Mopomiitit, piikkimiitit sekä mopojen ja piikkien yhteismiitit

Alueen säännöt

Miittiä suunniteltaessa olisi hyvä tietää heti ajankohta ja ilmoittaa se viestiketjun otsikossa. Keskustelun aloittajan kannattaa myöhemmin muuttaa otsikko sopivammaksi, mikäli tarkka ajankohta ei ole selvillä alusta alkaen tai mikäli tiedot muuttuvat.

Katso myös Mopomiitti ja Allrightin mopomiitti


  1. Muista käytöstavat! Edustat paitsi itseäsi, myös mopoilijoita yleensä!
  2. Noudata liikennesääntöjä
  3. Älä ohita, kaahaa tai pelleile liikenteessä
  4. Pysy ajoradalla ja muista turvaväli, ole varovainen


Miittejä ei yleensä kannata sopia paria-kolmea viikkoa pidemmälle. Ajo-ohjeet miittipaikalle helpottavat aluetta tuntemattomien paikallepääsyä. Miittikeskustelualue ei ole paikkakunnan mopoilijoiden yleinen löpinäpaikka, vaan keskustelu tulee pitää kokoontumisia koskevana. Foorumin säännöt koskevat tätäkin aluetta. Välttäkää turhaa chattäilyä, kaverin vireistä voi jutella itse miittipaikalla tai irkin/messengerin/yksityisviestien välityksellä.

Ohjeita Kalajokimiittiin lähtijöille

23.6.2006 23:05

Aivan ensimmäisenä mitä tarvitset mukaan kun lähdet kauas:

- tärkeimmät avaimet, 8, 10 ja 12, ruuvimeisseli, kuusiokoloavaimia, taskulamppu, ilmastointiteippiä, mahdollisesti muutakin mikä mukavasti kulkee

- tankka ennen lähtöä!

- 2t miehet, hyvä pitää sellainen pieni pullo 2t öljyä repun pohjalla. Soon ikävää kun merkkivalo syttyy pitkällä mettätaipaleella ei missään.

- ajokortti, (rekisteriote), rahaa, pankkikortti jos sellaisen omistaa

- vaihtovaatekerta, ylimääräisiä sukkia ei ole ikinä liikaa matkalla. Tällä kertaa olemme kuitenkin vain yhden viikonlopun, joten liikaa vaatteita ei kannata ottaa. Yksi vaihtokerta alusvaatteita riittää pahimman varalle.

- vettä on hyvä olla mukana, jos saa sellaista kulkemaan

Ylipäätään moottoripyörän kuljetuskyky on hyvin rajallinen. Lastattu moottoripyörä käyttäytyy erilailla kuin kevyenä. Jos mahdollista, käy kokeilemassa lastattuna jo aiemmin ajoa. Lastattuna säädä jousitusta tiukemmalle, ja renkaisiin enemmän painetta. Mustekalat ovat ystäviäsi, niitäkään ei ole ikinä liikaa.

Ryhmässä ajaminen ei ole helppoa, vaikka luulisi. Aikaa menee tuhottomasti, jonkun pyörä hajoaa ja kuski ja kamat pitää kuljettaa muiden laitteilla, aina jollain on bensa loppu, kusettaa, nälättää, vituttaa, panet... Mutta se on sen arvoista. Kannattaa lukaista tämä.

Ja Kalajokimiittihän on siis kevarimiitti, joten myös tämä on erittäin tärkeä lukea myöskin tämä opas.

Ennen kaikea, asenne ratkaisee. Mököttäjiä ei jaksa kukaan. Rennosti, ja olet virtuoosi.

24.6.2006 3:17

korvatulat on kans kovasana pitemmällä matkalla. ei humise korvissa illalla :D

24.6.2006 13:38

karrai kirjoitti:korvatulat on kans kovasana pitemmällä matkalla. ei humise korvissa illalla :D
Tai sitten CD/MP3/MD soitin ja voi kuunnella musaa matkalla, se 8tuntia pelkkää pärinää alkaa jo vähän maistua puulta.

24.6.2006 14:25

Ihan hyvät ohjeet tuossa. Sellainen selkään menevä juomapullosysteemi olisi aika kovasana, mistä tulee pilli suuhun.

