Takit, housut, hanskat, kypärät, ulkomailta tilaus... kaikki ajovarusteisiin liittyvä tänne.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain moottoripyöräilijöille ja moottoripyöristä keskustelemiseen. Mopoalueet ovat foorumin etusivun listassa alempana.
Lähetä vastaus

Ajokengät

27.1.2012 23:58

Eli siis minkälaisia ajokenkiä porukka käyttää vai käyttääkö mitään?
Itse oon ajatellu jotain tän tapasia: http://www.eurobiker.fi/product_info.ph ... ts_id=4911
Tai: http://www.eurobiker.fi/product_info.ph ... ts_id=4007
Eli siis ns. välimallin kenkiä, joissa on vähän myös vartta.
Mielipiteitä/suosituksia mitkä on hyväks todettuja?

Re: Ajokengät

4.2.2012 2:40

Sappu kirjoitti:Eli siis minkälaisia ajokenkiä porukka käyttää vai käyttääkö mitään?
Itse oon ajatellu jotain tän tapasia: http://www.eurobiker.fi/product_info.ph ... ts_id=4911
Tai: http://www.eurobiker.fi/product_info.ph ... ts_id=4007
Eli siis ns. välimallin kenkiä, joissa on vähän myös vartta.
Mielipiteitä/suosituksia mitkä on hyväks todettuja?

Ite aattelin hommata ihan täysmittaset kengät. Tommosseet racing mallia. Noi lyhyet kengät on kuulemma toimivat kaupungissa, mut maantiellä voi nousta vähä viima jo jalkoihin ja sateella voi vesi puskee sisään jos on lahkeet huonosti.

Re: Ajokengät

4.2.2012 14:51

Kuva

OXTAR TCS EVO RX

Tuollaiset kengät tuli hommattua. Kevyet jalassa, todella tukevat ja istuvat hyvin jalkaan. Ei valittamista ainakaan nopeiden testien perusteella, ensikesän ajot sitten näyttää onko noista oikeasti mihinkään.

Re: Ajokengät

4.2.2012 15:42

Eikö Oxtar muuttunut TCX:i joku vuosi sitten?
Oli miten oli, voin kuitenkin valmistajaa suositella, ostin viisi vuotta sitten _käytetyt_ Oxtar TCS Sportit Gorella. Saappaat ovat vieläkin käytössä, eikä vesi tule edelleenkään läpi...

Katukäyttöön ehdottomasti Gorelliset, ne kuitenkin hengittävät, mutta pienestä sateesta ei tarvitse huolehtia.

Re: Ajokengät

5.2.2012 12:30

http://www.storm-motor.fi/ajovarusteet/ ... at-mustat/

Ite kävin hakemassa tuommoset. Etsin semmosia puolikorkeita kenkiä, jotka ei ois kävellessä hirveen jäykät. Alpinestarsin kengät ei millään sopinu jalkaan, mut noi istu meikäläiselle ku nenä naamaan. Hinta ja laatu kohtaa kyllä! Vedenpitävyydessä on vähän sanomista kaatosateella, kun kyykkypyörällä ajaessa jalat on koko ajan lähellä maata ja etupyörä roiskii kunnolla vettä saappaalle. Hiukan tulee saumasta vettä sisään, mut jos niin paljon sataa, ni on siinä koko äijä jo märkä.

Re: Ajokengät

5.2.2012 16:29

madduli kirjoitti:Ite aattelin hommata ihan täysmittaset kengät. Tommosseet racing mallia. Noi lyhyet kengät on kuulemma toimivat kaupungissa, mut maantiellä voi nousta vähä viima jo jalkoihin ja sateella voi vesi puskee sisään jos on lahkeet huonosti.


Juurikin toho kyläpyörittelyy lähinnä tulossa noi kengät. matka-ajoa tulee max. 100km suuntaansa silloin tällöin.

astr0 kirjoitti:http://www.storm-motor.fi/ajovarusteet/saappaat/xpd/x-one-saappaat-mustat/

Ite kävin hakemassa tuommoset. Etsin semmosia puolikorkeita kenkiä, jotka ei ois kävellessä hirveen jäykät..


Ulkonäkö on noissakin ihan jees, täytyy varmaan käydä kokeileen joku kerta.

Re: Ajokengät

5.2.2012 19:24

Täältä löytyy täysimittaiset TCX SS Sport kengät ja niillä pyöriteltiin viime kesä sekä syksy niin kaupungissa kuin matkallakin. Hyvät kengät.

