Mopoihin ja moposkoottereihin liittyvät jutut joille ei ole omaa aluetta. Myös mopoväen ajovarusteet.

Minkä mopon ostaisin?

30.3.2016 17:21

Moi! Mikä olis hyvä merkki? oon kattellu yamahaa, apriliaa, riejua muita hyviä?

Budjetti olis sen 2000€ ja pitäs olla suht ripee nopeena, ei oo aikeissa virittää ainakaan paljoa eli jos viritän viritän varmaan alle 55km/h. Eli käytettynä siis.

Nopeita vastauksia siis! Kiitos vastanneille jo etukäteen.

Re: Minkä mopon ostaisin?

30.3.2016 20:26

Laatumerkkejähän nuo kaikki ovat ja budjettisi mahdollistaa varsin laajalti valinnanvaraa. Yksi varsin suosittu vaihtoehto on myös Derbin mallisto eri variaatioineen. Vakiona kaikki nuo kulkevat lähemmäs viittäkymppiä ja kiihtyvyys ei päätä huimaa. Vaihdemopojen ongelmana on se, että ne ovat varsin rankalla kädellä kuristettuja. Yksi vaihtoehto on toki kuristusten osittainen poisto sekä välityksillä kikkailu jolloin kiihtyvyys paranee mutta huiput pysyvät silti suhteellisen maltillisena. Kaikki kaksitahtikoneella varustetut mopot ovat varsin helppoja virittää ja varsin pirteitä jo kuristusten poistollakin. Mopojen kokoluokassa nelitahtikoneissa suorituskyky ei yleensä ole ihan yhtä kovalla tasolla.

Aiheesta on olemassa jo ennestään oma ketju täällä. Suosittelen myös tutustumaan Tietopankin tarjontaan eri mopoista. Motot.netistä löytyy myös oma myyntipalstansa eli Mototalli, johon pääsettästä.