Esittele nykyiset ja entiset yli 125cc pyöräsi täällä! Kokemuksia, kuvia, projektijuttuja tms...

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja yli 125 kuutioisten moottoripyörien esittelemiseen. Mopo- ja kevytmoottoripyöräalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.

PC25 ehostelua stuntti kuntoon

1.10.2012 18:26

Eli kolmisen vuotta tullu mopoilla stunttailtua, ollu skootteria, smotoa, mankia, yms. Nyt sitten päätin siirtyä isompaan pyörään. Jo alkujaan oli selvä, että pyörä tulee olemaan pc25 tai pc31. Juurikin pomminvarman maineensa ja halpojen hintojen takia.

Ahkeran nettimoton selailun jälkeen löytyi siistikuntoinen pc25, joka oli vain muutaman kilometrin päästä. Pyörää käytiin katsomassa ja kaupat tehtiin heti seuraavana päivänä.
Kuva

Jo alkujaan oli selvää, että pyörä tehdään stunttikäyttöön soveltuvaksi. Ainakin alkuun se on tarkoitus saada 25kw papereihin ja pitää kilvissä. Tämä johtuen siitä, että kuljetuskalustoa ei ainakaan tällä hetkellä löydy pyörän kuskaamiseen.

Kerkesi mennä noin viikko ja pyörä olikin jo tässä kunnossa:
Kuva
Kävin muutaman kerran ottamassa pyörään tuntumaa, mutta lopulta pistin sen aika nopesti osiksi:
Kuva

Runko kävi pulverissa. Moottorin maalasin motipin lohkomaalilla ja venttiilikopan kiilotin:
Kuva
Tässä vaiheessa aloin kasailemaan pyörää pikkuhiljaa:
Kuva
Sitten sain pulverista keulan ja svingin:
Kuva
Kuva
Keulaan heitin uuvet öljyt, stefat ja pölysuojat. Samalla vaihdoin ohjainlaakerit, kun entisissä oli selvä välys.

Hetken kasailun jälkeen näytti tältä:
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tällä hetkellä ootellaan kaatumarautoja, vanteita ja takaiskaria maalauksesta. Ne siis tulee pulverilla kawa vihreeks :)

Pyörä ei edisty mahottomalla kiireellä, koko talvi aikaa. Alkuun määränpää saada "lailliseen" kuntoon, jotta pääsee käyttämään muutoskatsastuksessa 25kw papereihin. Tämän jälkeen sitten laitetaan siihen lopulliseen kuntoon.

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

1.10.2012 20:24

Seurantaan! Entisetkin projut ollu kiinnostavia. Tuleeko käppäri/ onko jo?

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

1.10.2012 20:41

No eikai toki stuttipelissä ole käppäriä, aika turhia sellaiset :roll:

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

1.10.2012 22:02

Tossaha tuo käppäri näkyy kuvissa. Satula tosin vielä hommaamatta. Kytkinkahvana toimii RSC neulalaakeroitu shorty :)

Tänää kävin hakee mp pitshopista eteen teräspunosletkut huokeaan 20e hintaan. Mukaan tuli tingittyä maadotusjohto akulta startille, kun olen sen johonkin hävittäny pyörää purkaessa.

Tämän jälkeen kävin vielä motonetistä hakemassa haynesin korjausmanuaalin niin samalla tarttu mukaan e-hyväksytty rek kilven valo. Tosi kirkas ja sopivan pieni. Takavalon kävinkin jo eilen hakemassa biltemasta :)

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

2.10.2012 21:56

Sai taas tänään kaikkee pientä tehtyä. Kameran tosin unohin kotia, joten kännykällä joutu napsimaan kuvat. Eli syylärin laitoin paikalleen, sivujalan ja vedin sähköt siihe pisteeseen että sai jo konetta pyöräytettyä startilla. Käyntiin en vielä yrittäny :)
Kuva
Pakosarja alkaa kohta olla hiottuna. Sitte vaa kuumankestomustaa pintaan...
Kuva
Vetäsin ennen rungon maalautusta jännitteensäätimen paikat rungosta sileiksi. Jännitteensäädin tulee johonkin näkymättömämpään paikkaan. Vakiona jännitteensäätimen alla oli iso alumiinilevy jakamassa lämpöä, joten modailin jännitteensäätimelle jäähdytinsiilin:
Kuva

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

3.10.2012 20:20

Ei näitä taija kukaan seurata, mutta pistetään nyt kumminkin...

