Tekniikka, siihen liittyvät ongelmat, huolto, viritys/modaus yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja moottoripyöristä keskustelemiseen. Mopoalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.

Kunnon asennustyökalut?

19.12.2013 18:00

Talven aikana olisi tarkoitus uusia koko työkalusto yksinkertaisesti siitä syystä, että vanha romuläjä alkaa olla monilta osin puutteellista ja loppuunkäytettyä.
Huolto/monitoimitilalla on muutakin käyttöä ja välillä pitää saada kaikki piiloon ja talteen. Tarpeen tullen pitäisi vastaavast löytyä nopeasti se oikea muulla tavoin kuin pakit lattialle kaatamalla.
Samassa yhteydessä pitäisi myös pohtia tulevaisuuden tarpeita, eli muutakin raplattavaa riittää. Pysytään nyt pelkästään käsityökaluissa. Sähkö- ja paineilmavehkeet on välttävässä kunnossa.
Aikataulu on tässä sellainen, että helmikuussa tiloissa pitää tehdä pieni remontti ja samassa yhteydessä voi tehdä kalustopäivityksen.
Millaisia ratkaisuja palstalta löytyy?

Re: Kunnon asennustyökalut?

20.12.2013 16:15

tonnilla saa kunnollisen pakin joka rullaa kivasti pyörillä ja sisältää kelvolliset perustyökalut. suhtaudu varauksella esim ikh tarjouksiin ja tarkista, että se setti jota harkitset sisältää muutakin kuin romurautaa.

stahlwille, snap-on nyt on ainakin hyviä merkkejä. idg toolssiin suhtaudun varauksella.

Re: Kunnon asennustyökalut?

21.12.2013 4:11

Sitten on olemassa 50e, 200e, 1000e,.... työkalusarjoja. Aluksikin pitäs tietää mihin käyttöön niitä ollaan hankkimassa, satunnaisen rassaamisen vuoksi harva sijoittaa työkaluihin tonnia. Perus harrastelijalle riittää 150e (IKH:n) työkalusalkku, josta löytyy jo melko hyvin perustyökalut (ei missään nimessä kattava). Kyllähän noillakin tekee jo paljon perushommia, muttei mitään ihmeempää.

Mikäs sulla sitten on budjetti noille käsityökaluille ja minkä tyyppisiin hommiin niitä tarvit?

Re: Kunnon asennustyökalut?

22.12.2013 13:13

Nykyinen kalusto on vanhimmasta päästä Kamasaa, Biltemaa ja Bahcoa. Näiden lisäksi kaikenlaista sälää. Ongelmia on ollut. Kun jotain katoaa tai hajoaa, niin korvaava osa on yleensä tarvike ja siitä alkaa harmit. Hylsyt jumittaa ja avaimet eivät mene paikalleen salkkuun. (eli lojuvat pakissa)
Kamasa on vanha sarja ja salkut muovia. Salkut on äika räjähtäneitä ja avaimet kuluneita. Hylsyt jumittaa ja puhdistus on jo oma lukunsa, eli lähes mahdotonta. Biltema on sitten sitä mitä on.

Mitään kiinalaista tai kaukoidän romua en enää hanki. En tiedä onko muilla kokemusta, mutta olen sitä mieltä, että huonoista työkaluista johtuvia rikkoutumisia olen aikojen kuluessa varaosina hankkinut suuremmalla summalla kuin mitä kunnon työkalut olisivat maksaneet. Nyt kun noita meisseleitäkin taas käytin niin näyttää sille että pakissa asuu rautaa järsivä rotta, jolle nuo patarautaiset meisselin kärjet kelpaavat.

Työkalujen varaosat ovat mielestäni tärkeä seikka valintapäätöksessä. Räikkään pitää löytyä rattaat ja jouset varaosina samoin kun yksittäiset hylsyt tai avaimet.
Kaikkien kahvojen pitää pysyä kiinni eikä ote saa lipsua. Nyt kahvat on teipillä korjattuja jos niitä ylipäänsä enää voi kahvoiksi sanoa. Kahvojen tulee kestää kemikaaleja todistettavasti eikä pelkästään esitteen lupauksen mukaisesti.

