Korjaus, viritys, huolto, kuristustenpoisto...

Alueen säännöt

Apua löytyy myös tietopankista!
Jotta keskustelussa vältyttäisi samojen asioiden toistamiselta, katsothan aluksi mitä tietoa tietopankista löytyy!
Viestiketju on lukittu

Tekniset ongelmat

20.4.2012 18:17

jkoljo kirjoitti:Tämän viestiketjun tarkoitus on tarjota apua teknisiin ongelmiin. Idea on keskustella asioista, joiden syystä ei ole selvää tietoa. Jos ongelmana on esimerkiksi röpötys, mene kaasutinkeskusteluun. Jos ongelmana on huono kiihtyvyys teharilla, tai vaikkapa se että piikki tulee myöhässä, kysy asiaa variaattoritopicista!

Ennen kysymistä on suositeltavaa lukea seuraavat tietopankin artikkelit:
Tekniset ongelmat
Mikä on vikana?

Artikkeleiden oma-aloitteinen parantelu on erittäin suositeltavaa, sillä aihe on laaja. Mitä enemmän informaatiota, vikakuvauksia ja vastaavia, sitä todennäköisemmin artikkeli auttaa ongelmaan; foorumi ei täyty samoilla kysymyksillä!


Vanhat viestit täällä.

Re: Tekniset ongelmat

20.4.2012 18:50

sanokaas et mikäs vika kun töyssystä ajaa niin ikään kuin kierrokset katkeaa? menee niinkun tavallaan sekasin se vehje

Re: Tekniset ongelmat

20.4.2012 20:39

moikka taas! vaihdoin nyt uuden läppäventtiilin ja nyt toimii roxi ja nyt huomasin tuossa sivussa että jos hanan kääntää auki niin kaasarihukkuu heti ja ei käynnisty... mutta kun kaasariin juottaa hieman bensaa hanasta ja polkasee nii käynnistyy normaalisti =/ (alipaine hana on ohitettu) itse olettaisin että pitäisi vaihtaa toimiva AP hana... vai ????

Re: Tekniset ongelmat

20.4.2012 21:37

Mistä lähteä etsimään vikaa, kun boosteri ei yhtäkkiä enää vastaa kaasuun ollenkaan? Luisti liikkuu iloisesti mutta kierrokset eivät nouse yhtään. Uudella tulpalla ei mitään eroa.

Re: Tekniset ongelmat

20.4.2012 21:40

Käykö tyhjäkäyntiä? Mitä käy kun kääntää kaasua vai ei yhtään mitään? Booaako?

Re: Tekniset ongelmat

20.4.2012 22:05

Tyhjäkäyntiä siis käy, välillä paukkuu kovaa putkessa ja kaasun kääntämisellä ei mitään muutosta kierroksiin vaikka luisti liikkuu, tyhjäkäynti todella epätasaista. Kaasari putsaukseen?

Re: Tekniset ongelmat

20.4.2012 22:08

Juu putsaa se kaasari. Varmaan pääsuutin tukossa.

Re: Tekniset ongelmat

20.4.2012 23:04

Kopioin tämän kinkkiskoba topikista:

Oli kaasari levällään, laitoin kasaan ja nyt ei meinaa millään lähtä käyntiin. Samassa rempassa uusittiin myös hihna, koko etuvari, moottorin oikea kuori ja muuta pientä. Polin varmaan valehtelematta tunnin pari ja kerran pari meinas lähtä mutta muuten ei millään. Puola on uusi + johto, hattu ja tulppa sekä kipinä on hyvä. Vauhtipyörä + staattori oli myös irti mutta vauhtipyörä on varmasti kohillaan. Bensa tulpanreiästä ei vaikuta mitenkään, tai imeminen alipaineletkusta. Hana siis toimii. Onko tää nyt vaan ominaisuus vai onko jotain ideoita missä vikaa? Puristuksia on, ainakin polkiessa tuntuu. Ei ollut myöskään ennen remonttia käyntikunnossa.

Voiskohan venttiilit olla vituillaan, aiheuttaako huonoa/olematonta käynnistymättömyyttä?

Re: Tekniset ongelmat

21.4.2012 0:00

Kannattaa ne venttiilit säätää..!

Re: Tekniset ongelmat

21.4.2012 22:11

Roxi meni ennen suunnilleen 65, nyt 40. Välillä booaa niin paljon että max vauhti on 10-20 kmh koska kaadu toimii pätkittäin ja välillä joutuu pitämään kaasua pohjassa suunnilleen 7sek ennenkun tapahtuu mitään ja kierrokset ovat tyhjäkäynnin tasoa. Välillä skopa kiihtyy aivan kuin ennenkin,välillä ei pääse liikkeelle. Tänään katoin ilmanputsarin, kaasarin ja varikopan, ei mitään näkyvää vikaa.. Kaasarin pesin ja putsasin. Mutta kun varikopan avasi, sisäreunat olivat täynnä kumi-mujua?? Variaattorin hihna oli sopivan tiukalla ja mikään ei lonksunut. Melkein kaikki oli päällisem puolin kunnossa. Sitten kun kasaus oli valmis ja lähdin liikkeelle,kaikki ongelmat olivat ennallaan, 20kmh+ kierrokset laskivat, ~30 vauheista alkoi booaamaan ja kierrokset melkein nollaan, liikenne valoista lähtiessä kaasu pohjaan, mutta mitään ei tapahdu, booaaaboooaa... mikä tässä nyt on vialla, vajaa 2500km ajettu roxi, prikaton. Sinäänsä vielä outoa kun tulin perjantaina koulusta, kaikki normaalia, meni sen +60. Sitten kun lähdin ulos illalla, roxi menee 20?! Ja booasi ihan sairaasti. Mikä vikana ? :D

ps menee iha saatanan kauan putsata kaasari ja ilmanputsari.. :/ 40 ruuvia ja pulttia auki ennen kuin pääsee edes näkemään kaasarin :/

Re: Tekniset ongelmat

21.4.2012 22:51

Vettä bensan seassa? Testaa toimiiko alipainehana kunnolla, otat letkut irti ja imaiset alipaineletkusta ja katot tuleeko bensaletkusta hyvin bensaa.

Re: Tekniset ongelmat

22.4.2012 3:47

Mikä on ku roxi lähtee saatanan huonosti käymään kylmänä ja lämpimänä?
lämpimänäkin joutuu käyttää kans ryyppyä. vasta uusittu pytty.

Re: Tekniset ongelmat

22.4.2012 7:08

Katsoppa läpät ja stefat. Nuo on yleisimmät syyt miksi skopa lähtee huonosti käyntiin.

Re: Tekniset ongelmat

22.4.2012 16:04

nyt on jätkille paha kyssäri.. skootteri on piaggio typhoon 02 magneeton alapuolella jossa on impulssikäämi sen ihan vieressä on joku reikä joka kuuluu olla siinä mutta se johtaa sylinterille se reikä (sylinterin alaosaan) osaako joku sanoa mikä sen virka on? siitähän menee vesi sisää jos pesee mopoa? pitäisikö siinä olla jonkinlainen kumitiiviste?

Re: Tekniset ongelmat

22.4.2012 20:29

joo eli laitoin kuvia tuleen että mikä tuo reikä on/sen tarkoitus

http://postimage.org/image/55u0fw3uv/


http://postimage.org/image/jo6tydi7b/
reikä johtaa tuohon... eikös tuosta mene vesi sisään/ osaako joku sanoa pitäisikö siinä olla jokin tulppa?
(piaggio typhoon 2002)

Vastauksia tuleen!!
Viestiketju on lukittu