Re: Ajokengät

6.3.2012 23:02

http://www.tcxboots.com/eng/prodotti-de ... rodotto=57
Kellään kokemuksia tälläisistä? Pääasiassa kyläblistä ja välillä 100km matkoja.

Re: Ajokengät

9.3.2012 22:53

Mulla oli ensimmäiset ajokengät Dainesen lyhytvartiset, vähän vastaavat kuin aloitusviestin linkeissä. Vettä ne ei oikeen pitäneet, vaikka valmistaja niin lupailikin. Sen takia päädyin Diadoran perus ajokenkiin, jotka pitävät vettä hyvin. Diadorat on myös nopeampi pukea (vetoketju+tarra vs. nauhat+tarra), eikä sitä varttakaan sieltä lahkeen alta näe. Yhtä hiostavia ovat molemmat, ja yhtä mielellään nuilla käveleekin.

Omien kokemuksieni perusteella en siis näe ainakaan omaan käyttöön mitään etua lyhytvartisuudesta.

Re: Ajokengät

11.3.2012 20:56

Viime ajokausi, joka alko loppukesästä, meni ilman ajokenkiä. Nyt kuitenkin hommasin Mp messuilta Yokon YB1 "Racing kengät". Vielä en luonnollisesti ole päässyt noita tien päällä kokeilemaan, mutta vaikuttaa varsin laadukkailta kengiltä. Toivottaan, että noi ainaki vettä pitäis...

Re: Ajokengät

23.3.2012 21:02

tennareilla on tullu vedettyä ainaki pari kesää. pitäs varmaan jonkinlaiset saapikkaat ostaa ainaki jos radalle menee. ajattelin ens kesänä et normiajos menee korkeavartiset turvakengät.

Re: Ajokengät

24.3.2012 0:20

Habusa kirjoitti:tennareilla on tullu vedettyä ainaki pari kesää. pitäs varmaan jonkinlaiset saapikkaat ostaa ainaki jos radalle menee. ajattelin ens kesänä et normiajos menee korkeavartiset turvakengät.


Ittestähän se kiinni on, mutta ei kannata tuudittautua siihen turvakengän suojaan. Sitä se tuskin tuottaa yhtään..

Re: Ajokengät

24.3.2012 14:00

Mulla on kolmatta kesää käytössä Dainesen Axial Rossi mallit. Hyvin suojattu nilkka ja kantapää. Titaani kevlar suojat. Vaihdettava kulutuspala kärjessä. Helpoiten puettava pitkävartinen ajokenkä mitä kokeillut ja todella hyvä myös kävellä. Toimii farkkujen ja nahkapuvun kanssa. Ei tee mieli ajella enää lenkkareilla tai muilla vastaavilla, kun jättää nilkan kerran pyörän alle. Hintaa oli 130e Bike worldiltä alennuksesta.
Itse kengät.
http://media.photobucket.com/image/dain ... CN0482.jpg
Ja tuon takia helppo pukea. Varsi aukeaa täysin auki.
http://www.zx-10r.net/forum/attachment. ... 1247130775

Re: Ajokengät

25.3.2012 1:03

Pitäs crossisaappaat ostaa ja Alpinen tech 6 kävin kaupassa sovittelemassa ku sais 200e. Alpinen ilmeisesti tekee laadukkaita kamoja, eli noi on varmaan sitte hyvä ostos? Kävin tuolla enskapuolella kysymässä, muttei vastausta kuulunu. :|

Re: Ajokengät

25.3.2012 20:17

ei oo crossisaappasita kokemusta mut mutu on et jos maksaa 200e ni luulis olevan hyvät. toki niit on kalliimpiakin... varmaan suurempi merkitys on sillä että miten hyviltä ne tuntuu jaloissa. meinasitko ihan normiajoon vai radalle? mietin just ite et ei viittis ostaa hirveen monia ajokenkiä jos tarvii saappaat mut ne ei oliskaa hyvät kadul...

Soppanestori kirjoitti:Pitäs crossisaappaat ostaa ja Alpinen tech 6 kävin kaupassa sovittelemassa ku sais 200e. Alpinen ilmeisesti tekee laadukkaita kamoja, eli noi on varmaan sitte hyvä ostos? Kävin tuolla enskapuolella kysymässä, muttei vastausta kuulunu. :|
Lähetä vastaus