Korjaus, viritys, huolto, kuristustenpoisto...

Alueen säännöt

Apua löytyy myös tietopankista!
Jotta keskustelussa vältyttäisi samojen asioiden toistamiselta, katsothan aluksi mitä tietoa tietopankista löytyy!

Gilera Ice keulan purku

21.10.2021 23:49

Tervehdys kaikille! Viime vierailusta tällä foorumilla on aikaa.

Onko kukaan purkanut tälläistä keulaa? Keula on Gilera Ice -mallista peräisin ja samaa Keulaa käyttää myös jotkut Piaggion ja Derbin mallit.

En saa keulaa purkautumaan. Koitin irroittaa iskarin alapäästä pulttia, mutta ei aukea, koska joku pyörii iskarin sisällä pultin mukana. Seuraavaksi aloin kokeilemaan ylätulpan poistoa, mutta senkään poisto ei onnistu. Napautin vasaralla kuvassa näkyvää tulppaa hieman alaspäin ja sain tulppaa pitelevän C-sokan pois. Tulppa ei kuitenkaan suostu tulemaan ylös ja on kokeiltu vaikka mitä. Öljyä väliin, putken lämmitystä ympäriltä, naputtelua, iskarin pumppaamista yms, mutta tulppa ei ole liikahtanut ylöspäin pätkääkään. Tuntuu kuin jousi ei painaisi tuohon tulppaan ollenkaan. Kuvan iskarissa näkyy hieman ruostetta joka voi tahmia välissä, mutta toisessa iskarissa tuo tulpan tiivistys vuotaa, eikä tulppa ole yhtään ruosteessa ja siinä sama homma. Onko tuohon tehtävissä muuta kuin alkaa hitsaamaan pulttia kiinni, jolla sen saisi vedetettyä sieltä pois vai onko tässä nyt jotain mitä en ymmärrä?

Kuva

Re: Gilera Ice keulan purku

21.10.2021 23:52

Kuvalinkki ei näköjään toimi, mutta tässä linkki toiselle foorumille, jossa pohdittu samaa asiaa, mutta ratkaisu puuttuu. Siellä näkyy kuvia.

https://modernvespa.com/forum/topic139261