Kokemukset, mielipiteet, mallikohtaiset kysymykset yms moposkoottereihin liittyvä...

Alueen säännöt

Apua löytyy myös tietopankista!
Jotta keskustelussa vältyttäisi samojen asioiden toistamiselta, katsothan aluksi mitä tietoa tietopankista löytyy!
Lähetä vastaus

Aerox -09 sähköistä

29.6.2018 10:04

Kaikki toimii vielä toistaiseksi, mutta tarkoitus olisi vaihtaa ajovaloumpio tuplalamppuiseen, jossa oli mukana 2x55w halogeenit.(kun nyt tuli jo hankittua)
Jos jostain löytyisi juttua näistä niin olisi parempi mutta kysellään nyt kuitenkin:
-alkujaan tuossa on paikalla 2x35w hehkulankapoltin. (l ja p ). Nyt tuossa uudessa ei ole muuta kuin valojen kahdennus. Ei pitkiä. Ei liene kai pakollinenkaan?.
-nuo valot on tässä aina kykettynä eikä niitä saa pois mistään. Kytkin on vain vaihtokytkin. Miksiköhän on näin? Olisko kyse jostain staattorin ja regulaattorin suojauksesta? Jotta kuorma olisi aina mahdollisimman vakio?
-En ole yrittänyt vielä kytkeä noita halogeeneja mitenkään, mutta paljonko tuo staattori kestäisi tuota kuormaa? Jos laitan nuo kaksi rinnan toimimaan aina yhtä aikaa niin tuo 110 w tuntuu kyllä aika rajulta? Jääkö latauspuolelle sitten enää mitään?
-Kokeilin irrallaan kahta 6v 15w halogeenia sarjassa 12v akkuun ja valoja tuntuisi olevan näinkin aika mukavasti? Kuorma näyttäisi silloin olevan samaa luokkaa kuin tuolla 35w hehkulankapolttimollakin.
- Vai olisko vaan parempi olla tekemättä enempiä kokeiluja?

Re: Aerox -09 sähköistä

8.8.2018 9:08

Kiitokset vaan kaikista kommenteista. Kyllä nämä asiat on aivan varmasti joku jo selvittänyt aikojen alussa , en vaan ole löytänyt mistään juttua aiheesta?
Tuo vilkkujen kytkentä on kanssa mielenkiintoinen tässä mopossa. Nimittäin kun vaihtaa ledit vanhojen tilalle, törmää ihan uuteen ilmiöön. Rele tietysti piti ensin vaihtaa, mutta sitten kaikki vilkut toimi yhtä aikaa oli kytkin miten vaan. Syyksi paljastui tuo merkkivalolampun kytkentä. Se on niinkuin "ilmassa" vasemman ja oikean puolen välissä. Hehkulampuissa tuo ei vaikuta , mutta ledeille tuo läpimenevä virta riittää saamaan kaikki vilkkumaan. En tiedä miten tuo yleensä on hoidettu, mutta itse laitoin diodit polttimoon tuleviin johtoihin ja kytkin ne samalle puolelle ja toisen puolen maihin. Näin tuo läpimenevä katkeaa ja kaikki toimii hienosti. Näinkö nämä olette kanssa tehneet?
Lähetä vastaus