Kokemukset, mielipiteet, mallikohtaiset kysymykset yms moposkoottereihin liittyvä...

Alueen säännöt

Apua löytyy myös tietopankista!
Jotta keskustelussa vältyttäisi samojen asioiden toistamiselta, katsothan aluksi mitä tietoa tietopankista löytyy!

Keskustelua moposkootterin valinnasta

7.4.2010 17:15

Keskustelua skootterin valinnasta. Eri malleista löytyy runsaasti lisätietoa tietopankin puolelta, joten muistathan vilkaista myös sinne.

Oman mopon myynti-ilmoituksen mainostaminen kielletty!

10.4.2010 17:51

Olen tässä jo jonkin aikaa katellut skodeja kesän rientoihin. Mitään kiinalaista en kyllä aio ostaa, kyllä sen pitäis olla joku laatumerkki (aprilia, pösö, Piaggio jne.) Käytettyä siis haen, hintahaarukalla 800-1600€. Oon katellut mm. Speedfight 2:sia ja Gilera Runnereita ja ihan hyvän näkösiä vehkeitä ovat, kuten myös laadultaankin kuulemma. On ollut vaikeuksia päättää minkä ostais, joten mitä porukat suosittelisi?

10.4.2010 17:58

No se riippuu siitä maillaiseen käyttöön se tulisi. Esim. pelkästään ajamiseen vai rakentamiseen. Peugeotin Speedfight 2 on muuten hyvä, mutta keula on huono. Kaikista paras pelkkään ajeluun olisi Aprilia Sr. Tehokas vakiona ja prikan poistolla lentää melkeimpä kuuhun, varsinkin jos ostat ruisku version. Gilera Runnerkin on perus hyvä. Mutta jos haluat rakentaa skootteriasi niin Yamaha Aerox on paras valinta. Saa nimittäin aika paljon ja melko laajasti osia.

10.4.2010 20:16

Kiitoksia vastauksesta! Kyllä mä enemmänkin pelkän ajamisen puolelle kallistun. Joo, oonkin katellut noita SR'iä ja ihan asiallisen näkösiä vehkeitä nekin näyttää olevan. Näillä mennään, eiköhän joku skode löydy.

18.4.2010 21:01

Kyllä se SR apikka on ihan johtava tuote, varsinkin ruiskuna. Tehoa siinä 4Kw paikkeilla, pieni kulutus ruiskun ansiosta ja yksi pirteimmistä (ellei jopa pirtein) vakioskoba mitä kaupasta saa. Parilla kaverilla kyseinen sohva (tuore malli eli factory) eikä kummempia vikoja ole ollut. Ajettavuuskin on hyvä ja mutkateillä uskaltaa ottaa kulmaakin ilman epäröimistä, tosin urheilullisessa alustassa on miinuspuolensakin. Hieman pintakovia ja pompottavia yksin ajellessa, tosin ei mitenkään häiritsevän kova (omasta mielestäni ainakin) mutta kakspäällä rauhoittuu. Ylämäkiinkään ei hyydy, edes kakspäällä. Miinusta ei keksi muusta kuin tavaratilasta johon ei vähän isompi kypärä mahdy, ja ulkonäköpalikkaa vielä kohtuuheikosti. Ja jos toi 4Kw ei riitä, niin ruiskun päivityksellä, teharilla ja prikan poistolla noi todellakin menee melkeen kuuhun asti :D

19.4.2010 17:38

Saveniuz kirjoitti:Kyllä se SR apikka on ihan johtava tuote, varsinkin ruiskuna. Tehoa siinä 4Kw paikkeilla, pieni kulutus ruiskun ansiosta ja yksi pirteimmistä (ellei jopa pirtein) vakioskoba mitä kaupasta saa...

tehokkain taitaapi kuitenkin olla gilera runner.Nuo ruiskut tosin voi mennä rikki ja huoltaminen kallista, mutta koska ovat tehokkaampia ja säästävät bensaa niin pikkuhiljaa se "ylimääräinen" bensa raha sitten jää vaikka säästöön ;)

