Mopoihin ja moposkoottereihin liittyvät jutut joille ei ole omaa aluetta. Myös mopoväen ajovarusteet.

Skootterin valinta

21.7.2016 22:43

Siitä on nyt yli kymmenisen vuotta, kun kävin viimeksi tällä foorumilla, mutta ei sen väliä eli olen "vanha jarru" näihin karkeloihin.
Ajattelin hankkia kaljakassiksi jonkun skootterin ja tarvitsisin teidän vinkkejä/neuvoja.

Ideana olisi ostaa joku 2-tahtinen skootteri ja virittää se oikeen kunnolla 70cc+hilut eli lähes kaikki mahdollinen, mutta kun en ole vuosiin seuraannut näitä mopo juttuja niin ei ole oikeen käsitystä tämän päivän menosta.

Nyt siis vinkit kehiin: kertokaa hyviä skoottereita mihin on suht halpa ja helppo virittää koko satsi kiinni, että kerkiää ennen 21.00 kaljakauppaan =)

Ulkonäöltä aprilia sr factory iski silmääni nätiksi kori vaihtoehdoksi, että jos tietoa löytyy niin kiitos jo etukäteen!

Re: Skootterin valinta

21.7.2016 23:28

Eipä kymmenessä vuodessa paljoa ole vielä highend-puolella tapahtunut, eli Minarellin ja Piaggion nestejäähdytteinen ja kaasarilla varustettu moottori lienee se suosituin lähtökohta rakentelulle, mallin valinta sitten oman maun mukaan. Piaggio NRG ja Yamaha Aerox ovat varsin suosittuja, mutta valinnanvaraa on muutenkin. Noihin löytyy käytännössä laajin valikoima valmista palikkaa, josta voi sitten koota mieleisensä setin. Minarellin puolella ilmajäähdytteisen valinta laajentaa tarjontaa entisestään ja LC-konverttauksen voi tehdä kohtuullisella vaivalla. Toki melkein mihin tahansa merkkimopoon löytyy valmista palikkaa joka sopii vähintäänkin pienellä modauksella.

Jatketaan skootteripuolella. Virittelystä löytyy infoa myös tietopankin puolelta, haulla kannattaa vilkaista ainakin Minarellin viritysasteet-niminen infopläjäys.