Tärkeä seikka on säilytys ja puhdistettavuus. Nuo ovat pääsääntöisesti paksussa möhnässä, mutta asian voi varmasti korjata. Salkuista ja pakeista ajattelin päästä eroon kuten tossa aiemmin jo ehdoteltiinkin. Budjettia ei varsinaisesti ole, vaan tärkeintä on hoitaa asia kuntoon pitkäjänteisesti, eli ensin pitää tehdä päätös millainen valikoima ja mistä. Sen jälkeen mitä maksaa ja millä aikataululla se sitten on järkevää (taloudellisinta) hankkia. Välttämättä ei tule hankittua kerralla kaikkea vaikka kotona asia hoituisi "yksillä huudoilla". :nörtti:

Re: Kunnon asennustyökalut?

26.12.2013 17:30

bahco onse juttu

edit ei nuilla ikh työkalusarjoilla tee mitää kädet lipsuu ja osat paukkuu

Re: Kunnon asennustyökalut?

29.12.2013 20:02

bahco on hyvä, mutta samalla rahalla saa varmasti muitakin. Saksalaiset on pääsääntöisesti hyviä. Räikkä on yksinkertainen laite, mutta kunnollisia tulee harvoin vastaan..

Re: Kunnon asennustyökalut?

1.1.2014 16:30

Kerta ns. merkkikaluja on jo osittain olemassa. Minä ostaisin tyhjän työkaluvaunun, tekisin inventaarion mitä työkaluja on olemassa ja sitten täydentäisin tarvittavilla kaluilla, kaluja tulisi varmasti monenkin merkkisiä, meisseleiksi esim.werat ovat pelottavankin päteviä ;)

Perusrassaaja ei tarvitse hylsyiksi mitään snapparia, menee maku harrastamiseen kun työkalujen hankkiminen vie vuosia kun maksavat niin tuhottomasti. Wurthilaiset ajavat asiansa komeasti, samaten ampro merkkisilläkin on täällä tehty pirusti hommia. Kamasaa saa edelleenkin kaupasta ja hinta/laatu on hyvää niissäkin.

Räikkälenkkeinä palvelee täällä bilteman tuplanivelmallit, ei mitään sanomista, ajavat asiansa passelin hyvin. Ulosvetimiä jos ostat niin niihin kannattaa sijoittaa, kukko on vaan niin pirun hyvä.

Re: Kunnon asennustyökalut?

4.1.2014 1:11

Työkaluvaunu on, mutta haluisin päästä siitä eroo. Se on halpisvaunu, jossa pyörät ei käänny eikä laatikot aukea kokonaan. Rasittava sellanen jossa ei o kunnon liukukiskoja vaan laatikot jää puoliks kiinni niinku vanhassa keittiössä. Noihin bahcolaisii ei käy oikein noi tarvikeosat, niin aattelin nekin myydä ja vaihtaa johonki sellaseen jossa merkistä ei tarvi maksaa, mutta laatu riittää. En o vaa vielä löytäny, mutta toivossa on hyvä elää.. 8)

Hyvä olis sellanen setti jossa varaosiakin löytys muutenkin kun kauheella vaivalla. Talli ei o onneks enää kostea joten se hapettuminenkin ja ruostuminen alkaa olla taakse jäänyttä.

Kunnollinen työpöytä olis hankkeissa myös. Nyt on melkonen viritys. Blancändekkerin kasattava nostopytä putkilla vahvistettuna ja päällä reikälevylootu. Viilapenkki olis fiksu ratkasu jos sen sais yhdistettyä pienen alasimen kanssa jonkinlaisee työpöytätsydeemii ja alle vetolaatikot.

Onko ideoita tai kuvia?

Re: Kunnon asennustyökalut?

12.1.2014 14:36

Eilen tuli kierreltyä rompetorilla ja etsin jotain käyttökelpoista noiden vanhojen työkalujen puutteisiin. Eipä löytynyt. Rikoin myös räikän ja teippasin sen jälkeen rystyset. Tämä helpottaa omalta oslataan päätöstä päivittää käsityökalut DDR-ajalta tälle vuosituhannelle.

Lötyykö keltään kuvia pyöränlaittotyötilasta?

