Offroadmiesten mekka. Pyörät, ajopaikat, kilpailut ym. Katuenskoja koskevat yleisjutut kuutioiden mukaan joko mp- tai piikkialueelle.

Alueen säännöt

Katuenskoja koskevat yleisjutut kuutioiden mukaan joko mp- tai piikkialueelle.

Motocross pyörän vakuutukset.

13.12.2006 21:09

Elikkä Kyselisin vähän että mitä vakuutuksia teillä on?

Kun ittelle sanottiin että tarvis ottaa tieliikenne vakuutus kilvettömään pyörään? Sit vasta varkaus, palo yms vakuutukset?

Elikkä Nyt vaan vakuutusten nimiä, hintoja, yhtiöitä. :)

13.12.2006 21:21

liikennevakuutus ja siihen päälle hirvi,palo,varkaus, ton varkausvakuutuksen takia, kun sitä ei erikseen saa.
yhteensä joku n.160e/vuosi. yhtiönä if.
hyvin on palvelu pelannu ja maksettu korvaukset mukisematta yhestä tällistä.
runkonumero vaan mukaan ja vakuutusyhtiölle kyselemään.

13.12.2006 21:22

Liikennevakuutus joo, se maksaa pyörän vuosmallista riippuen n. 100-150 tjsp.
Mut sit palo, ja varkausvakuutukset on ihan ittestäs kiinni et haluatko mut ne ei sit enää nii pal maksa, oisko ollu alle 50e kummatki.. Kai siihen viel sit saa jotain muitaki vakuutuksia, mut toi liikennevakuutus on ainaki pakollinen!
Ja niit yhtiöitä on monia: Pohjola, Lähivakuutus, Ifi, Tapiola jne...

13.12.2006 21:27

Liikennevakuutus on pakollinen ja se ensisijainen korvaaja, paitsi jos on intissä. Maksaa yhtiöstä, pyörästä ja sopimuksesta riippuen jonku 150-200e. Itellä on fenniassa, mut en kyl just muista paljo se maksu nyt oli. Ei oo palo- tai varkausvakuutusta, en oo nähny tarpeelliseks vaikkei se nyt niin paljoo maksa.

13.12.2006 21:27

Juu kiitos. :) niihän ne vakuutusyhtiössä sanoivat. Kuulosti vaan toi liikennevakuutus vähän oudolta.

13.12.2006 21:46

No suljetulta alueelta vaaditaan sen verran paljon, et käytännössä mikään rata tai harjottelualue ei niitä kriteereitä täytä. Ja sit kanssa se et, jos sattuisit metsässä ajamaan tielle hyppäävän marjanpoimijan tai varikolla auton takaa hyppäävän muksun yli, niin et varmaankaan haluaisi taikka kaikissa tapauksissa edes pystyisi maksamaan siitä aiheutuneita kuluja. Tosin tässä on kerrankin kaikille kivaa -valtio, tehnyt hyvän päätöksen ja kaikkilla niilläkin jotka sitä liikennevakuutusta eivät ole ottaneet, on se olemassa, vahingot korvataan ihan samalla tavalla, mutta vakuututtamaton kaveri joutuu maksamaan maksamattomalta ajalta vakuutumaksunsa n kertaisena, jossa on joku tiety maksimi. Eli siis jos joku kolari joskus sattuu ja vaikka vahingot olisivat pienet, niin siitä saattaa syntyä silti kohtuu kokoinen paukku, eli sen varaan en laskisi, että halvemmaksi tulisi ajaa ilman.

13.12.2006 22:00

Juu, eiköhän tohon liikennevakuutus palo ja varkausvakuutus tule.
Ei todellakaan kiinnosta maksaa loppuelämää jotain kolaria jos jotain sattuupi. :)

13.12.2006 22:01

OFFTOPIC: Tuli tossa marjastajista ja vakuutuksista mieleen, että onko muilla paikkakunnilla ollu sellasia lajia vihaavia ihmisiä, että ovat menneet virittelemään ansoja? Täältä tiedän 2 tapausta. Toisessa oli puiden väliin viritetty lanka ja siihen joku ajoi ja langan asettaja saatiin kiinni. Toinen juttu oli Hauholla kun joku oli käyny laittaan sellasen ranteenvahvusen puun keskelle reittiä, olivat siitä ajaneet n. 20 min aikasemmin, eikä siinä sillon ollut puuta. en tiedä löytykö syyllinen. Taitaa olla noi ihmiset kyllä aika vatipäitä.
Meneehän tää vähän aiheeseenki :-D Osaako joku näin suoralta kädeltä sanoa, että mitä jos ei ole liikennevakuutusta kun ajaa tollaseen ansaan ja syyllistä ei löydy?

13.12.2006 22:25

Niinku tos aikasemmin sanoin, ni se liikennevakuutus on perjaatteessa kaikilla ja se korvaa aina henkilövahingot.

13.12.2006 22:53

Oretna kirjoitti:Niinku tos aikasemmin sanoin, ni se liikennevakuutus on perjaatteessa kaikilla ja se korvaa aina henkilövahingot.


Itselläni ei ole asiasta tietoa, mutta Offroadpron puolella oli asiasta pari viikkoa sitten juttua. Eli vaikka sulla ei oo liikennevakuutusta ni se korvaa vastapuolen vahingot (marjanpoimija), mut ei omia vahinkoja. Näin ainakin threadissä oli siihen mennessä raapusteltu kun sitä luin. Siinä kaveri oli ollu enskaamassa, ja nyt ei oo alaraajoissa tuntoa. Ja kuten arvata saattaa, kyseinen viestiketju on parissa viikossa hävinnyt Offroadproon loisteliaan foorumin syövereihin eli viimistä updatea ei nyt irtoo.

13.12.2006 23:16

Nyt kun tutkin tota juttua tarkemmin, niin taitaapi juttu ollakin niin, ettei vakuutttamattoman kuljettajan omia vahinkoja korvata, muille aiheutuneet kyllä. Lisää asiasta tästä

14.12.2006 1:58

Kaiken lisäksi liikennevakuutuskeskus perii ne syyttömän osapuolen omaisuuskorvaukset ja hoitokulut sitten syylliseltä vielä takaisin.

14.12.2006 17:09

Jos kaadut ja katkaset jalkas suljetulla alueella ja ei oo minkään näkösiä vakuutuksia niin korvaako sairasvakuutus tai ylipäätänsä mikään sitä? Vai pittääkö ite maksoo kaikki?

14.12.2006 17:14

Lisenssivakuutus vissiinki, mutta minkäs sä aattelit olevan suljettu alue?

14.12.2006 17:24

Suljettu alue tarkoittaa että sinne ei pääse ulkopuoliset kisan tai harjoitusten ajan. Alueen tulee olla aukottomasti vartioitu kisan tai harjoitusten aikana. Eli käytännössä tietääkseni suomessa tällaista paikkaa ei ole.

Niin ja vakuutusten hintaan vaikuttaa myös missä päin suomea asuu.
Kannattaa kysellä jotain vapaa-ajan tai tapaturmavakuutusta, mutta sairasvakuutus ei korvaa harrastuksen parissa tapahtuneita loukkaantumisia.