Mopoihin ja moposkoottereihin liittyvät jutut joille ei ole omaa aluetta. Myös mopoväen ajovarusteet.

Talvi

20.10.2012 20:54

Syksy saa, ensilumi alkaa laskeutua ja mopot vetäytyvät pikkuhiljaa talvipuulle. Vai vetäytyvätkö? Tämä topic on varattu kaikkeen talveen liittyvään keskusteluun. Ajatko talven läpi vai asetatko moposi seisontaan? Miten pysyy lämpimänä paukkupakkasilla ajessa? Onko paras talvisäilytyspaikka kellari, autotalli vai olohuoneen pöytä? Keskustelu on auki ja aihekin on melkoisen vapaa, joten pitäydytään asiassa ja jätetään ne turhat chattailut pois.

Kuitenkin rengaskeskustelut hoidetaan 100% Renkaat/vanteet-viestiketjussa.

Uutisosio:Liukkaus yllättää myös mopoilijat

Motowiki:
Talvisäilytys
Talviajo
Ajovarusteet


Aiheeseen liittyviä keskusteluja:
Renkaat ja vanteet
Ajovarusteet
Valot ja valomaskit
Vakuutuskeskustelu
Kuiduttaminen&kittaus


Tulevan ajokelin näet motot.netin sääpalvelusta.

Re: Talvi

20.10.2012 21:04

Jäässä olevat tiet meinasi yllättää kun kesärenkailla (pintaa oikeastaan ollenkaa) olin liikenteessä, ei meinannut pienessä ylämäki risteyksessä päästä liikkeelle.. Pakkasmittari oikeastaan koko päivän ollut siellä nollan kieppeillä.

Tässä vakavasti miettinyt tuota talvella ajoa, että joko talvi ajellaan tai projektoidaan. Vaikea päätös..

Re: Talvi

20.10.2012 21:42

Noniin, kohta alkaa sitten tämäkin talvikausi. Tunturi liikkuu koko talven ajan, katsotaan sitten keskitalvella kuinka paljon on noita uusia mopoja tuolla lukion parkissa. :lol:

Täytyy vaan ajella vähän varovaisemmin jottei tule turhaa laitettavaa.

Re: Talvi

20.10.2012 21:47

Yam4ha kirjoitti:Tässä vakavasti miettinyt tuota talvella ajoa, että joko talvi ajellaan tai projektoidaan. Vaikea päätös..

^Ei ole rahaa, joten nastat alle ja sitten mennään :D

Eikös se ole niin että talvella säädetään vähän jytkympi seos? Kävin jo ilmaruuvia vähän myötäpäivään kääntelemässä.

Ite oon jo saanu ensimakua "jäistä" sorateillä.. Sateen jälkeen ei oikeen meinaa sileässä katurenkaassa olla pitoa yhtään (takarenkaassa siis). Oli hämmentävää kun 65 mittarissa ja lähti heittämään sivuluisua märällä tiellä..
Pitää nyt kattoa mitä tästä tulee, ikinä ennen en ole pyörää ihmeellisemmällä 2 renkasella talvella ajanu, ja silläkin on heitelty nuri aika monesti, nyt aattelen nastarenkaat pistää ja ajella niillä koko talven.. Pitää sitten ilmoitella tänne jos käyn lumipenkkoihin tutustelemassa.

Re: Talvi

20.10.2012 22:01

Ite oon päättänyt että heitän mopon osiksi kun rupeaa vähänkin kylmä tulemaan. Kai koulukyydit jostain sitten saa. :lol:
Eikä kiinnosta maksella bensojakaan ajelusta saatika jos kaatuu vahingossa. Kaverin kanssa mönkijä+pulkka-yhdistelmä on riittävä mun talven ajeluille :D
Mites muuten, kannattaako bensatankit sun muut ottaa/ajaa tyhjiksi ennen kun laittaa levolle? Miten te muut ootte menetelleet.

Re: Talvi

20.10.2012 22:26

Talvi ei aiheuta mitään toimenpiteitä. Aino tapa mulla liikkua on toi mopo. Nastatko? pyh turhaa rahan kulutusta ainakin minun mielestä. Välitystä joudun luultavasti vaihtamaan. vaatettavaan päälle nii että varmasti tarkenee.

Re: Talvi

20.10.2012 23:22

'80 Trial kirjoitti:Noniin, kohta alkaa sitten tämäkin talvikausi. Tunturi liikkuu koko talven ajan, katsotaan sitten keskitalvella kuinka paljon on noita uusia mopoja tuolla lukion parkissa. :lol:

Täytyy vaan ajella vähän varovaisemmin jottei tule turhaa laitettavaa.


offtopic. Mikä lukio :D Vastaa vaikka yvllä..

