Tekniikkaan liittyvä yleiskeskustelu, joka ei ole mallikohtaista vaan laajempaa.

Alueen säännöt

Apua löytyy myös tietopankista!
Jotta keskustelussa vältyttäisi samojen asioiden toistamiselta, katsothan aluksi mitä tietoa tietopankista löytyy!

Nappirajoitin kaukosäätimellä - ohjeet suomeksi

11.4.2021 18:01

Erinäisissä verkkokaupoissa on kaupan kierroslukurajoittimia, jotka ovat kytkettävissä pois kaukosäätimellä ja menevät päälle automaattisesti. Siis ei tarvitse leikkiä napinpiilotusta. Harmi vaan, kun ohjeet on ainoastaa saksaksi. Pojan mopetiin virittelimme sellaisen ja samalla tuli suomennettua ohje. Eli tässä olisi ohje vapaasti kerrottuna ja omakohtaisin kokemuksin höystettynä. On muuten tosi hyvä laite.

1-2 Laitteen asentaminen
Laitteen asentamisessa ei ole mitään ihmeellistä.
Etsi mopostasi virtalukolta tuleva virtajohto ja haaroita siitä piuha liittimen nastaan +
Seuraavaksi haaroita magneetolta CDI:lle menevästä herätejohdosta (pilot) piuha laitteeseen ja kytke se liittimen nastaan Pi.
Lopuksi ota jostakin maa liittimeen nastaan -
3. Laitteen testaus
Laita virta päälle. Kaikkien ledien pitäisi syttyä, pian sammua ja sitten näyttää rajoitinvaste (Luku 4). Pehmeä säätö, eli punainen valo näyttäisi olevan oletuksena. Tämän jälkeen vihreä LED vilkuttaa viiden sekunnin välein siihen saakka kunnes laite alkaa saada pilot-pulsseja, siis moottori on käynnissä.
Parita kaukosäädin laitteen kanssa.
Poista rajoitin käytöstä painamalla kaukosäätimen nappia A. Vihreän ledin pitäisi palaa ja jäädä palamaan lähes jatkuvasti nappia painettaessa, ainoastaan 5 sekunnin välein vilkuttelee. Jos vihreä vilkkuu nappia painettaessa, mutta ei jää palamaan, kokeile nappia B. Ainakin itselläni Nappi B poisti rajoituksen ja vihreä jäi palamaan.
HUOM! Nappia A tai B ei saa koskaan painaa moottorin käydessä, silä se saattaa rikko CDI:n. Myöskään C-nappia ei kannata painaa muutoin kuin rajoitinvasteen asettamisessa.
Jos haluat poistaa rajoituksen käytöstä sammuta moottori, kytke virrat, odota pari sekuntia ja paine sitten nappia A tai B, riippuen siitä kumpi sinulla sytytti vihreän valon. Rajoitin kytkeytyy automaattisesti päälle kun käytät virrat pois päältä.
Kun kytket virrat hetkeksi pois päältä, kierroslukurajoittimen pitäisi mennä päälle ja vihreän ledin jäädä vilkuttamaan 5 sekunnin välein.
Seuraavaksi testataan, saako laite pilot-signaalin. Käynnistä moottori. Punaisen ledin pitäisi vilkkua sytytyksen tahdissa ja suuremmilla kierroksilla palaa jatkuvasti.
Ellei näin tapahdu, tarkista pilot-signaalin kytkentä ja hae sopiva pilot-signaalin tunnistusherkkyys potentiometrillä.
4. Rajoitinvasteen asettaminen
Laitteesta voi valita, kuinka rajoitin reagoi, kun asetettu kierrosluku/nopeus on ylitetty. Valittavina on kolme vaihtoehtoa, pehmeä, keskitaso ja voimakas. Oletuksena on pehmeä, joka on tosi hyvä. Moottori tuntuu vaan hyytyvän.
Kytke virta pois. Paina Mode-nappi pohjaan. Kytke virta päälle ja pidä mode nappia pohjassa. Ledit rullaavat kahden sekunnin intervallissa: punainen = pehmeä, punainen-keltainen=keskitaso, punainen-keltainen-vihreä=jyrkkä.
Nähtävästi asetus jää voimaan, kun napin löysää sopivassa kohtaa.
5. Maksimikierrosluvun asettaminen
Laita virta päälle. Paina SET-nappia laitteessa aktivoidaksesi uuden asetuksen. Tällöin laite varaa uuden muistipaikan ja rajoitus on pois päältä. Käynnistä moottori, ota sopiva kierrosluku ja anna sen käydä hetki halutulla maksimikierrosluvulla. Pidä kierrosluku ja paina joko laitteen SET-nappia tai kaukosäätimen C-nappia. Kierrosluku tallentuu laitteen muistiin.
Kytke virrat pois ja käynnistä moottori uudelleen. Äsken asettamasi maksimikierrosluku pitäisi nyt olla käytössä, eli moottori hyytyy rajoitinvasteen mukaisesti kun yrität kierrättää kovempaa.
Voit vielä testata, että saat rajoittimen pois päältä. Sammuta moottori. Laita virta päälle ja paina parin sekunnin jälkeen kaukosäätimen nappia A (tai B). Käynnistä moottori. Nyt sen pitäisi ottaa kierroksia ilman rajoitusta.
6. Muistin käyttö
Laite säilyttää muistissaan 8 viimeisintä asetusta. Voit valita niistä haluamasi. Pidä MODE-nappia pohjassa, kytke virta ja laite alkaa vilkuttamaan LED:iä (mitähän niistä) 1-8 kertaa. Päästä nappi sopivassa kohtaa ja muistipaikkaan talletettu kierrosluku on valittu.
7. Kaukosäätimen parittaminen
Paina lyhyesti Lerntaste-nappia ja odota kunnes napin viereinen LED syttyy. Paina sitten kaukosäätimen C-nappia. Jos haluat poistaa parituksen vaihtaaksesi kaukosäätimen, paina Lerntaste nappia lyhyesti 8-kertaa.

Re: Nappirajoitin kaukosäätimellä - ohjeet suomeksi

27.7.2021 17:58

Onks siinä mopossa akku?

Re: Nappirajoitin kaukosäätimellä - ohjeet suomeksi

5.5.2023 23:28

Saisko linkin rajoittimeen?