Mopoihin ja moposkoottereihin liittyvät jutut joille ei ole omaa aluetta. Myös mopoväen ajovarusteet.
Lähetä vastaus

Re: Ajovarusteet

12.9.2011 10:00

HeGee` kirjoitti:imo umpipotta paljon parempi. hiljaisempi eikä tarvi pelleillä niiden lasien kanssa. voi laittaa visiirin raukolleen, auki tai kiinni eikä laitta laseja aina leualle.

Itse suosittelen avattavaa. Siinä yhdistyy avokypärän helppo puettavuus (varsinkin lasien kanssa) ja umpikypärän turvallisuus & mukavuus ajossa. Noitakin on useammalta valmistajalta, mutta omaan päähän Schuberth on se sopivin. Ja taitaapahan tuo olla yksi laadukkaimmista avattavien valmistajistakin, vaikka kyllä sen hintalapussakin näkee. Useissa testeissä tuo C3 on hakannut jopa lukuisan määrän umpikypäröitäkin niin hiljaisuudessa kuin turvallisuudessa ja ihan laatumerkkejäkin 8)

Ajovarustehankintojen kannalta nyt rupeaa olemaan ne viimeset hetket, sillä syksyn alennusmyynnit vetelee monilla viimesiään, ellei ole osalla jo päättyneetkin :|

Re: Ajovarusteet

17.9.2011 12:48

Kellään tietoa mistä Sinisalon krossikypärii myydään?? Ku en mistään nettikaupasta ainakaan ole löytänyt :( Ja mielellään sinistä sellaista ;)

Re: Ajovarusteet

17.9.2011 16:20

Jahas.. Kai sitä täytys kohta taas ruveta ajotakkia pitään, sen verran kylmä viima käy jo ajaessa.

Ostin muuten kesällä Tokmannilta sellaset 15€ "krossihanskat", on aika saatanan hyvät. Eihän ne mitenkään älyttömästi suojaa, mutta jämäkän tuntuset kädessä ja aika hyvältä näyttävät myös. Kylmä vaan meinaa niilläkin jo tulla. :(

Re: Ajovarusteet

17.9.2011 17:05

Niihän noi kaveritki sanoo että meinaa kylmä olla kesähanskoilla, mut yhelläkin oli ennen käsissuojat mopossa niin autto kummasti:D

Re: Ajovarusteet

18.9.2011 19:12

Mimmone ois hyvä huivi tai sellane suojaamaa kaulaa, buffi ei oikee pidä tarpeeks.

Mieluite sellane viisaan näköne, ei mitää homo burberry- huiveja tai räppihuiveja, sellasil ei viittis ajaa :lol:

Re: Ajovarusteet

18.9.2011 20:05

Kellään kokemusta noista Dragonin ajolaseista? Etenkin Foxin kypärän kanssa, että peittääkö hyvin kypärän aukon vai jääkö isoja rakoja..?

Re: Ajovarusteet

18.9.2011 20:07

Ei voi tietää. Mikä kypärä, mitkä lasit? Ainoa tapa miten voi tietää on se, että menet ja kokeilet.

Merkkinä Dragon on ainakin laskettelulaseissa ihan laatumerkki.

Re: Ajovarusteet

18.9.2011 21:19

LaneKit kirjoitti:Mimmone ois hyvä huivi tai sellane suojaamaa kaulaa, buffi ei oikee pidä tarpeeks.

Mieluite sellane viisaan näköne, ei mitää homo burberry- huiveja tai räppihuiveja, sellasil ei viittis ajaa :lol:
Itse lähtisin hakemaan ratkaisua joko kypärähupusta tai ihan mp-käyttöön suunnitellusta kaulurista. Ensin mainittuja saa 5-8e hintaan, jälkimmäisiä valmistajasta ja rakenteesta rippuen noin 15-40e hintaluokassa.

