Tekniikka, siihen liittyvät ongelmat, huolto, viritys/modaus yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja moottoripyöristä keskustelemiseen. Mopoalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.

Husaberg jumissa, pikaista apua kaivataan

3.5.2016 21:17

Käytin talvella kytkimenpuolen kopan auki ja sähköstartin irti toiveessa poistaa sähköstartti ja tukkia öljyvuoto.

Nyt kone pyörii kun koppa ei ole paikallaan tai koppa kiristettynä. Kun kytkinkopan pultit kirraa, kone on jumissa kiksistä että työntämällä. Sillon ku koppa on paikallaan mutta pultit ei kiristettynä, pyrkii kampea kääntäessä nostamaan koppaa.

Mitä he*lvettiä? :D kelit on jo mallillaan ja pitäs ajamaan päästä, ketuttaa kun piti ehjää lähteä avaamaan... :/

Öljyt ollu kummiskin sisällä kun on koiteltu!

Re: Husaberg jumissa, pikaista apua kaivataan

3.5.2016 21:58

Kiksi todennäköisesti pompsahtanut auki. Tuttua hommaa... :s Kiksi lukittuu pohjaan vasta kun kytkinkoppa on paikoillaan, joten se pääsee helposti aukeamaan kytkinpuolta kasatessakin, jos ei ole tarkkana. Kytkimen joutuu irroittamaan tuon korjaamista varten, joten kannattaa laittaa ajoitusmerkit tussilla kruunun hampaisiin. Jos haluaa estää kiksin aukeamisen kytkinkoppaa irroittaessa niin kannattaa samalla painaa kokoajan kiksin akselia sisään kun vetää koppaa ulos.

Re: Husaberg jumissa, pikaista apua kaivataan

4.5.2016 14:10

Tarkennuksena vielä että en siis kytkintä käyttänyt auki. Pystyykö se sieltä silti lonksahtamaan?
Ja johtuuko nyt aamunkarheudesta kun en tajua mitkä ajoitukset? Siis kytkimeen? :roll: :D
Kiitosia vastauksista!!

Re: Husaberg jumissa, pikaista apua kaivataan

4.5.2016 16:06

Joo, kiksin ratas on kytkinkruunun alla, mutta siinä on turhan paljon tilaa. Tästä videosta näkee sen "tapin" joka siis voi loksahtaa pois tuosta ohjurista (kuten videon puolivälissä) ja sen jälkeen kiksin akseli ei mene enää pohjaan asti tai toimi oikein.
https://www.youtube.com/watch?v=KpacGdJwgNA

Ajoitukset joutuu tarkistamaan, koska kytkinkruunu välittää kampiakselin rattaan nokkaketjun rattaaseen. Kun kruunun irroittaa niin nokkaketjun ratas saattaa liikkua venttiilinjousien paineesta. On minusta selkeämpää laittaa rattaat samaan asentoon kytkinkruunuun tehtyihin merkkeihin nähden. Tietty jos kiksi ei ole aivan jumissa niin kannattaa laittaa kone valmiiksi yläkuolokohtaan, jolloin alkuperäiset merkit on kohdallaan eikä jouset paina nokkaa ja ratasta.

Re: Husaberg jumissa, pikaista apua kaivataan

4.5.2016 22:42

Jopas oli.. :D muutaman kerran ruuvattu edes takas ja osia alko unohtumaa ja mieli seis. Nyt malja kädessä ja savut pihalle!

Suurimat kiitokset sinne jymälle, kevät pelastettu!

Re: Husaberg jumissa, pikaista apua kaivataan

5.5.2016 18:05

Hienoa että sait kuntoon. ;) Kiksi osaa kyllä hajottaa varsinkin jos on juuri kasannut ympäriltä kaiken muun nippuun ja sitten se pääsee aukeamaan.