Täällä voit esitellä laajemmat projektisi ja kertoa sen eri vaiheista projektin edetessä.
Lähetä vastaus

Blockheadin mankit

10.12.2014 0:56

Monkeyhuuma päällä ja lisää luvassa. Tuli tuo piikkinen saatua tovi sitten valmiiksi ja nyt on tarkoitus lähteä tälläistä pidempiaikaista haavetta toteuttamaan. Tavoitteena on tehdä mahdollisimman nopea eli kovaa kulkeva monkeytype moottorilla varustettu manki, jonka runkoon ei ole tehty muutoksia. Pyörä on mahdollisesti ja todennäköisestikin valmistuessaan RUMA, mutta se ei haittaa. Miksikö? Tietysti huvin ja urheilun vuoksi. Tavoitteena olisi pitää pyörä mahdollisimman kevyenä eli aika pitkälle kaikki turha karsitaan. Valmistumispäivästä en lupaile mitään, sillä kyseinen projekti on vähän tällänen ''sivuprojekti'' kaiken muun ohella eli kyseessä aika pitkälti ns. ikuisuusprojekti.

Projektin lähtökohtana on kuvankaunis jincheng manki vuosimallia 2007. Mopo on suhteellisen rujossa kunnossa ja ne vähäisetkin hyvät osat eivät pitkälti sovellu projektiin.

Kuvaa:

Kaverikuva
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva


Eli mitä olisi sitten luvassa:

-Rungon hiekka/soodapuhallutus ja jauhemaalaus.
-Tankin ja sivukopan maalaus sinisellä (LR5Z).
-Pikkupenkki/jonkinsortin jatkettu penkki tämä on vielä täysin auki.
-Ajoasennon säätö matalemmaksi eli todennäköisesti jalkatappien siirto taaemmas. sekä clip-on tangot/käännetty tanko.
-Joku takavalo.
-Sumuvalo/spotti ajovaloksi, pelkät lyhyet ei pitkiä.
-Karsitut sähköt, alla suunnitelma.
-Valokatkaisin mallia on-off.
-12'' vanteet + renkaat, tubeless mallia.
-Ainakin +10cm swingi.
-Keula, tulee eturenkaan ja moottorin välisen tilan kanssa todennäköisesti ongelmia ja joutuu mahdollisesti teettämään t-palat, jotka vievät keulaa edemmäs. Itsehän en näitä pysty tekemään kotikonstein.
-Moottorina toimii YX160 57mm iskulla. Moottoriin tulee 67mm porauksella oleva sylinteri eli tilavuudeksi tulee reilu 200cm3. Sylinterin päälle eli hatuksi tulee akunarin isoventtiilikansi.
-Kaasari tulee olemaan 30mm PWK
-428 rattaat ja ketjut
-Etujarru kokee todennäköisesti faceliftin ja vaihtuu isompaan. Taakse tulee rumpu.
-Lisäilen tänne vielä varmaan jotain mutta yllä pitäisi olla kaikki tärkeimmät.
-Mittaristo tulee olemaan tangossa kiinni oleva galaxy S5 gps sovelluksella.

Pyörä penkitetään kun se on nipussa ja säädöissä.

Alustavasti suunniteltua johtosarjaa. Johtosarja tehdään itse joten väreistä ei kannata välittää:
Kuva

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

10.12.2014 1:25

Hyvältä vaikuttaa, tosin aika rujossa kunnossa lähtötilanteessa on :lol: Meinaatko kilvissä pitää ja valmiina sitten käydä pyörähtelemässä ihan yleisilläkin teillä?

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

10.12.2014 1:38

Seurantaan! Vihdoinkin joku toteuttaa tälläisen vakiorungolla, nimittäin aina halunnut nähdä miten onnistuu. Koneeseen ainakin tulossa melkoista palikkaa, odotan innolla miten tulee kulkemaan... ;)

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

10.12.2014 15:19

Kyllähän tämä tulee olemaan kilvissä valmistuessaan. Nyt vien kilvet konttorille toistaiseksi niin ei tarvitse maksaa vakuutusmaksuja. Pitää muutenkin tuo kilpi uusia kun vanha on karussa kunnossa.