Itsekkin aikeissa ajaa tolla DTllä läpi talven, tullut jo hankittua parempaa valaistusta ja ilmaruuvia on säädetty. Suutin pitäis vaihtaa johonkin suuntaan... :roll:

Re: Talvi

20.10.2012 23:28

Voit halutessasi tyhjentää tankin, mutta tuskin ne parissa kuukaudessa niin tukkoon menee että tarvitsisi, varsinkin jos on mahdollisuus käydä käynnistelemässä mopoa ainakin muutaman kerran talvessa että pysyy jonkunnäkösessä vireessä.

Itsellähän on jo nastat alla ja lumia odotellessa, pitää kaasarikin säädellä koville pakkasille valmiiksi niin ei tarvitse sitten ihmetellä että miksi ei mopo käynnisty. 8)
Sitten kun keli menee niin kylmäksi ettei säädetylläkään kaasarilla lähde helposti niin ei sillon tarvitse enää ajella, jäätyy siinä kuskikin. Mut kyllä -20 pakkasasteeseen asti tarkenee vielä melko hyvin, sitä kylmemmässä jo rupeaa miettimään että tarvitseeko sittenkään mennä.

Ja omankin mopon oon laitellutkin jonkun verran talvea ajatellen, voi ihan huoletta rymyillä kun ei paljoa hajoavia osia enää ole, joten kovaa ajoa ja kaatuilua vaan. 8)

Re: Talvi

20.10.2012 23:46

Omalta osaltani tämä talvi menee mopon selässä kuten kesälläkin, eikös se niin mee, että kesällä keulitaan ja talvisin luisutellaan :D . Kyllähän tuo jinkku lähtee 30 asteen pakkasilla ki ekalla polkasulla ku palmun alta. 8)

Re: Talvi

21.10.2012 10:17

Nastat alle ja mopolla kouluu! 8) Vois jo talvi tulla niin ei tartteis tossa muta paskassa ajaa.. :D Ei vaan pösö innostu yli 10 asteen pakkasilla ekalla kymmenellä polkasulla lähtemään käyntiin. :D Jottai säätöö siihen varmaan pittää tehä kohan ilmat tarpeeks jäähtyy. ;)

Re: Talvi

21.10.2012 10:43

Mopolla ois tarkotus ajaa koko talvi. Pitää varmaan alkaa laitella talvisäätöihin kohtapuoliin.

Viime talvena DT:n öljyt melkein jääty, kun polkasin -15c käymään niin oli pirun jäykkä sen ekan polkasun ajan. :D Sen jälkeen oli taas ihan normaali polkasta.

Katotaan, montako kertaa rymytään tänä talvena, viime talvena vain kerran!

Re: Talvi

21.10.2012 11:04

Parina talvena painellu mopolla kouluun ja tuhannet pannutki tullu vedettyy mut on se vaa hienoo! Nyt on tosin jo autokin pihas ni jää varmaa noi mopoilut vähemmälle mut kyll ny pari kertaa ainaki pitää mopollaki mennä ! :D Itte oon varustautunu talveen laittamalla vaan tarpeeks isomman suuttimen, nastat ja helvetisti vaatetta päälle ;)

Re: Talvi

21.10.2012 11:44

Talvi olis tarkotus tykitellä koulumatka ja hupi ajoa. Nastat on alla. Kaasarissa se kai vain meinaa vähän luistin jäätyä.

Re: Talvi

21.10.2012 12:20

CPI liikkuu kokotalven, varmaan jokapäivä :roll: Keeway taas vetäytyy kohtapuoliin pyöräkellariin talvisäilöön, pitäisi ensin jaksaa hinkkailla se puhtaaksi ja vetästä vielä jokin pitkä reissu.

Kouluun tänätalvena en varmaan mopolla mene paitsi välillä, sillä kelkalla pääsee kätevästi peltoja pitkin ;)

Autoon vaihdettiin jo nastat alle mutta jos sootterilla ensilumet vetelisi perinteikkäästi kesänakeilla.

Re: Talvi

21.10.2012 15:28

DT purettu jo pariviikkoa sitten, tosin kilpiäkään siinä ei enää ole tällähetkellä joten ei silläkään tulis ajeltua :( Noo, viimetalvena oli sen verran kaatumisia ja ajoja , että olihan se mukavaa. Jos tässä talvenaikana hommais jonku kiinalaisen alle.. :seko: