Mielipiteet, kokemukset, merkki- ja mallikohtaiset jutut yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja moottoripyöristä keskustelemiseen. Mopoalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.

Honda CB500F vai CB650R?

8.4.2021 11:42

Hei arvoisat kanssamotoristit!
Rekisteröidyin foorumille, sillä olen ostamassa pyörää pitkästä aikaa, ja kaipaan kipeästi neuvoja ja perspektiiviä viisaammilta ja kokeneemmilta motoristeilta.

Valmistuin siis vasta, aloitin vakituisen duunin ja nyt on vihdoin mahdollisuus ostaa pyörä. Ajoin viimeksi kyykkykevaria noin 15 vuotta sitten muutaman kesän. Olen silmäillyt pyörävaihtoehtoja läpi, ja karsinut mahdollisuudet nyt hinta-laatusuhteen sekä ulkonäön perusteella kahteen: Vuoden 2020 CB500F (7600e) tai vuoden 2021 CB650R Neo Cafe (11500e).
Asun Helsingin keskustassa, ja ajot muodostuisivat pääasiassa kaupunkiajosta Pohjois-Helsinkiin sekä satunnaisista ajoista Kehillä sekä pääkaupunkiseudun ympäristössä. Pääasiassa ajaisin yksin, välillä toki avovaimo pomppaisi takapenkille matkalla esim. alle tunnin matkojen päähän mökille yms.
Liksa on nyt sen verran hyvä että rahoituksen ja hinnan kanssa ei ole sinänsä ongelmaa, mutta toki CB500F maksaa 2/3 isoveljestä. Tulevaisuuden suunnitelmistani en tiedä, joten jälleenmyyntiä ajatellen en ole varma kuinka monta kesää pyörällä huristelisin, ainakin yhden nyt alkuun, luultavasti toisenkin.

Molemmat kävin eilen koe-istumassa, 500 tuntuu mukavan kevyeltä ja ketterältä, 650 myös hyvältä, ja 650 on toki aika nätin näköinen.

Olenko jättänyt jotain huomiotta, onko muita perspektiivejä mitä ottaisin huomioon, tai onko Honda-tietoisilla muuten suositusta pyörään tahi toiseen?

Re: Honda CB500F vai CB650R?

8.4.2021 22:17

Sellaisen neuvon antaisin, että kun kyse on ns nautintopelistä niin älä osta sellaista mitä et halua. Jos 650R puhuttelee enemmän niin osta se ja ajele tyytyväisenä pidempään.