Ajoreitit, ajokokemukset, tapahtumat yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja moottoripyöristä keskustelemiseen. Mopoalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.

Moottoripyörät ajoneuvoverolle

27.5.2015 16:36

http://yle.fi/uutiset/tupakkavero_nouse ... ta/8021579
vuotuinen vero rekisteröidyillle veneille ja moottoriajoneuvoille (+50 miljoonaa euroa)


Ei nyt varsinaisesti mikään yllätys.

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

27.5.2015 18:55

Joo, tätä mä olen jo odottanut tässä n.4 vuotta että milloin joku päättäjistä saa ahaa elämyksen että pyörät verolle. No kunhan ei ole mikään iso summa, siis alle sen 100€ vuodessa pitäisi olla..Ja näin ei polkupyörää käyttävä, sekin pitäisi saada verolle, jos haluavat omat kaistat, enemmän oikeuksia jne jne..

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

30.5.2015 16:08

Kyllähän tuo verollepano ihan suoraansanottuna vituttaa. -Etenkin kun kyseessähän ei ole "vero" vaan "käyttömaksu" joka lienee ihan tasan yhtä väliaikainen kuin koko ajoneuvovero.
Olisipa päättäjillä senverran järkeä että jättäisi sen maksun sitten jotakuinkin kohtuulliseksi. Ei mun talous kaadu vaikkapa hunttiin vuodessa, kun ajattelee sitä rahaa mikä menee huoltoihin ja ihan vaan bensatankkiin (ja omaan suuhun kaljan muodossa). Mulla käy vaan sellainen kutina että moottoripärräilyä ollaan ajamassa isolla kädellä maanrakoon. Aka - jos ei tienaa 6 tonnia kuussa käteen niin voi jättää mopohaaveet.

Vakuutusmaksuihin lupaillaan tähtitieteellisiä korotuksia, mopot, skootterit, veneet verollepantava, kesäkeleille tulee yllättäen bensan hinnan kiristyksiä. Kyllä nää on jo niin nähty perkele. *pui nyrkkiä* Kai seuraavaksi se pakollinen katsastus ja kuukausittainen pyllytutkimus ihan vain siksi että suomalainen on kyllä kiltti ja mukisematta tekee mitä käsketään ja sitten nurisee keskenään nurkassa. Ehkä jopa kirjoittaa ala-arvoisen tekeleen jollekkin moposivustolle.

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

30.5.2015 19:02

Jos totta puhutaan niin ihme ettei veneet ja MP.t ole aikaisemmin olleet suoraan verotuksen piirissä. Ihan kohtuullista omasta mielestä kunhan vero olisi jossain 50-80€ luokassa per pyörä. Käyttöaika kuitenkin huomattavasti autoa lyhyempi joten autoja vastaava vero olisi jo liian kova. Valtion taloustilanne on se mikä on joten kyllä itse kunkin pitää jostain "eduista" luopua. Pääasia että kokonaisveroaste ei muuten nouse ;)

Edit: Katsastuspakko tosiaan olisi kaikista pahin asia mitä moottoripyöräilyyn voisi vielä kaavailla :paha:

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

30.5.2015 19:14

Boom Driver kirjoitti:Jos totta puhutaan niin ihme ettei veneet ja MP.t ole aikaisemmin olleet suoraan verotuksen piirissä.

Onhan uudesta moottoripyörästä pitänyt pulittaa oston yhteydessä useamman tonnin rekisteröintimaksu jo ties miten pitkään.

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

30.5.2015 21:36

Niin on se "autovero tai miksi sitä kutsutaan moottoripyörä" mikä maksetaan kun ostat uuden pyörän. Kyllä mulle tämä käyttämaksu/vero on paaaaaljon parempi kuin se katsastus ja kyllä minuakin vituttaa maksaa sitä.
Ja myös olen sitä oikeastaan odottanut että milloin se tulee, kun kumminkin puhutaan isosta summassa. Toivon että siihen kuuluu kaikki rekisterissä olevat 2-pyöräiset, koska silloin olla tasa-arvossa kaikkien kesken, paitsi niiden jolla on mopo, kevytmoottoripyörä ja prätkä perheessä, mutta sille ei voi mitään.
Ja osaksi tämäkin tulee kun se autoveroa kevennetään porttaittaan, kunnes poistuu.
Mutta taas ajoneuvoveroa korotetaan, eli se joka tapauksessa otetaan jostain takasin, ainoa että nyt kohtuullisesti tienaava voi ostaa sen 100K€ auton, kun siitä otetaan iso osa veroa pois. Mutta ei se minun esim. auton ostoa uudempaa mahdollista....

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

29.6.2015 21:15

Linkki ei toimi enään...Voi poistaa tämän
Viimeksi muokannut Husky510 päivämäärä 9.11.2015 11:31, muokattu yhteensä 1 kerran

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

30.6.2015 9:47

Tuo alkaa olemaan jo melkoista haistapaska-touhua. Poliisin tarkoitus liikenteessä kuitenkin luulisi olevan liikenneturvallisuuden valvonta, eikä tulojen kerääminen valtion kassaan.

Jos prätkät menevät verolle, niin toivottavasti sitten tasa-arvon nimissä myös mopot ja kevaritkin. Prätkäveron maksan, mutta kelkoista lähtee kilvet konttorille ja ajellaan sitten ilman kilpiä. Täällä kairassa on kuitenkin niin vähän valvontaa, että laskennallisesti jää voiton puolelle kun jättää verot maksamatta.

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

2.7.2015 17:13

Kyllä minä maksan ennemmin veroa kun katsastan, mutta sen verran kiinnostaisi että meneekö mopot ja kevarit myös verolle vai onko vain moottoripyörät..

Tuon uutisen otsikko jo pistää yrjöämään....Voi olla että on kirjoitettu vain että saadaan, niitä klikkauksia, siis vähän vääristetty, että on vain "juttu" kun tuplataan ne sakot.


Edit, näin poliisi vastaa
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015070319967342_uu.shtml

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

9.11.2015 11:07

Ja osaksi tämäkin tulee kun se autoveroa kevennetään porttaittaan,
goldenslot

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

9.11.2015 11:30

Kyllä ja mitä tässä on seurannut, niin ei kyllä mitään hirveätä vero kevennystä tule, siis keksiluokan autoihin 900-2000€, jes...

Mä toivon että tämä motoristi vero olisi vain 50€ ja sitten otettaisiin samanlainen seisotus käyttöön kuin autoissa, eli verot+vakuutukset poikki.

PS, no ennemmin maksan tätä kuin katsastan

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

15.9.2016 18:26

Smoton kysely kaavailtuun mp-veroon liittyen:

http://www.smoto.fi/?p=4128

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

15.9.2016 20:31

Pitää osallistua...Mä oon jo päättänyt että ensi keväänä mun kohdalta tää prätkäily loppuu, pistän ensi keväänä pyörän myyntii ja lopetan harrastamisen

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

30.10.2016 16:43

Hieno, lisää verojahan tässä onkin jo kaivattu ainakin viikon ajan! :roll:

Re: Moottoripyörät ajoneuvoverolle

23.11.2016 21:06

http://www.adressit.com/moottoripyorat_ ... erottomina

Siitä