Ajoreitit, ajokokemukset, tapahtumat yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja moottoripyöristä keskustelemiseen. Mopoalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.

Vakuutukset

1.5.2006 3:36

Katosin aiheen tänne sopivaksi.. anteeksi jos meni sekin väärin!

Mutta näin ajokauden alussa, kun vielä olemmekin niin kysyn, että oletteko katsoneet vakuutuksenne olevan ajantasalla?

Esim: Itse tuli pyörä käytyä ostamassa ja painelin onnesta soikeena If vakuutusten toimistoon.. nooh siinä mies naputti konettaan ja kertoi vakuutusten tulevan halvaksi,koska on ollut ennenkin pyöriä If:illä ja nykyään kun on halpoja vakuutuksia pyöriin.. menee hetki ja vakuutus valmis. (täyskasko oma vast 150e) Odottelin siinä hintoja, kun mies kääntää ruutua. Ja ilmoittaa, että 1890e koko vuosi!! Nieleskellen hyväksyin tämän koska en tiennyt mitä muuta olisin siinä tehnyt.

Aloimme selvittää perheen kesken vakuutuksia ja yllätys yllätys saimme selville, että pohjolalla on teho-paino suhde pyöriin ja muutenkin PALJON halvemmat vakuutukset.. vaihdoin yhtiötä ja nyt 700e koko vuosi pyörä vakuutuksissa.. täysikasolla 150e omavastuulla ja kaikilla muilla mitä IF tarjosi.

If:llä olisin päässyt lähelle samaa JOS olisin seisottanut pyörää 8KK vuodesta.

Esim 2: Sanoin asiasta naapurille jolla 1300cc busa tallissa. hän laski itselleen vakuutukset ja huomasi että maksaa tapiolaan 550e ylimääräistä. Meni kertomaan sen heille yhtiöön niin tulivat kyllä sadoilla eurolla häntä vastaan siinä ja antoivat täydet boonuksetkin.

Eli kannattaa katsoa nyt vähän miten niitä vakuutuksia pistää ja mihin.

vaikka olisi vakuutukset hyvin kannattaa ne käydä laskemassa vaikka www.pohjola.fi että menee oikein.

Toivottavasti tästä olisi jollekkin hyötyä.

1.5.2006 23:19

eli toi tehopaino suhteutus tarkottaa sitä et 600cc voi olla isommat vakuutukset kun jollai tonnisel?

1.5.2006 23:52

datzka kirjoitti:eli toi tehopaino suhteutus tarkottaa sitä et 600cc voi olla isommat vakuutukset kun jollai tonnisel?


Eiku just toiste päin se on...
Minä enemän painoa ja mitä vähemmän tehoa, niin sitä halvempi vakuutus. Itselläni täyskaskot pohjolassa noin noin 600¤ kokovuosi.. Pyörä tosin on 25kw, jos olisi täydet 75kw niin hinta kaksinkertaistuisi...

2.5.2006 1:10

datzka kirjoitti:eli toi tehopaino suhteutus tarkottaa sitä et 600cc voi olla isommat vakuutukset kun jollai tonnisel?


Näin juuri, paino sanalla voi, koska pyöriä on varsin erilaisia. Onneksi toistaiseksi myös muita laskentamalleja käytetään. Esim. 350-kuutioisessa RD:ssä on saman verran tehoa kuin 1100-kuutioisessa saman merkin uudessa customissa. Kun vielä otetaan massa huomioon, niin...

Aika lapsenkengissään on vakuutuskeskustelu tällä foorumilla ilmeisesti... :) Monesta muusta paikasta on tullut luettua muutama sata sivullista, ja toki olen tänä vuonnakin pyytänyt tarjoukset kahdeksalta eri vakuutusyhtiöltä.

2.5.2006 8:30

Siis periaatteessä 600cc voi olla kalliimpi ja periaatteessa ei. Sehän on siitä kiinni, etttä millanen se tonninen on! Esim litranen kikseri jossa tehopaino suhde taitaa olla olla melkein 1, jolloinka vakuutus hinta on pilvissä.. Ja muistaakseni joskus laskin, että tälläisellä teho pelillä kannattaa pitää vanhaa vakuutus tyyliä, jossa seisonta on edelleen mahdollista..

2.5.2006 8:53

If'in ja Pohjolan ero taitaa olla rata-ajelussa, eli Pohjola ei korvaa radalla sattuneita vahinkoja yhtä hyvin kuin If. Mistäs niitä satasivuisia vakuutuskeskusteluja kannattaisi käydä lueskelemassa? Voisi olla tarpeen ennen sitä 8 eri vakuutusyhtiön kiertelyä. ;)[/img]

Re: Vakuutukset

2.5.2006 14:54

tirkkonen kirjoitti:vaihdoin yhtiötä ja nyt 700e koko vuosi pyörä vakuutuksissa.. täysikasolla 150e omavastuulla ja kaikilla muilla mitä IF tarjosi.


