Tekniikka, varusteet ja temppujen tekeminen vain moottoripyöriin liittyen, EI MOPOVÄELLE!

Alueen säännöt

Ei mopoilijoita tai keskustelua mopoista tälle alueelle!

Kysymys "pyöräilystä"

6.7.2023 16:34

Tarvitsen apua. En pysty pyörittämään pyörääni, kun yritän kytkeä sen ylös, etupyörä ei nouse, koska olen toisella vaihteella, vähintään 30 mph ja kierrosluvulla 7 t/min 12 000:sta (punaviiva). Pyörä on kawi z800, se on raskas pyörä (paino noin 530 paunaa tai 240 kg), mutta olen nähnyt ihmisten pyörittelevän sitä. Tuntui kuin olisin lähdössä vetämään pyöräilyn sijaan. Kaikki apu olisi tervetullutta, TIA!

Re: Kysymys "pyöräilystä"

31.7.2023 5:25

Siinä tilanteessa männän, kampiakselin, voimansiirtojärjestelmän, kytkimen ja muiden mekaanisten komponenttien vastus on liian suuri, jotta sitä voitaisiin siirtää helposti. Kun astut ensimmäiselle vaihteelle ja yrität työntää pyörää, on vaikea liikkua lepoasennostaan, mutta pyörä liikkuu antaen vastusta. Tässä tilanteessa voit kuulla moottorin liikkeen. Moottorin akselin siirtämiseen vaadittava vääntömomentti on suurempi kaikilla muilla vaihteilla kuin ensimmäisellä vaihteella. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta.redactle unlimited

Kun vaihdat vaihteita ensimmäisestä toiseen tai kolmanteen, kampiakselin ja voimansiirtoakselin välinen välityssuhde muuttuu vaativammaksi. Jos käytät samaa voimaa joka kerta kun työnnät pyörää, pyörää on vaikea siirtää suuremmilla vaihteilla.

Vaihteisto on kytketty irti moottorista sen ollessa vapaalla. Joten jos liikutat pyörää vapaalla, kytkin ja voimansiirtoakseli pyörivät, mutta kampi ei. Tämän seurauksena paikallaan oleva moottori ei anna vastusta (ihannetapauksessa).

Re: Kysymys "pyöräilystä"

1.8.2023 7:31

Käytä molempia jalkojasi tasapainottamaan pyörää. Aseta oikea jalkasi maahan ja käytä vasenta jalkaa pyörittämään pyörääsi.