30.10.2006 21:40

teude kirjoitti:Ihan hyvät ohjeet tuossa. Sellainen selkään menevä juomapullosysteemi olisi aika kovasana, mistä tulee pilli suuhun.


ja tankkaa sinne batterikoss.. batteria ;)

30.10.2006 22:20

Nenu kirjoitti:
teude kirjoitti:Ihan hyvät ohjeet tuossa. Sellainen selkään menevä juomapullosysteemi olisi aika kovasana, mistä tulee pilli suuhun.


ja tankkaa sinne batterikoss.. batteria ;)


Tarkoitus oli, mutta se unohtui sitten lähtökiireessä.

12.11.2006 13:46

Niitä selässä olevia juomapusseja kutsutaan Camelbak:ksi, niitä saa esim: Operatorista hintaan 75¤.

23.11.2006 21:28

Kunnon fiilarit päällä, kun lukee tätä topikkia :D Olis jo miitti, sitte palaa todellisuuteen, että pyöräki ihan osina viellä :D

27.11.2006 0:28

Tikku kirjoitti:Kunnon fiilarit päällä, kun lukee tätä topikkia :D Olis jo miitti, sitte palaa todellisuuteen, että pyöräki ihan osina viellä :D

sama täällä... tekis mieli lähtee kalajokimiittii jo mut pärrä osina ja kauheet vierotus oireet kun kuukauteen en oo päässy ajaa!

14.6.2007 9:44

GreenGas^ kirjoitti:Niitä selässä olevia juomapusseja kutsutaan Camelbak:ksi, niitä saa esim: Operatorista hintaan 75¤.


näin pakollisena huomautuksena:
Niitä _EI_ kutsuta Camelbakeiksi, vaan Camelbak on yksi näiden juomajärjestelmien valmistaja ;)

Itse rakkojahan saa vaikka biltemasta 12e kappalehintaan, mukana tulee myös pussille sopiva reppu selkään. Toki nämä Bilteman rakot ovat hiukan kehnompilaatuisia kuin esimerkiksi Camelbakin ja Sourcen tekeleet.

4.7.2007 0:08

ei kait tommosia juomasysteemejä tarvita erikseen. Itsellä oli jäämeren reissulla vesipullo aina sopivasti ja siitä kun hömpsäsi kusitauon yhteydessä(pyörän tärinä sai kyllä rako ylikierroksille) niin pysyi nestetasapaino kunnossa. Eikä se moottoripyöräily niin rankkaa ole auringonpaisteessakaan että vettä menisi aivan tuhottomasti. Eihän keho ota vastaankaan kuin 0,8 litraa(1,5 lasta per perhe) tunnissa.

8.1.2008 22:41

kuinkas ku kuunteletta musiikki vaik mp3 niin minkälaasii kuulokkeita käytättä ettei paina kupärän alla

8.1.2008 22:47

Mahollisimman matalat, ettei jää mitenkää pystyyn ja kypärä paina siten. Riippuu myös kypärästä, jossain on hyvä "kolo" korvan kohdalla johon jää tilaa kuulokkeelle.

8.1.2008 22:53

Appen kirjoitti:Mahollisimman matalat, ettei jää mitenkää pystyyn ja kypärä paina siten. Riippuu myös kypärästä, jossain on hyvä "kolo" korvan kohdalla johon jää tilaa kuulokkeelle.

Musiikkia kuunnellessa kannattaa katsella enemmän peileihin. Musiikin tahdissa kun tahtia lyöt niin kun auto ohittaa ilman, että kuulet sitä. Sinä säikähdät!

8.1.2008 23:08

SnaG kirjoitti:
Appen kirjoitti:Mahollisimman matalat, ettei jää mitenkää pystyyn ja kypärä paina siten. Riippuu myös kypärästä, jossain on hyvä "kolo" korvan kohdalla johon jää tilaa kuulokkeelle.

Musiikkia kuunnellessa kannattaa katsella enemmän peileihin. Musiikin tahdissa kun tahtia lyöt niin kun auto ohittaa ilman, että kuulet sitä. Sinä säikähdät!

Pitää muuten paikkansa, eli hereillä siellä jos musiikkia kuuntelee! Kyydissä saa olla sitten iha rauhassa, mutta siellä ei sitten aleta lyömään tahtia ettei tule yllätyksiä.