Tekniikkaan liittyvä yleiskeskustelu, joka ei ole mallikohtaista vaan laajempaa.

Alueen säännöt

Apua löytyy myös tietopankista!
Jotta keskustelussa vältyttäisi samojen asioiden toistamiselta, katsothan aluksi mitä tietoa tietopankista löytyy!

Sähköviat

4.11.2012 1:05

Keskustelu ja kysymykset mopojen sähköjärjestelmiä vaivaavista mystisistä vioista.

Kun etsit vastausta ongelmaasi, kerro millaisia muutoksia mopoon on tehty ja pyri kuvaamaan tarkasti milloin ongelma ilmenee. Yleisimmät sähköihin liittyvät viat ja ongelmat johtuvat puutteellisesti tehdyistä asennuksista ja kytkennöistä. Tarkista siis ensimmäisenä johtojen ja liittimien kunto ennen muita toimenpiteitä. Jonkin yksittäisen valon toimimattomuus voi johtua myös palaneesta polttimosta. Huomioi että yleensä esimerkiksi takavalon polttimossa on kaksi vastuslankaa, toinen takavaloa varten ja toinen jarruvalolle. Takavalon toimimattomuus voi siis johtua vain palaneesta hehkulangasta vaikka jarruvalo toimisikin normaalisti.

Edelliset viestit luettavissa täällä.

Re: Sähköviat

7.11.2012 17:16

Mikähän detsissä on kun välillä vilkkuu kaikki valot? Etu ja takavalo palaa välillä ja välillä on pitkänki aikaa pimeenä. mittaristossa on koko ajan valot mutta välillä ei näytä kierroksia mutta nopeuden ja lämmöt taas näyttää koko ajan..?

Re: Sähköviat

13.11.2012 17:15

Joo mulla on Derbissä semmonen vika että takavalon hehku palaa 1-5 tunnissa ja sitte ku poliisit anto siitä varotuksen. :|

Re: Sähköviat

22.11.2012 17:21

Noniin eli mopohan on Rieju Mrt. Olen vaihtanut siihen dicen ledi takalipan ja minivilkut, jotka ei ollut ledit. Alussa kaikki toimi niinkuin pitääkin mutta ykskaks vilkut lakkasi kokonaan toimimasta, vilkkujen polttimot takistin ja oli ehjät, releen tarkistin akkulaturilla että se toimii.
Laitoin tilaukseen uuden jännitteensäätimen. Voiko olla että toi ledi takalippa rikkoi noi vilkut? Ja tässähän mopossa ei ole akkua eli virta tulee suoraan magneetolta.
Tuohan led takavalo tarvii kaiketi jonkinmoisen vastuksen? ja nytte en yhtään osaa sanoa että minkälainen vastus tohon tarvisi olla :s

Re: Sähköviat

22.11.2012 20:15

Ei se led-takavalo mitään vastuksia tarvi, ja en kyllä keksi miten vilkkujen toimimattomuus voi takavalosta johtua jos kytkennät on tehty oikein. Ootko vilkkujen johdotukset kattonu, et jos joku johto ottais maahan? Ja onko sulla äänimerkillinen vilkkurele, vai miten tarkastit sen toiminnan akkulaturilla?

Re: Sähköviat

22.11.2012 21:17

Ookei.. ihmetyttää että mistä se johtuu, että vilkut vaan lakkas toimimasta, eikä mittaristoonkaan syty sitä valoa. Eli releeseen akkulaturilla virtaa ja yhen vilkun johdot siihen kiinni. Se takavalo on toiminut kyllä ihan normaalisti, mutta ne liitokset tosiaan ei ollut edes juotettu eikä mitään sähköteippiä ympärillä, vaan pelkästään "solmittu" yhteen. Muutaman viikon ne kaikki vilkut ja takavalo pelitti ihan loistavasti. Etumaskikin on kyllä tosiaan vaihdettu, mutta eihän sen pitäisi mitään vaikuttaa. Ja ne vilkkujenhan johdotukset on niillä liittimillä jossa on se sukka päällä.

Re: Sähköviat

23.11.2012 14:21

muista myös että johdot siellä vilkun kytkimessäki voi olla paskana, mutta empä usko

Re: Sähköviat

23.11.2012 21:21

Mikäköhän nyt on vialla? Kyseessä Peugeot xps ducatin sähköillä. Kipinä häviää noin minuutin käynnissä olon jälkeen jonka jälkeen joutuu ottamaan vauhtarin pois ja putsaamaan staattorin. Tuon olen toistanu varmaan viidesti, mutta ongelma vain jatkuu. Liitokset tarkistettu ja putsattu, kokeiltu monella eri tulpalla. Cdi-boksissa vian en usko olevan. Kelläkään ideoita? Joudunko ostamaan uuden staattorin? Ja kuuluuko vauhtarin magneetti pinnan olla "kumimainen"?

Re: Sähköviat

30.11.2012 11:29

Kaatusin tossa vähän aikaa sitten ja kun koitin käynnistää mopoa ni ei meinannu käynnistyy millään. Kun vihdoin lähti käyntii ni sähköt toimi vain osittain. Valo vilkku pääle ja pois mittariston valot teki samaa mutta ite mittaristo toimi kuitenkin. Vilkut palo kokoajan ja siihen rataa. Missä vika tai mistä sitä alkais etsiä ??? :)

Re: Sähköviat

5.12.2012 23:37

Kaikki johdot syyniin, yksi mahdollinen vikapaikka on emäputken vierus jossa menee johtonippu useimmissa mopoissa. Varsinkin terpeissä hankautuu johdot siitä ajan mittaa. Ja kun kerta kaatumisen jälkeen tapahtunut niin maskin takana joku johto saattanut jäädä johonkin väliin. Jos vilkut palaa jatkuvasti niin vika saattaa olla myös releesä.

Re: Sähköviat

7.12.2012 0:37

Vika löyty. Takavalo johdot oli jotenki sulanu kiinni runkoo ja aiheuttanu jonkinlaisen oikosulun :D

Re: Sähköviat

10.12.2012 19:01

Mikä on tämä punasella ympyröity osa?Kuva
Voiko sitä vaihtaa/korjata? että saisi taas kipinän tulemaan..

Re: Sähköviat

10.12.2012 21:32

Liipasupuolalle näyttäs. Mulla taitas olla tommonen hyllyssä.

Re: Sähköviat

10.12.2012 22:57

Käykö tuohon ihan mikä vain liipasupuola? ja sitten toimii? Paljonko pijät hintaa?

Re: Sähköviat

10.12.2012 23:15

Jaa eipä ollukaan puola enää kehuttavassa kunnossa :D. Jos tuo on dellorton staattori niin löytys ihan käyttämätön sellanen.