Esittele nykyiset ja entiset yli 125cc pyöräsi täällä! Kokemuksia, kuvia, projektijuttuja tms...

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja yli 125 kuutioisten moottoripyörien esittelemiseen. Mopo- ja kevytmoottoripyöräalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.
Lähetä vastaus

ZZR1200 - Sporttinen matkalehmä

23.3.2014 0:17

Laitetaanpas vähän tarinaa viimeisimmästä hankinnasta. Kyseessä siis -03 vuosimallin matkalehmä, joka ZZR1200:sena tunnetaan.
Kuva

Entinen mopedi (ZX12R) sai rakastumaan näihin tehokkaampiin Kawasakeihin. Parin vuoden prätkättömän kauden aikana oli tullut ostettua yksi auto ja yksi vene, mutta prätkäkuume kävi kokoajan sietämättömämmäksi ja lääkettä siihenkin päätettiin hankkia.

Tämä 1200cc Zetori ei alunperin ollut edes vaihtoehto, vaan hakusessa oli jo ennestään tuttu Tusinakawa tai 1400cc ZZR. Häpeäkseni täytyy myöntää, että iskin silmäni tähän kyseiseen zetoriin ollessani kattomassa... huoh... superblackbirdiä..:eek:
Kawamiehenä katse kääntyi kuitenkin nopeasti tähän omasta mielestäni melko tyylikkään siniseen versioon. Pyörä oli kaikinpuolin vakiokunnossa lukuunottamatta tuota kuvissa näkyvää laukkutelinettä. Kilometrejä mopedilla oli takana 26400 ja huoltokirjasta löytyivät kaikki merkkiliikkeen huoltoleimat aina 24000km huoltoa myöden, päiväys viimeiselle huollolle oli vuoden 2008 kesällä. Myyjä selitteli, että pyörän omistaja oli pitänyt pyörän nämä vuodet käyttämättömänä tallissa, kun perheenlisäyksen takia ei ollut enää riittänyt aikaa pyörälle. Koeajossa pyörä vaikutti niin toimivalta kuin kilometrien perusteella pitääkin, eikä ulkoisestikaan eturengasta lukuunottamatta mitään ongelmia ilmennyt. Käteiskaupalla saatiin vielä sen verran nappulaa hinnasta pois, että kaupat tehtiin.

Tähän mennessä pyörällä on ajettu n. 500km ja 200km ajettuani vaihdoin Motulin öljyt / suodattimen koneeseen. Lisäksi kaasarit kävin paineilmalla läpi, kun pienillä kierroksilla esiintyi jonkinlaista nykimistä joka lienee ihan normaalia 5v seisoneelle pyörälle :) Muutoin yhteinen taival on alkanut mukavasti ja siitä tullaan raportoimaan myöhemmin lisää.

Kilpiteline, rännit, filtteriä yms pientä tuohon varmasti vaihdetaan, mutta muutoin ei ole tarkoitus tehdä mitään sen kummempaa muutosta ulkonäköön tai kulkupuoleen.
Parit kuvat vielä loppuun, näillä jatketaan:
Kuva

Kuva

Kuva

Re: ZZR1200 - Sporttinen matkalehmä

5.6.2014 7:32

Niin paljon kuin juttua onkin riittänyt, niin huudan nyt tänne väliin.. :P

Kilometrejä kertynyt reilun 2000km verran ja pyörä pelaa nätisti, eturengas tuli vaihdettua omien mieltymysten perusteella Michelin Pilot Road 2 -renkaaseen, takarengas tulee vaihtumaan myöhemmin samanlaiseen kun nykyinen metzeler on saatu poltettua.
Tekniikkapuolelle: Delkevicin tuplamökäpöntöt laitettiin juuri briteistä tulemaan, pitäisi olla perillä ensiviikon tiistaina. Samanaikaisesti jenkkilästä laitettiin tulemaan dynojetin suutinsatsi, jolla saataisiin ehkä jopa käytännön hyötyä aikaiseksi.
Kilpitelinettä on mallailtu, mut jätän varmaan sen rakentelun kesälomille.

Lisää juttua tulee kun hormit saadaan paikan päälle. ;)
Lähetä vastaus