Tekniikka, siihen liittyvät ongelmat, huolto, viritys/modaus yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja moottoripyöristä keskustelemiseen. Mopoalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.

yamaha r6 käynti ongelma!

29.6.2015 23:04

Moro osaisko joku neuvoa tai onko kellään kokemusta kun r6 pätkii eikä jaksa vetää yli 6t kierroksilla.2002 vuotinen eli kaasari koneella en usko et kaasareissa olis mitään likaa vaihoin bensa suodattimen ja tulpat ei vaikuttanu asiaan(vanhat tulpat oli ihan ok).Bensa paineet mittasin oli ok.kaikki luistit aukee kunnolla ja samaan aikaan eli en usko että olis kalvo vikaa niin ja neulatkin liikkuu kans hyvin et ei oo siitäkään kiinni.Tuskin imu vuotokaan kun toimii alle kuuen tonnin kierrokset normaalisti.
Puristus paineet ok.mutta voisko olla joku sähkö vika?voisko puola tai sytkäboksi tehä tommosta?mites onko tässä mitä antureita mitkä vois herjata?jako tuskin on hypänny kun ei oo ketju äännelly ja vasta 40tkm ajettu kummiski.Niin ja pyörään ei ole tehty mitään virityksiä(muutaku putkisto ja säätö joskus) ja kaikki letkut mitä siellä ilman putsarilla on paikoillaan ja ehjiä.ja vika tuli ajaessa kun kun laskin vähän aikaa urku auki lämmöt oli tasan 80 ja öljyä ei ole syönyt missään vaiheessa.
Ja kaasu asento anturi todennäkösesti ehjä anto vastus arvot 0,3-5,4 ohmia laidasta laitaan kääntäessä.

Kaikki neuvot ja vinkit tulee tarpeeseen.
Kiitos jo etukäteen.

Re: yamaha r6 käynti ongelma!

8.7.2015 22:34

No niin tarkistettu nokkien ajotukset ja oli kohillaan kokeilin myös toista sytkä boksia ja ei vaikuttanu mitenkään myös kokeiltu toisia puolia eikä auttanu ja kaasu asento tunnistinkin ehjä.nii ja katoin kaasarin kalvot eikä ollu nekää rikki.pitää varmaa avata vielä kaasari.alkaa loppua ideat ja huumori tän pyörän kanssa kohta :paha:

kertokaa nyt joku mikä tässä vois olla vikana.

Re: yamaha r6 käynti ongelma!

8.7.2015 23:28

kaasari auki joo ja kaikki kanavat auki.

tarkistappa jäähytysneste, onko siellä öljyä. entä tuleeko savuja putkesta vedossa ja tai moottorijarrulla ja jos niin minkä väristä, laita joku ajamaan taakse.

mikäli savuja ei näy ja jäähynesteet on ok, niin suurella todennäköisyydellä ainakaan kannentiivisteessä, männänrenkaissa ja venttiilinvarsissa ole häikkää.

katoitko venttiilivälykset kun koppa oli auki? vikakoodeja mittaristossa?

ainakin samanikäisissä r1 oli myös putsarikotelossa ilmanpaineanturi, sen voi tarkistaa, vaikka veikkaan että ongelmat ei kyllä siitä johdu.

Re: yamaha r6 käynti ongelma!

29.6.2023 17:51

Pahoittelut kun herätän näin vanhan keskustelun mutta itellä alkaa mielenterveys loppumaan oman 2001 vuotisen R6:sen kanssa. Kyseessä siis tismalleen sama ongelma eli ei jaksa ajaessa vetää yli 6-7t kierroksilla kiihdyttäessä. Ehdin ajamaan noin 4tkm ennen ku tää vika ilmeni ja vastauksia ei löydy mistään. Kaasarit on avattu ja suuttimet puhdistettu, kalvoissa ei repeämiä, luistit aukee nätisti. Jos vapaalla kaasuttaa niin kiertää nätisti rajottimelle asti. Bensapumppu toimii (testattu), bensansuodatin virtaa/vaihdettu, ilmansuodatin puhdistettu jo ennen vikaa, tulpat katsottu ja ihan normaalin näköisiä. Sytytyspuolissakaan en usko ongelman olevan kun vapaalla kiertää sinne 16 500 asti nätisti. Vika ilmeni samanlailla eli vedin urut auki jonkin aikaa ja seuraavana päivänä ei enää halua kiertää. Ajettu on 60 000km.
En voi vain uskoa että voisi mitenkään olla bensapuolella tämä vika eli todennäköisesti jotain sähköistä.
Mutta kertokaas nyt et mikä neuvoksi? Staattori? Arvostan kaikkia vastauksia.

Re: yamaha r6 käynti ongelma!

29.6.2023 21:44

Onko tehot tallella sinne 6 000 rpm asti ja sitten loppuu kuin seinään vai onko kokolailla puutunut?

Vapaallahan kone kiertää pienelläkin määrällä kaasua.
Joko sytkäennakko ei toimi tai kipinä on huono eikä riitä suuremmilla kierroksilla.

Oletko jo rassannut kaikki maadoitusliittimet läpi ja tarkistanut että akkukin on täydessä tikissä, ihan perustestinä vaikka akun lepojännite ja valot päällä sekä käydessä sama juttu.

Kaasuttimet ei ennakoista välitä niin sytkäpuolelta kuulostaa kuten ajattelit. Sytkäpuolta taas ohjaa ties mitkä anturit, kannattaa varmaan kokeilla jotain mallikohtaista foorumia maailmalta jos englanti taittuu.

Re: yamaha r6 käynti ongelma!

30.6.2023 10:19

Samaa vikaa täälläkin
On ollut pitkään kuristettu 25kw, luistimet oli rajoitettu että päässyt liikkumaan ollenkaan. Tämä tehty 2012 eli on ollut pitkään kurit pois.
Pariin kertaan luistimet aukassut katsonut että kalvot sekä kalvojen pikku holkin on paikallaan.
6000rpm jälkee ”rytää” ja paljon.
Polttoainesuodatin vaihdettu.
Tulpat vaihdettu.
Kuristettuna toimi ”normaalisti” tai onko toiminu silloinkaan kun luistimet ei ole auennut yhtään.
Tömäkkää polttoaine lisäainetta laitettu.
Aine oli moottoripyörä korjaamolta.
Epäili alkuun kalvoja mut totes itsekkin että näissä ei vikaa.
Viikonloppuna penkki aika nii näkee mille puolen vika asettuu, onko sytkä, polttoaine vai jokin muu.
Päivittelen jos saa vikaa selviteltyä.