purin aikani kuluksi uutta kaasaria, koska luotto noihin kiinan pojan vekottimiin on pyöreät nolla. Osasin jo odottaa kaasarilta surkeaa viimeistelyä, mutta sen surkeus kuitenkin ylitti kaikki odotukset. Sisukset oli ensinnäkin ihan täynnä hienoa metallisilppua ja tarkemmassa syynäyksessä kaasarista löyty myös isompia metallinpaloja, joista yläkerta olis varmasti ollu hyvillään. Tiivisteet oli myös jätetty voitelematta ja ne olivat tietenkin jo ihan jämähtäneitä. Tämän takia niitä kinkkikaasareita ei ostella! Tai jos ostetaan, niin varaudutaan sitten vähintään pahimpaan. :lol:

Kuva
Kuva
Kuva

Hyvä siitä vielä tulee. :D

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

19.5.2015 19:48

Jalkatapit lähti kävelemään. Sahasin suurimman osan pois käsisahalla, ja se mitä jäi jäljelle, lähti dremelillä.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Ja sitten lähemmäksi. Voidaan huomata, että kyse ei olekaan ihan nappiin menneestä sahaustyöstä:

Kuva

Eli jäi vähän paikattavaa. Täytän nuo kolot ja muut epäkohdat joku päivä super-epoksilla ja hion pinnan tasaiseksi.

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

21.5.2015 16:57

Takahaarukan mukana ei tullu ketjunlaaharia, joten hain tänään sellaisen motonetistä. Oli Forten valmiste, vaikka alkuperäisvaraosana sen mulle myivätkin. No, samapahan se.

Ihmettelin noita ketjunlaaharin kiinnitysreikiä, ku kaikki oli liian väljiä m4 pultille, eikä materiaalivahvuuskaan näyttäny riittävän isompien kierteiden vääntämiseen. Heitin sitte ketjunlaaharin kiinni poraruuvi -"pantentilla", ja myöhemmin räjäytyskuvia kattomalla huomasinkin, että poraruuvithan siinä on vakionakin ollu. :lol:

Kuva
Kuva

Mukaan tarttui myös maalit. Ei vaan ollu hyllyssä violettia, joten täyty valita suosiolla toinen väri. Värivaihtoehtoja ei ollut paljon, koska halusin ehdottomasti sellaisen värin, jollaisella en ole ennen maalannut.

Mukaan lähti sitten tuommosta fluor-keltaista valkoisilla pohjilla. Täytyy vaan sitten hioa ja kitata runko erittäin huolella, koska tuollaisella maalilla kaikki paskat kohat paistattaa about kilometrin päähän. Saapas sentää. :s

Kuva

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

21.5.2015 17:39

Eikö sulla oo rälläkkää ja hitsikonetta?

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

21.5.2015 22:37

Oli mulla rälläkkä, mutta sattuneesta syystä sitä ei enää ole. Sanotaanko vaikka että fanitan enemmän dremeliä. Hitsihän olis toki hitsin kiva, mutta ei hitsi vieköön oo rahaa hitsiin. No, hitsit hitseistä ja hitsit noista vitsin hitsi vitseistä. Tuota runkoa en rakastanu yhtään sen enempää ilman tuota reikää kuin nyt sen kanssakaan. Ja rungot on kaiken lisäks vaihtotavaraa siinä missä kuluneet jarrupalatkin, joten ihan hyvillä mielin noita hajotan. :lol: end of paskanjauhanta

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

21.5.2015 23:12

Hyvä että päätit lopettaa paskanjauhannan :lol:
Samaa fluori motonet maalia on mun vanteissa mutta vihreetä. Tosiaan lähtee valumaan aika helposti, mutta maalausurakan lopussa homma alko sujumaan. Kannattaa harjoitella ensin huonommin näkyvään kohtaan. ;)
Rälläkän saa biltemalta 20€

Re: Derbi DRD 73cc Supermoto & Derbi DRD 80cc Enduro

23.5.2015 11:37

Säästä rahaa vähän parempaan rälläkkään kun johonkin bilteman 20 euron paskaan. Kokemuksesta voin sanoa, että ei tule kestämään... :D
Lähetä vastaus