Re: Kunnon asennustyökalut?

13.1.2014 19:20

BOXO Työpaikalla oli toistakymmentä työkaluvaunua eri työpisteissä, enkä kuullut että mitään olisi saatu rikki. Hinta/laatu vois kohdata näissä..
Harvassa paikassa vaan myynnissä.

Re: Kunnon asennustyökalut?

15.1.2014 22:19

Itse ostin pakettiautoon Boxon 200€ avainsarjan. En ehkä tallille ko sarjaa suosittelisi. Maailmalla sillä kyllä availee pyörän mutterit ja pultit ja talous ei kaadu, mikäli jokin avain sattuisi katoamaan. Sarja on erittäin monipuolinen, mutta aavistuksen työkaluista paistaa keskiluokan laatu läpi. Yhtään avainta en toki ole rikkonut, mutta yleisilme ratkaisee. Satunnaiseen korjailuun erittäin pätevä sarja, toki isot lenkit ja hylsyt puuttuu.

Olen itse pähkäillyt myös työkalujen päivityksen kanssa, ja todennut että kokonaista kalustettua työkalulaatikostoa ei kannata ostella.Toisella merkillä esim räikkäsarja voi olla laadukas, mutta ruuvinvääntimet huonoja. Tämän takia omat työkaluni olen koonnut monista merkeistä.

Kuten aikasemmin todettiin, niin kaikkia työkaluja ei välttämättä kannata ostaa kalliilta merkiltä. Tavallisella kuolevaisella menee ikä koko työkaluhyllystön täyttämiseen. Keskihintaisissa tuotteissa löytyy kuitenkin hyvänlaatuisia työkaluja esim juurikin boxo. Toki esim koville voimille joutuvat työkalut kannattaa ostaa ns kerralla hyvät.

http://www.Etra.fi Tuolla laaja valikoima työkaluja. Autovaraosa myymälät jättäisin omaan arvoonsa. Ylihintaisia korealaisia työkaluja.

Re: Kunnon asennustyökalut?

16.1.2014 18:51

Bahco ja Stahlwille ovat käypäsiä ja totta on tuo kirjavuus laadussa. Meinasin nyt luopua Bahcoista ja Kamasasta sekä Biltemasta. IKH:t myin jo aikaisemmin. Syynä ei ole mikään hifistely. En vaan ole koskaan ollut sinut laadunheittelyiden kanssa. Harmittaa esimerkiksi heitot mittatarkkuuksissa koska seuraava vaihe on aina pyöristyneiden kantojen vaihtaminen uusiin.

Mulla on ollut "duunissahommissa" muinoin korealaisia ja kiinalaisia kopioita ja täytyy sanoa, että loppupelissä ne tulivat kaikkein kalleimmiksi. Tuo mitä SMR kirjoitti pätee moneen asiaan harrastuksessa.

Kyllä jostain tulee vastaan valmistaja ilman kompromisseja, mutta kuitenkin riittävän edullisena.

Ootteko kokaan hankkineet "isompaa" (lue:hävettävän pientä, mutta omasta mielestä riittävää) läjää kerralla? Kuinka paljon hinnat elää jos vinguttaa?

Re: Kunnon asennustyökalut?

4.2.2014 23:11

Onko tällä rintamalla mitää uutta ja käyttökelpoista?

Re: Kunnon asennustyökalut?

20.2.2014 14:41

Täällä ei vielä olekkaan tullut mainittua knipexin pihdeistä. Hankin itselleni knipex lukkopihdit ja siirtoleukapihdit. Hintaa tuli noille vajaa 50e, mutta voi taivaan tekijät kuinka hyvää tavaraa sillä rahalla sitten saikin. Lukkopihdit on ihan eri maata ikh yms. paskoihin verrattuna ja siirtoleukapihtejä en muilta merkeiltä taida enää ostaakkaan, on ne vaan niin helvetin hyvät! Jos vaan olis köyhällä opiskelijalla varaa niin hankkisin kunnollisen laajan pihtisarjan knipexiltä, kannattaa käydä esim. etrassa hipelöimässä knipexejä ;)

Re: Kunnon asennustyökalut?

20.2.2014 17:50

+1 knipex cobrille.