Tekniikkaan liittyvä yleiskeskustelu, joka ei ole mallikohtaista vaan laajempaa.

Alueen säännöt

Apua löytyy myös tietopankista!
Jotta keskustelussa vältyttäisi samojen asioiden toistamiselta, katsothan aluksi mitä tietoa tietopankista löytyy!

Yamaha dt käynti häiriö

16.5.2023 11:47

Missä vika DT lähtee käyntiin hyvin ja vapaalla ollessaan kestää antaa kaasua. Mutta kun laittaa vaihteen ja yrittää lähtee liikkeelle "hyytyy"
Suuttimia kokeiltu kokeiltu 75 ja 102 väliltä ja neulaa siirtänyt ylhäältä keskimmäiseen uraan vaikutus olematon.

Re: Yamaha dt käynti häiriö

1.6.2023 13:18

voit kuivata moottorin veden kuivalla liinalla ja puhdistaa ja huoltaa osat. Tarkista sitten liitäntäjohto uudelleen ja kytke se takaisin tai vaihda tarvittaessa.trap the cat

Re: Yamaha dt käynti häiriö

14.8.2023 11:01

Kuvaamasi ongelma voi johtua useista eri tekijöistä. Tässä muutamia mahdollisia syitä ja ratkaisuvinkkejä:

Kytkin: Ongelma voi liittyä kytkimeen. Tarkista, että kytkin toimii moitteettomasti ja että se vapauttaa vaihteen kunnolla. Huono kytkimen toiminta voi aiheuttaa hyytymisen liikkeelle lähdettäessä.

Polttoaineen syöttö: Tarkista, että polttoaineen syöttö moottoriin toimii oikein. Huono polttoaineen virtaus voi aiheuttaa hyytymistä, kun yritetään lähteä liikkeelle.

Ilmanotto: Varmista, että ilmanottojärjestelmä on kunnossa. Tukkeutunut ilmansuodatin tai ilmanvuoto voi vaikuttaa moottorin suorituskykyyn.

Kaasutin: Vaikuttaa siltä, että olet jo kokeillut säätää suuttimia ja neulaa. Varmista, että kaasutin on asianmukaisesti puhdistettu ja säädetty oikein. Väärät kaasutinasetukset voivat vaikuttaa moottorin toimintaan eri tilanteissa.

Sytytysjärjestelmä: Tarkista sytytysjärjestelmän kunto. Huonot sytytystulpat tai virheelliset sytytysasetukset voivat vaikuttaa moottorin suorituskykyyn ja liikkeelle lähtemiseen.

Vaihteisto: Vika voi myös liittyä vaihteistoon. Tarkista, että vaihteisto toimii moitteettomasti ja vaihteet vaihtuvat sujuvasti.

Moottorin säädöt: Jos moottori käy hyvin vapaalla mutta ei lähde liikkeelle, voi olla tarpeen tarkastaa moottorin perussäädöt, kuten tyhjäkäynti ja kaasuttimen seokset.

Muu mekaaninen ongelma: Jos edellä mainitut tekijät eivät ratkaise ongelmaa, saattaa olla tarpeen tarkistaa mahdolliset muut mekaaniset ongelmat, kuten vaihteiston tai voimansiirron viat.

Jos ongelma jatkuu ja et pysty sitä selvittämään, suosittelen ottamaan yhteyttä ammattimaiseen mopoasentajaan tai korjaamoon, jossa voidaan tehdä tarkempia diagnostiikka- ja korjaustoimenpiteitä.
ovo