Tekniikka, siihen liittyvät ongelmat, huolto, viritys/modaus yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja moottoripyöristä keskustelemiseen. Mopoalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.

Kawasaki Er-6n 2006 Sähköjen mysteeri tapaus.

17.2.2023 19:30

Tosiaan vanha pyörä on kyseessä mutta toimii yllättävän hyvin huomioimatta paria pikkuseikkaa.

Ensimmäinen mysteeri jota lähdin purkamaan on kun takavalo ei pala täysin. Takavalo koostuu siis tässä tapauksessa 6 pystysuorasta rivistä pieniä ledejä, joista tällä hetkellä palaa ainoastaan 2, 3 ja 4. Lähdin valoa ottamaan nyt sitten irti joka vaati takakatteiden lievän irroituksen ja parin mutterin irti ottamisen. Valo on ok silmämääräisesti ja tarkastin sittemmin yleismittarilla siihen tulevan liitännän jossa on 3 johtoa. 2/3 johtoa toimii normaalisti, olettaen että toinen näistä on maa johto. yhdestä johdosta ei mittarilla saanut mitään irti joka ajaa ajattelemaan sitä, että on liitin ilmeisesti purettava ja toivon että ongelma piilee siellä. :nörtti:

Toinen mysteeri on etuvalo. Ajovalo tässä palaa aivan normaalisti, mutta tässähän on sellainen pieni lisä siellä valomaskissa joka jostakin syystä vilkahtelee välillä aivan omia menojaan. Epäilisin jotakin kosketus häiriötä tässäkin tapauksessa.

Päivittelen tilannetta myöhemmin.
Jos on hyöty tietoa jakaa tästä niin jaa ihmeessä tännepäin.

Re: Kawasaki Er-6n 2006 Sähköjen mysteeri tapaus.

18.2.2023 19:41

Miten jarruvalo on hoidettu? Tuleeko samoille ledeille suurempi jännite?

Re: Kawasaki Er-6n 2006 Sähköjen mysteeri tapaus.

18.2.2023 19:52

Laitetaanpas nyt päivitystä.
Katsastin nuo takavalon johtoihin tulevat jännitteet jotka ovat kuin ovatkin kunnossa.
Valon itse avasin ja nyt näyttää siltä että on kyseessä jonkun insinööröimä "DIY" ratkaisu joka jätetty kesken tai muuten vaan hieman sotkuinen. Sellainen levyn päälle tehty ledi paneeli ratkaisu tehty tosiaan ja valot tässä syttyvät aivan oman mielensä mukaan. Uutta käytettyä osaa tilattu jo joka on ihan orkkis. Vanhalle saa nähdä mitä keksitään. Kupu oli siinä liimattu muuhun koteloon kiinni kuumaliimalla, mutta saatiin silti yhtenä kappaleena irti.