Mihin pyörään otit tuon vakuutuksen ja paljonko sulla on bonuksia? Laskin Pohjolan vakuutuslaskimella profiilissasi mainitsemallesi 6R:lle vakuutuksen hinnaksi 1435e 150e omavast. täyskaskolla, 30% liikennevakuutusbonuksilla ja keskittämisalennuksella. Puhuit 700e koko vuodesta, mutta tuohonhan pääsisi vain 6kk seisonta-ajalla?

Eli otitko vakuutuksen jollekin raskaammalle pyörälle vai miten pääsit 700e:oon? :)

2.5.2006 23:08

Juu, itse hommasin Kawaan vakuutukset Pohjolalta. Mulle kävi myös niin, että kun kilpailutin kaikki suurimmat yhtiöt, Pohjola tarjosi halvimman. Liikennevakuutus ja isokasko 150 euron omavastuulla oli yhteensä 511,64 euroa koko vuosi. Eli saisin ajaa pyörällä vaikka tammikuussa, jos vaan päätä ja varusteita riittäis. :)

Esim. Fennialla täyskaskon kanssa 525 euroa, jos seisotan pyörää seittemän kuukautta vuodesta.. Jestas. Ja se oli tarjouksista toisiks halvin.. Tapiolassa 604 euroa, kanssa seittemän kuukauden seisonnalla. Jumangegi, et on aika isot hintaerot.

Bonuksia mulle tuli liikennevak. 20% ja kaskossa 60%, siis ku on eka pyörä. Plus joitain alennuksia tuli sitten insinööriliiton kortilla ja keskittämisalennukset kanssa..

4.5.2006 11:38

Tässä nyt yksi esimerkki vakuutuksesta ZX-6R pyörään:

Elikkäs soitin vakuutusyhtiöön ja sanoin haluavani tuohon kaikki mahdolliset vakuutukset. Neiti sitte kyseli kahteen kertaan haluanko sen ja sen ja kaiken halusin.

Koska äidilläni oli samassa yhtiössä pyörä vakuutettuna sain täyskaskoon heti 70% bonukset. jei! :D No sitten koko lystin hinnaksi tuli n.850¤ vuosi. Aianahan olisi kivaa ajaa niin kauan kuin vain pystyy mutta tuosta joutuu väh. 5 kk seisottamaan eli n.500¤ per ajokausi.

Yhtiö oli siis IF. Rata-ajosta en älynnyt tuolloin kysyä. Toivottavasti korvaavat :D

4.5.2006 12:15

Oman GSX-F:n kusiaisen otin vakuutukseen Pohjolan kautta: Liikennevakuutus 343,20¤ (20% bonus), iso kasko 224,60 (bonus 60%), yhteensä siis 567,80¤/vuosi.
Ja kyseessähän oli siis kokonaan uusi vakuutus. Pohjolassa tuohon vakuutuksen hintaan vaikuttaa pyörän malli, -ikä, kotipaikkakuntasi, oma ikäsi, pyörän teho ja paino. Esko kiittää ja kuittaa.

4.5.2006 13:09

Onko ketään vakuutusyhtiö lähestynyt kirjeitse tai puhelimitse tässä asiassa? Mulle vakuutusyhtiön edustaja soitti ja mainosti asiaa. Vakuutusten hinta putosi mulla puoleen vanhasta ja se on nyt voimassa ympäri vuoden. Asiaan varmasti auttoi se, että minulla oli MP toisessa yhtiössä vakuutettuna, mutta kaikki muut vakuutukset täällä paikallisessa.

Nyt on sitten kaikki vakuutukset vaihdettu Fenniasta Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag:iin ja säästöä koko vuoden laskusta tulee ~40% fenniasta kysyttyyn tarjoukseen verrattuna.

4.5.2006 14:18

Pohjolaan vaihdoin ja -90 fzr 1000 maksaa vuodessa 340e ja osakasko +100e! tuli yli 100 euron säästö ja ei seisonta aikoja! niin ja tämä vain 25% bonuksilla!

4.5.2006 14:44

Nyt kun on nää teho/painosuhde hinnat, niin jos pyörä on sitten 25kw papereissa ja jää kiinni täysitehoisella pyörällä niin voi vakuutusyhtiö nostaa aika ison metakan vakuutuspetoksesta. Aikasemminhan vakuutusyhtiötä ei niinkään kiinnostanut onko pyörä 25kw vai 1000kw kuskin iästä riippumatta, kun rahaa tuli kuitenkin saman verran nyljettyä asiakkaalta. nyt varmasti alkavat seurata tarkemmin pyörien tehoja ja kuka sillä ajaa.

4.5.2006 14:47

Edellä oleva pitänee täysin paikkansa. Luulenpa että turha penätä vakkarilta korvauksia jos täystehoisella ja papereissa 25kw pyörällä mällää. Tietty riippuu maksetaanko vakuutuksetkin sitten täystehoisesta vai kuristetun mukaan. Luulis tälläkin foorumilla jonkun vakuutusedustajan olevan joka vois valaista asiaa?
Toisaalta, eipä kyllä tartte kuristella, joten mulle yks lysti. ;)

5.5.2006 15:19

Kannattaa maksaa kuutioiden mukaan eikä tehopainosuhteen jos pyörä on kuristettu vain papereissa :)