Itsekin odotan tuota tekniikan valmistumista. Kansi, big bore kitti ja kaasari on tulossa suomeen tässä 1-2kk välillä riippuen miten tuo posti kulkee thaimaan ja suomen välillä. Alakerta varmaan seuraavana hankintalistalla. Sitten pitää alkaa sumplimaan ja sovittelemaan alustaa kunhan moottori on nipussa.

Vähän kuvaa:

Hieno kilventeline
Kuva

Johtosarjaa
Kuva

Kuva

Runkoa
Kuva[/URL]

Kuva

Kuva

Näin paljon osia ko. moposta jää tähän projektiin.
Kuva

Otin vähän myyntikuvia palikoista piikkisen penkin päällä johtuen huonosta valaistuksesta ja eiköhän se takanapa sitten tippunut ja vetässyt chippia tankista pois.
Kuva

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

10.12.2014 17:00

Vaikken näitä ''tossumopo''-miehiä ole, niin nyt kyllä vaikuttaa kovalta projulta :)

Miltä kuullostais sleeper-ulkonäkö? :seko:

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

11.12.2014 2:38

Tuollainen vakiolookki ei ole huippujen kannalta kovin hyvä. Tästä tulee enemmän cafe racer henkinen. Joskus tulevaisuudessa tekniikan voisi kyllä istuttaa muuten täysin originaalikuntoiseen mankiin.

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

11.12.2014 17:15

Hyvä tästä tulee! Erityisesti moottorin osalta suunnitelmat kuulostaa hyvälle. 8) Kieltämättä aika surullisen näköinen tuo vanha johtosarja. :lol:

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

12.12.2014 21:30

Kuvissa ei näy edes kaikki mopon osista löytyneet patentit. Kaikkien patenttien lisäksi joka toinen kierre oli vedetty sileäksi.

Hyvin pientä päivitystä eli maalit tuli tankkiin ja sivukoppaan. Sävytettyä spraymaalia. Värikoodina VW:n LR5Z sininen, jota löytyy mm. vw scirocoista:
Kuva

Kuva

Lisäksi olen kysellyt hiekkapuhalluksen hintaa erinäisistä paikoista mutta vähän huonosti tuntuvat vastailevan sähköposteihin eli pitäisi varmaan ottaa puhelin kauniiseen käteen ja soitella firmoihin. Onko kellään kokemuksia jostain hyvästä ja kohtuuhintaisesta hiekkapuhalluspaikasta tässä pk seudulla tai pystyykö joku hiekkapuhaltamaan osia nimellistä korvausta vastaan. En enää aio hioa itse runkoa metallille on vähän turhan iso homma hiekkapuhalluksen hintaan nähden.

Ebaystä tilattuja osiakin on lähtenyt liikkeelle ja niistä kuvaa kun saapuvat. Näitä esimerkiksi 60mm halogeeni/spotti umpio, takavalo, pikakaasukahva + tupit, kytkinkahvarunko kahvoineen sekä jarrupääsylinteri erillissäiliöllä.

Ostelkaa noita mankin osia pois niin saa taas tilaa ostaa uuden raadon tilalle, josta saa hyväksikäytettyä osia.

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

12.12.2014 23:07

Mielenkiintoinen tekniikkapuoli :) aika ärjy vehje valmistuessaan varmaankin :lol:

Kysymys: Mistä ostit maalit, ja mitä makso? Ja minkäverran noilla saa maalattua?

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

13.12.2014 12:57

Maalit ostin automaalit.netistä. Maksoi 32€ toi setti eli ei mikään mahdottoman hintainen. En osaa sanoa miten paljon maalaa koska itsellä jää aina spraypurkkeihin vähintään puolet käyttämätöntä maalia eli en ole maalaillut koskaan mitään isompaa kohdetta näillä sävytetyillä maaleilla. Uskoisi ainakin että on sama riittoisuus mikä normaalissa spraypurkissa.

