Mopoihin ja moposkoottereihin liittyvät jutut joille ei ole omaa aluetta. Myös mopoväen ajovarusteet.

Apua juntille

15.10.2017 9:22

Terve, auttakaas miestä mäessä. Tyttärelle hankittiin joku aika sitten mopo. Nyt tein kaasarille huollon. Eli putsailin ja vaihdoin pienemmän suuttimen. En saa mopoa enään käyntiin kaasarin irroituksen jälkeen. Mielestäni kaikki letkut on oikein.Kipinän tarkistin. Ilmanputsarista tuleva kumiputki on joskus ilmeisesti ottanut pakoputkeen ja siihen on sulanut reikä, reikä oli ennestään teipattu jesarilla. Tilattiin uusi kumi mutta ei ole vielä tullut joten jouduin teippaan taas tuon vanhan. Mopossa on alipaineventtiili bensan syötössä. Imaisin letkusta kaasariin bensaa ennen käynnistystä. Bensaa alkoi vuotamaan kaasarista koneelle menevästä kumiliitoksesta. Voiko vikana olla mopon asento? Se on tällä hetkellä perä melko korkealla "tee se itse huolt pukilla" koska takahaarukka on irti sinne on menossa vaihtoon ketjunlaahain sekä takapyörään laakerit. Kävi myös niin että kun laitoin tankin paikalleen joka oli täynnä bensaa ja jonkun aikaa ehdin mopo rassaamaan niin bensa-anturista kuului napsahdus ja sieltä alkoi pulppuamaan bensaa. Johtuuko tämäkin mopon asennosta? Pollttoaine anturi kumit ei kestänyt kosketusta bensaan. No nyt on uusi anturi tilattu.
Mopo on derbi x-treme.

Re: Apua juntille

15.10.2017 17:27

Onhan neula oikein luistissa? Ja se kaasarista koneeseen menevä letku kuuluu olla tiivis ettei kone vedä sieltä ilmaa.

Re: Apua juntille

15.10.2017 20:52

Tällänenjäbä kirjoitti:Onhan neula oikein luistissa? Ja se kaasarista koneeseen menevä letku kuuluu olla tiivis ettei kone vedä sieltä ilmaa.

Mielestäni neula on oikein. Luistista eka neula läpi sitten valkoinen kiekko ja jousi. Yks mikä tuli mieleen niin pitääkö valkoinen kiekko olla jossain tietyssä asennossa luistissa? Siinä kun on sellainen nuppi. ..yritin kyllä pyöritellä oikeaan asentoon mutten ehkä tarpeeks. Toinen mikä tuli mieleen, että onko luistin suunnalla väliä kaasarin sisällä?

Re: Apua juntille

15.10.2017 20:56

....ja tosta letkusta se bensaa valutti. Yritin kyllä saada tiiviimmäks mut koko kumi on aika haperon oloinen. Uusi tulossa.

Re: Apua juntille

15.10.2017 23:45

Luisti kuuluu olla se lovi ilmanputsariin päin.
Se muoviläpyskä on luultavasti oikein jos kaasuvaijerinkin sait paikalleen, ja neula on myöskin oikein.

Re: Apua juntille

16.10.2017 14:57

Ok. Kiitos avusta. Täytyy tarkistaa.

Re: Apua juntille

17.10.2017 20:58

nyt toimii. kiitos avusta. vika taisi olla kaasarilta lähtevä kumiholkki. ilmeisesti se sai siitä välistä ilmaa. uuteen vaihdettua alkoi toimimaan. Tuo kaasarin luisti, neula ja valkoinen levy on ilmeisesti valmistettu sillain ettei luisti voi olla väärinpäin. Nämä yhdistettynä muoviseen kansiosaan niin paketia ei voi väärinpäin saada. Oppia ikä kaikki. Osaavalta olisi tähän remonttiin mennyt ehkä kolme neljä tuntia. Itse sai opetella neljä iltaa....toki vaihdoin hiukan muutakin uutta osaa...

Apua toiselle juntille!

21.10.2017 16:50

Eli omistan Rieju Mrx 06 ja siinä o dellorto phbn 16mm kaasari, listä löytäisin tuorevoitelu nipan siitä. Ja vielä toinen kysymys : Mikä vois olla ku magneeton läheltä kuuluu rohinaa?

Re: Apua toiselle juntille!

21.10.2017 17:28

RiejuMrx27 kirjoitti:Eli omistan Rieju Mrx 06 ja siinä o dellorto phbn 16mm kaasari, listä löytäisin tuorevoitelu nipan siitä. Ja vielä toinen kysymys : Mikä vois olla ku magneeton läheltä kuuluu rohinaa?

Kannattaa laittaa riejun omaan kategoriaan seuraavaksi jos tulee jotain. Ota magneetonkoppa auki ja kato ettei vauhtipyörä vispaa siel ja sit vaikka paineilmal vedät. Tuorevoitelunippa ymmärtäkseni on se mikä on suoraan siinä tyhjäkäyntiruuvin yläpuolella.