Mopoihin ja moposkoottereihin liittyvät jutut joille ei ole omaa aluetta. Myös mopoväen ajovarusteet.

MOPO syö kannentiivisteitä

22.7.2022 19:19

eli mun pösö on polttanu nyt 2 kannentiivistettä ja kolmas ei ollu palanu, mutta repeytyny useampaan osaan. ajoin normaalisti töihin ja sammutin työpaikan pihalle, hetken päästä kaasarista valui tankillinen bensaa ulos eikä mopo lähteny käyntiin vaikka bensaa oli vielä. Kun avasin koneen, kannentiiviste oli palsina. Katoin pytyn alle ja kone on TÄYNNÄ jähytinnestettä. Mikäköhän vikana ja miten jähyinnesteet saa ulos koneesta?

Re: MOPO syö kannentiivisteitä

24.7.2022 22:42

Jotain on selkeästi pielessä. Kannentiivisteen rikkoutuminen voi johtua esimerkiksi virheellisestä asennuksesta (kansi kiristetty väärään momenttiin tai epätasaisesti) tai siitä että kansi on itsessään kiero. Ongelmat voivat johtua myös jäähdytyksen puutteellisuudesta eli nesteet eivät kierrä kunnolla (ilmakupla jossain kohtaa järjestelmää tai termostaatti rikki) tai syystä tai toisesta koneen käymisestä liian kuumana (esim. seokset pielessä, voitelu puutteellista tai todella rasittava käyttö) taikka yhdistelmästä näitä.

Koneen purkamiseen apuja löytyy Tietopankin artikkelista. Tarpeen mukaan mopojen tai skootterien tekniikkapuolelle johonkin valmiiseen ketjuun jatkamaan.

Ps. tämä on jo toinen tekemäsi ketju joka on väärällä alueella. Lue siis foorumin säännöt ajatuksella läpi ennen seuraavan topikin tekoa.