Tehopainosuhteen pitäisi ainakin olla kunnossa pyörän osalta projektin valmistuessa. Tosin se kärsii siinä vaiheessa kun kuski istuu kyytiin. Ei vaadi kovin painavaa kuskia kyytiin että paino tuplaantuu.

Putsailin vähän runkoa ja nyt mietin, että kannattaakohan sittenkään lähteä maalailemaan runkoa uudelleen mustaksi. Varsinkin kun kaiken paskan alta löytyi ihan siedettävä maalipinta.

Kuva

Kuva

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

13.12.2014 13:20

Sen verran hyvältä näyttää, että itse en ainakaan lähtisi uusimaan jos kerta samanväriseksi tulossa. Joku vahaus voisi kiillottaa tuotakin vielä entisestään, vaikka melko piiloon jääkin.

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

13.12.2014 23:20

Todellakin seurantaan nimittäin niin raju peli tulossa :seko: Innolla seurataan

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

20.12.2014 12:28

Ei kyllä taida maksaa vaivaa ruveta maalaamaan. Näkyvimpiä osia vaikka vähän pyyhkii esim. Fareclalla tai vastaavalla niin varmasti tulee hyvä.

Re: Mahdollisesti nopea monkey projekti

23.1.2015 17:39

Hommat etenee. Hitaasti tosin mutta eipä tämän suhteen ole mikään kiire. Projektin kannalta ehkä ne tärkeimmät osat tulivat nyt postiin ja hain ne. Tässä pari huonossa valaistuksessa otettua kuvaa.

Kuva

Pytyn tiivistepinnassa ihmeellistä syöpymää. Ei kovin syviä eikä kovin kriittisessä paikassa.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kansi ei ihan tuollaisenaan mene jatkoon. Imu- ja pakokanavia saa hieman parannella. Palotila jäänee tuollaiseksi. Kiillottaa sen voisin kun kansi on muutenkin purettuna kanavien työstön aikana.

Seuraavaksi lähdetään metsästämään yx160 alakertaa.

Re: Blockheadin mankit

21.3.2015 17:50

On tullut omasta isosta mankista vähän myytyä osia suunnitelmien muuttuessa jatkuvasti ja se näyttää tällä hetkellä tältä:

Kuva

On tullut vähän tilailtua nyt palikkaa ja nyt on työn alla jonkunnäköisen kesälaitteen rakentelu tuon ikuisuusprojektin ja piikkimankin osista (niistä mitä jäljellä).

Loppukesässä pyörään tulossa isompi tekniikka, joka soveltuu tämän hetken väliaikastekniikkaa paremmin maantieajoon.

Tällä hetkellä pyörään asennusta odottelee tälläinen:
Kuva

Loppukesästä luvassa jonkinnäköinen pidempi roadtrippi ja tänne olisi tosiaan tarkoitus lähteä isommalla moottorilla niin pystyisi pitämään maantiellä sen ~90kmh matkavauhdin aavikkoväleillä suht mukavasti. Tuo oma akunarinkin setti kävi myynnissä mutta se taitaa kuitenkin jäädä loppupeleissä itselle. Siitä en osaa sanoa tuleeko se jo pidemmälle reissulle mukaan kun mietityttää vähän tuon yx160 alakerran (lähinnä laatikko ja kytkin) kestävyys tuollaisessa pidempiaikaisessa rasituksessa.

Tällä hetkellä tulossa pari isompaa tilausta ulkomailta. Näiden tultua pitäisi olla aika pitkälle kaikki tarpeellinen kasassa, jotta pääsee aloittamaan ajokauden. Pyörän värimaailma ei välttämättä tule miellyttämään omaa silmää (mustat muovit ja tankki, punainen runko) mutta sitä voi miettiä uudelleen sitten vuodelle 2016 mikäli ko. pyörä minulta silloin vielä löytyy.

Renkaat:
Kuva

Keula:
Kuva
Lähetä vastaus