19.4.2010 17:59

Jos yhtään kikkaileminen kiinnostaa koskaan, niin ainakin kaverin ex-SR:ssä aina kun yritti keulia niin pääsi vain pari metriä jonka jälkeen sytytys tai ruiskutus katkesi joka ikinen kerta ja kone hyytyi. Aika vauhdilla tuli kyllä vaihto kaasaripeliin. En tiedä sitten oliko kyseessä vain yksilövika, mutta mietityttää vaan kun en ole ikinä nähnyt ketään ihmistä keulimassa ruiskupelillä :|

22.4.2010 18:37

Pelkkään ajeluun kannattaa harkita myös Symiä (esim. Eurox). Ei maksa ihmeitä mutta on kestävä ja ei ole moittimista vauhdissakaan. Prikka pois = 65km/h. Eikä muuten jää mäkeen, kokeiltu ajaa 2 päällä kaikki kaupungin jyrkimmät mäet ylös ja ei mitään ongelmaa.

25.4.2010 22:27

Minkä merkkistä kannattas lähteä ettimään, jos hintaa sais olla max 500e? Joku mitä vois vähän viritellä yms, skootterilla ois imo niin rento ajella aina välillä, muttei tekis mieli tota jammuakaan pois myydä.

26.4.2010 17:59

Roomis kirjoitti:Minkä merkkistä kannattas lähteä ettimään, jos hintaa sais olla max 500e? Joku mitä vois vähän viritellä yms, skootterilla ois imo niin rento ajella aina välillä, muttei tekis mieli tota jammuakaan pois myydä.

ite ostin oman derbi atlantiksen 200€ ja ei muuta vikaa ollut kuin että edestä katteet hieman halki ja penkki revennyt. koneella oli ajettu 13500km. keltaisesta pörssisät ja nettimotosta ainakin löytyy halvalla noita atlantiksia jotka on aika pirteitä (ainakin uudemmat piaggion koneelliset, siitä saa tehoakin sitte irti). ;). ehkä mainostin hiukan omaa mopoani mutta siihen olen ollu tyytyväinen.

29.4.2010 23:03

Kannattaa valita skodeksi nykyään yammun peli, todella luotettava ja toimiva, hinta / laatu todellakin kohdallaan ;)

30.4.2010 16:01

Mopopoika69 kirjoitti:Kannattaa valita skodeksi nykyään yammun peli, todella luotettava ja toimiva, hinta / laatu todellakin kohdallaan ;)

+ ne on aika haluttuja joten saa suht helposti myytyäki jos hinta kohillaan.

1.5.2010 14:45

Mikähän olisi hyvä, halpa, 2-tahtinen, tekniikaltaan luotettava skootteri? Ei mikään uusi skootteri ja semmoinen "pieni" skode kikkailuun?

1.5.2010 19:08

SuZuKi!1! kirjoitti:Mikähän olisi hyvä, halpa, 2-tahtinen, tekniikaltaan luotettava skootteri? Ei mikään uusi skootteri ja semmoinen "pieni" skode kikkailuun?

Yamaha Bw's, peugeot tkr noi ainakin kevyitä ja pieniä ja luotettaviakin.

2.5.2010 1:57

En löytänyt pikaisella haulla omaa ketjua joten kysäisen tässä.. Tekeekö Soliferin 50R-skootterilla mitään? Tiedän, että siinä on 4-venttiilinen baotianin 139QMA-A-moottori ja että se on muutenkin aika pitkälti kiinanihme, mutta jos paljon puhuttu "suomalainen laadunvalvonta" ei vaikka olisi täysin pettänyt?
Eräs tuttu jälleenmyyjä tiesi kertoa, että 50R 2010-mallissa olisi vaihdeltu moottorin osia kun aiemmin on ollut kestävyysongelmia kannen kanssa tjsp... Pitäisi siis nykyään kestää edes hieman. :)
Uutta 4-tahtista skootteria olen hankkimassa eteenpäin myydyn hyvin palvelleen Milan Sportin tilalle ja tuo 50R sopisi hyvin budjettiin sekä miellyttää ulkonäöllisesti omaa silmää.