Esittele nykyiset ja entiset yli 125cc pyöräsi täällä! Kokemuksia, kuvia, projektijuttuja tms...

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja yli 125 kuutioisten moottoripyörien esittelemiseen. Mopo- ja kevytmoottoripyöräalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.

Kawasaki ZX6R elvytys

18.8.2020 9:38

Kevytmoottoripyörän jälkeen hujahti vajaa 14 vuotta, että ei tullut ajettua minkäänlaisella kaksipyöräisellä. Tänä kesänä kuume sitten nousi, kun erehdyin veljen HD:n kyytiin nousemaan. Auto siis myyntiin, toiveena saada se jaettua halvemmaksi autoksi ja pyöräksi.

Eilen sitten käteltiin kaupat. Pihassa on nyt -04 vuotinen ZX6R, joka on ulkoisesti ihan helvetillisen ruma, mutta kone vetää ja ärjyy sen mitä sitä uskaltaa vielä edes käskyttää.

Tässä tuon mopon kanssa nyt vähän kahden vaiheilla; toisaalta hyvä aihio toteuttaa omia visioita tulevan talven aikana, toisaalta sen voisi vaihtaa johonkin siistimpään ja valmiiseen peliin. Siltä varalta että tuo laite mulle jää, niin pitäisi alkaa osia ja vinkkejä haalimaan varastoon.

Siispä kaipaisin neuvoja ja vinkkejä mm. seuraaviin:

- Alkuperäinen mittaristo on ties missä, tilalla on Sigma. Löytyykö jotain muuta vaihtoehtomittaristoa alkuperäiselle, jolla saisi mm. kierrosluku- ja nopeusmittarin? Minkälainen johdotushelvetti olisi tiedossa? Tokihan jos jollain on edullinen alkuperäinen, saa tarjota.

- Mistä halavatusta löytyisi järkevän hintaisia ja näköisiä ajovaloja/ajovalomaskeja? Tällä hetkellä paikalla on jonkun toisen kyykkypyörän etukatteet, jotka sopii paikalleen kuin rottweiler puudeliin. Sellaisia maskeja siis, missä olisi ihan käypäiset ajovalotkin.

Laitan kuvia perään heti kun saan ne johonkin upattua.

Re: Kawasaki ZX6R elvytys

27.8.2020 20:08

Purkuosat.net ja Internetin maailmasta toi orkkismittari pitäis löytyä vai onko mittariston johtosarjan liitin raiskattu jo?

Joku H4 Umpiollinen valomaski varmaan kätevin, parissa omassa pyörässä ollut tää ja valokuvio oli hyvä hintaansa nähden. Kokeilin Cree Led h4:stakin (jossa ihan kunnon heijastin joka jakaa pitkät ja lyhyet erikseen), toimi silläkin hyvin.

Polisportin LMX ja Vface myös.

Re: Kawasaki ZX6R elvytys

1.9.2020 18:45

Mittaristoa tuossa katselinkin, ja niitähän esim. purkaamoilta löytyisi mutta hintaa on vaan kolmatta sataa euroa. Taidan nyt loppusyksyn tyytyä tuohon Sigmaan, ja talven aikana laitella esim. Koson tai jonkun vastaavan. Pyörän johtosarjojen liittimen on tähän mennessä ollut kaikki ehjiä, luojan kiitos.

Valot löytyi Biltemasta. Oikeastaan aikalailla sellaiset mitä olen havitellutkin. Niiden yläpuolelle täytyisi löytää joku yleismallinen pieni pleksi, mikä sitten aikanaan peittäisi mittariston ja johdotukset.

Tankin jo maalasinkin uusiksi, ducktail ja etulokari odottelee vielä inspiraatiota. Tankkiin hionta, happopohjamaali, hiontapohjamaali ja 2k-maali päälle. Värikin meni vähän poskelleen, koska olisin halunnut enemmän matan. Mutta josko tuo nyt välttäisi.

Ajoahan tälle ei ole juurikaan meikäläisellä tullut. Ja johtuu enää oikeastaan tuosta rikotuista Sigman johdoista ja telineestä. Täytyy vain ihmetellä, miksi helvetissä joka paikasta täytyy johto leikata poikki, ja sitten kötöstellä se teipillä kasaan. :roll:
Sigmastakin oli siis anturin johdot leikattu poikki, ja ne oli kuumaliimalla vedetty mittariin kiinni. Töihin ei tuollaisenaan uskalla mennä, koska Sigma olis jonkun hampin taskussa alta aikayksikön.

Kytkinvaijerinkin oli aika nakertanut jo melkein poikki, onneksi tuli huomattua tallissa eikä tienpäällä. Sekin tuli vaihdettua uuteen.

Kuvia lähtötilanteesta lisäsin Google albumiin, josko ne sieltä näkyisi myös muulle kansalle? Liitetiedostona lisäily on melkoista tuskaa, kun jokainen pitäisi pienentää.

https://photos.app.goo.gl/TpnNDLhsw25zS37TA

Kuten kuvista näkyy, siinä on jollain ollut tietty visio mielessä, mutta päin persettä se toteutus on ainakin mennyt. Jos tämä vehje minulla vielä talven on, niin taidan hävittää nuo jatkotkin takahaarukalta.

EDIT: Tosiaan, äänenvaimenninkin tuli vaihdettua. Joku visiota toteuttaessaan oli raiskannut Leo Vicen sliparin ja lyhentänyt sitä. Samalla ilmeisesti poljettu läjään kuin tyhjä kaljapurkki ja sitten laitettu paikoilleen. Sivukatteet löytyi kans käytettynä edullisesti. Vaativat vain vähän paikkausta, muokkausta ja maalia päälle.