Eli tänään kävin hioon pakosarjan loppuun ja heitin maalit päälle:
Kuva
20e maksaneet jarruletkut purkupyörästä:
Kuva
Takavalolle aloin tekee telinettä. Tohon tulee sitten kilpi alle:
Kuva

Sitte vielä tän hetken tilanteesta parit kuvat (hiomapölyä pyörä täynä):
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

3.10.2012 20:33

Seurataan seurataan, hyvältä näyttää vaihoitko muuten keulan laakerit kartio laakereihin vai ihan vakioihin? Ittelläki f2nen rakentelus ja tarviis keulan laakerit vaihtaa. :lol:

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

3.10.2012 21:30

Kartiolaakerit mä sinne pistin. Taitaa olla melko onnettomat ne vakiot :)

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

4.10.2012 17:28

Mielenkiintosta nähä sitten videoo millasta settiä vedät tällä, kun mankillakin vedät niin hyvin ;)

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

4.10.2012 21:08

Tosi siistin näköistä touhua ;) Tämmönen se kai itekki ois pitäny laittaa että kuume hellittäis... Mutta muista ettet tee liika hienoa nii tohit vielä reenata täysillä ilman että joudut varoon maalipintaa :lol:

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

4.10.2012 22:08

Hyvältä näyttää! Seurantaan meni! Kyllä tekis itekki mieli hommata tommonen, mutta ei oo mitään paikkaa jossa reenata eikä korttia :D

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

6.10.2012 1:02

Tänään tuli taas käytyä tallilla. Sai taas jotakin pientä tehtyä.

Elieli, kasailin alkuun linkuston ja iskarin hollilleen, että näin vähän mihin jännitteensäädin olisi mahdollista sijoittaa. Hetken pohtimisen ja mittailun tuloksena se löysi paikan iskarin yläpään kiinityksen ja tankin välistä.
Kuva
Kuva
Kauheesti ei kyllä väliä tankkiin ole, mutta tuskinpa tuo paljoa kuumenee, kun noin järeä jäähdytinsiilikin jakamassa lämpöä isommalle alalle. Tarvittessahan tohon tankin alle voi jotaki lämpöeristefoliota lätkästä vielä jos siltä tuntuu...

Sitten kokeilin kans maalata jarrulevyistä keskiöitä. Maalina kokeilin käyttää itelle entuudestaan tuntematonta tuotetta; hammerliten vasaralakka spray purkissa. Pinnasta tuli hyvä, mutta saa nähä millanen lopputulos on maalin kuivuttua, reunoista meinas vähän keittää, mutta tasottu lopulta aika hyvin:
Kuva

Flektille tulee pakko-ohjaus. Periaatteessa sen olisi voinut kytkeä suoraan maihin, jolloin flekti pyörisi aina virtojen ollessa päällä, mutta laitoinpahan nyt napin väliin, kun tässä vaiheessa se on vielä niin helppoa. Nappihan on työkaluboksin kyljessä ja ei kyllä pitäisi olla silleensä tiellä, ettäkö tuohon voisi vahingossa osua:
Kuva

Ja sitten vielä vasen kahvarunko paikalleen. Tankoa tullaan katsastuksen jälkeen jatkamaan 3cm per puoli ja kuvassa tuppi on juurikin sen 3cm irti päästä. Tuohon mahtuu juuri ja juuri kaikki oleellinen :)
Kuva

Käppärille tuli kans ostettua jarrusylinteri, nelimäntänen brembo piikkisestä räsästä (06 uudemmasta).

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

6.10.2012 17:15

Mistä vehkeestä takakäsijarrun kahva?

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

6.10.2012 22:36

Näyttäs räsän kahvalt, ittelläni aika samanlain setuppi mut satulaan tokicon nelimäntänen takaan.

Re: PC25 ehostelua stuntti kuntoon

7.10.2012 3:32

Tosiaan käppärin jarrusatula on 06- uudemmasta räsästä ja päästylinteri on -06 eli vanhanmallin räsästä. Eroahan noiden eri vuosimallien jarruilla on aika paljon, mutta mäntien koko on uskoakseni molemmissa melko sama...