Re: Ajovarusteet

19.9.2011 8:57

Mun mielestä sellainen''Putkihuivi'' on just hyvä.Suojaa hyvin kaulaa tuulelta jne. Eikä onneksi ole mikään homofruidetyylinen ;) Ellei nyt pinkkiä sellaista käytä :lol:

Re: Ajovarusteet

19.9.2011 14:42

HeGee` kirjoitti:imo umpipotta paljon parempi. hiljaisempi eikä tarvi pelleillä niiden lasien kanssa. voi laittaa visiirin raukolleen, auki tai kiinni eikä laitta laseja aina leualle.

Kommentoidaan nyt sen verran että itsellä on aina ollut crossikypärä, eikä kyllä "melu" koskaan ole haitannut (omistan siis kotarin jossa shorty änkkä) eikä tuulikaan mielestäni ainakaan häiritsevästi humise. Lasit pidän siis kokoajan päässä. Kuitenkin loppujenlopuksi kypärä kannattaa valita sen perusteella mikä itsestä tuntuu järkevältä, eikä vain sen perusteella että mototissa ihmiset käyttävät enemmän esim crossikypärää.

Re: Ajovarusteet

19.9.2011 17:23

^^Kiitokset noista huiviehdotuksista :)

Nykyää on tosin tuo perus buffin "putki", kyllä se skodella hiljais vauheis jotaki autto ees, mutta nykyää tulee ajettua sellasta 100-120 kouluun, ni tuulee kokoaja läpi ja kurkku kipeänä :| Eikä se skodellakaa mikää paras ollu, kesällä ihan mahtava kyllä.

Huppu löytyyki, vois senki ottaa takasi käyttöö ja tollane kauluri pitää käydä heti ostamassa, ukko selitti et biltemassaki on.

Ei siis sillä että tuulenvire/kurkkukipu häirittis, mutta ei viitti sohvalla maata ku ei flunssasena viitti rehkiä :lol:

Re: Ajovarusteet

19.9.2011 23:50

Kyllä se viimalta suojautuminen kannattaa ottaa ihan vakavasti, vaikkei pieni nuha haittaisikaan. Viima saattaa pidemmän päälle aiheuttaa kaikenlaista ikävää, paleltumista nivelreumaan. Motoristeilla yksi arka alue on alaselkä. Housujen ja takin väliin jää monesti pieni rako josta viima pääsee sisään. Siksi takkiin vetoketjulla yhdistettävien housujen käyttöä kannattaa suosia, vaikka lämpötilan puolesta ei ajohousuja vielä tarvitsisikaan.

Re: Ajovarusteet

20.9.2011 15:09

Vielä sen verran,että yhdessä vaiheessa moponi kulki n.80 km/h ja mulla oli silloin ehkäpä kovin mopoilu-innostus tähän mennessä,eikä kertaakaan ollut kurkku kipeänä/niskat jäykkänä :D En tiedä sitten,kai niitäkin on erilaisista materiaaleista tehty.Jotkut sitten suojaa paremmin,jotkut ei niin hyvin :D

Re: Ajovarusteet

20.9.2011 23:32

Ehottakaas jotain ajolaseja :) Meni nuo vanhat Utopiat rikki kolarissa. Budjettina mulla olis n. 50-80€. Luultavasti johonkin Airohin kypärään tulossa. Meni kypäräki paskaksi :lol:

E: Jotku semmoset olis kivat millä näkis pimeällä mutta päivällä ei häikäsis aurinko. 8)

Re: Ajovarusteet

20.9.2011 23:53

Mene ajolaseja koskevaan topikkiin kyselemään.
Bettery kirjoitti:Vielä sen verran,että yhdessä vaiheessa moponi kulki n.80 km/h ja mulla oli silloin ehkäpä kovin mopoilu-innostus tähän mennessä,eikä kertaakaan ollut kurkku kipeänä/niskat jäykkänä
Ei kesällä varmaankaan, mutta syksyisin ilmat tuppaavat kylmenemään. Ihmisten herkkyys viimalle ja vedolle on myös yksilöllinen ominaisuus.
Lähetä vastaus