Ajoreitit, ajokokemukset, tapahtumat yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja moottoripyöristä keskustelemiseen. Mopoalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.

Ajokielto, väärin perustein, kiistäminen

13.5.2016 14:18

Terve!
Varotaan ettei mene avautumisen puolelle :D Oli ollut erikoinen puhelu ex naisen kanssa ja hieman kierroksilla lähin ajamaan, joten vauhtia löytyi yön hämärässä. Tyhjällä mutkapätkällä lasetin menemään ja sattui poliisi vastaan.. Mittari ei toimi tällä hetkellä pyörässä niin vauhdista ei ollut tietoa ja kierroksilla ollessani tymästä päästä kärsi kortti kun käänsin kaasua kovempaa huomatessani että maijalla meni uukkarin tekemisessä aikaa. Ajoin korson keskustan läpi lukiolle jossa poliisit lopulta tulivat vastaan. Pysähdyin. ''Takaa-ajo'' oli alle kilometrin.

Mutta aiheeseen! He kertoivat saaneensa tutkaan 86kmh kun oli vielä 60 alue. Rangaistusvaatimisilmoituksessa/sakkolapussa lukee
''1. Liikenneturvallisuuden vaarantaminen
Nopeusrajoitus liikennemerkin noudattamatta jättäminen, yritti ajaa partiota karkuun, partion nopeus seuratessa 100km/h eikä moottoripyörää saavutettu suoralla tieosuudella.''

Sallittu nopeus 50km/h, todettu 100km/h, ylitys 50km/h, nopeus todettu _TUTKALLA_.

Väliaikainen ajokielto / vakava piittaamattomuus

Pohdiskelen löytyykö täältä vinkkejä onko mitään järkeä lähteä kiistämään vai pidennänkö sillä vain ajokieltoa? Tietenkäänhän poliisiauto ei saavuta minua kun olen jo lähtötilanteessa muutaman sataa metriä edellä vaikka ajaisivat tuplat. Tai ainakaan saavuttaisi huomattavasti.
Pysäytystilanteessa tietenkin he kertoivat tulleensa vastaan asiassa, että menee jo kevyimmän mukaan. Mutta tuntuu tyhmältä saada rangaistus epäloogisin perustein.

Sakkoa tuli vain 200€(30 päiväsakkoa), tulot pienimmän mukaan, mutta sakon suuruus jää toissijaiseksi verrattuna siihen että ajokiellon kesto määräytyy yli 28 päiväsakon ylittyessä 10viikkoa - 6kk.

Ei ole tarkoitus olla ihan ''fuck the police'' meiningillä, eikä ollut. Ensimmäistä kertaa lähdin karkuun tyhmyyttäni...

Re: Ajokielto, väärin perustein, kiistäminen

13.5.2016 14:37

Ei ole kokemusta, mutta muistaisin että tuossa kohtaa kun "lähtee karkuun" niin peli olisi menetetty ja näyttäisi että olevat tulleet tuossa vastaan, kun on liikenneturvallisuuden vaarantaminen, luulisi että tuossa tilanteessa on törkeä, kun on pientä takaa-ajoa ja nopeus ylitys on noin korkea.

Suomessa on vain tuo ajokielto todella kova, saat liikenteessä kovemman tuomion kuin muissa jutuissa.

Ps, nyt ei ole tarkoitus lyödä lyötyä, ymmärrän pointtisi.

Re: Ajokielto, väärin perustein, kiistäminen

13.5.2016 15:15

Näinpä.. Olen kyllä jo sisäistänyt että ainakin jonkin aikaa mennään ilman korttia. Positiivista siinä ettei mennyt törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja poliisi kirjoitti sakon jo paikanpäällä on se ettei juttu mene käräjille. Vaan lopullisen ajokiellon päättää ihminen(syyttäjä) eikä pelkkä lakikirja. Useilla ihmisillä löytyy tunne nimeltä empatia, joten lähetään sitä kautta koittamaan, ellei täältä joltain löydy hyviä vinkkejä/lakipykäliä/porsaanreikiä.

Paperit kuulemma vasta viikon päästä laitoksella, joten silloin menen käymään paikanpäällä. Katsotaan nyt meneekö kuinka taisteluksi, järkeähän ei taida olla lähteä inttämään vastaan kun lähti karkuun mutta kai tohon voi suurinta vitutustaan purkaa jos ei muuta.

Re: Ajokielto, väärin perustein, kiistäminen

13.5.2016 15:37

Jos kiistän tuon nopeuden, voivatko he enää nostaa tuota törkeäksi liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi tuosta jos 100/50 tilalla lukisi 86/60 ennen karkuun lähtemistä? Se vaikuttaisi puhtaalta vittuilulta tai ''äläpä poika lähde auktoriteettejä vastaan'' asenteelta.

Jos kiistän, siirtyykö asia käräjille?

Re: Ajokielto, väärin perustein, kiistäminen

13.5.2016 22:14

Itse asiassa ei ole oikein hajua..
Mulla oli 40@82=100% ylinopeus, ja 4kpl ihmisiä kyydissä, tyhjä tie, ei risteyksiä, taajamaa, ilta, hyvä keli, eli törkeä liikenteen turvallisuuden vaarantaminen, mutta sain puhuttua sen liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi, no se vain laski sakkoja, päivä sakoista rikesakkoon, silti syyttäjä mietti että meneekö se oikeuteen, mutta ei mennyt ja kortti oli 7 vko pois. Ei ollut mitään merkitystä vaikka tarvitsin korttia työssä, siinä sai kyllä opetuksen.