Tekniikkaan liittyvä yleiskeskustelu, joka ei ole mallikohtaista vaan laajempaa.

Alueen säännöt

Apua löytyy myös tietopankista!
Jotta keskustelussa vältyttäisi samojen asioiden toistamiselta, katsothan aluksi mitä tietoa tietopankista löytyy!

Maalaus

23.2.2012 0:58

Keskustelua katteiden ja muiden mopon osien maalaamisesta eri menetelmillä. Kiillotuksesta ja siihen liittyvistä asioista on oma keskustelunsa. Tutustu myös Tietopankin artikkeleihin:
Katteiden maalaus spraymaaleilla
Ruiskumaalaus
Käry-lehti:Katteiden maalaamisen salat

Edellinen viestiketju täällä.

Re: Maalaus

23.2.2012 9:04

mites tuo putken maalaus?hion ja monta kerrosta kuumakestomaalia ja pitääkö jtn lakkaakin vielä..?

Re: Maalaus

23.2.2012 10:09

Touko kirjoitti: Touko kirjoitti:Ei kannata ite maalata josset kunnon ruiskua omista. Pulverimaalaukseen vaan niin ei maksa kuin noin 30e ja kestää. Soittele maalareille että miten alat niitä suojaan niin onnistuu parhaiten.

Kääntä kirjoitti: taasko se kunnon ruisku takaa maalipinnan ja kestävyyden?


Pakko vielä palata tähän vaikka jäikin edelliseen topiciin. Tietenki se pysyy paremmin mitä paremmat vehkeet on ja itellä löytyy semmonen halppisruisku jolla en ikinä maalaisi vanteita :) Toki pystyy tommosella halvallakiin ruiskulla maalaan mutta helpommin tulee virheitä/heikko pinta. Lähinnä sen takia kirjotin ton mun viestin jossa neuvoin lpr että pääsee helpoimmalla, halvimmalla, ja saa kestävimmän pinnan kun vie pulverimaalautukseen, kun ei muutenkaan ole tietoa hänen maalaustaidoistaan.

Re: Maalaus

23.2.2012 10:46

jepjep,veisin maalaukseen jos löytyis lappeenrannasta päin,en itse kuitenkaan maalaa kun ei ole välineitä:-)
Viimeksi muokannut Vauhtiviivatarra päivämäärä 24.2.2012 1:17, muokattu yhteensä 1 kerran
Syy: Poistettu tarpeeton lainaus.

Re: Maalaus

23.2.2012 17:55

Touko kirjoitti:Tietenki se pysyy paremmin mitä paremmat vehkeet on ja itellä löytyy semmonen halppisruisku jolla en ikinä maalaisi vanteita :) Toki pystyy tommosella halvallakiin ruiskulla maalaan mutta helpommin tulee virheitä/heikko pinta. Lähinnä sen takia kirjotin ton mun viestin jossa neuvoin lpr että pääsee helpoimmalla, halvimmalla, ja saa kestävimmän pinnan kun vie pulverimaalautukseen, kun ei muutenkaan ole tietoa hänen maalaustaidoistaan.

samaa mieltä ton lihavoidun teksin kans, mutta tohon ekaan lauseeseen en voi samaistua. jos jollain lailla sitä ruiskua osaa käyttää, se ruiskun merkki tai tyyli Ei takaa kestävyyttä, vaan lähinnä se maali mitä sielä ruiskun sisällä on, sekä pohjatyöt

Re: Maalaus

23.2.2012 20:53

voiko äänenvaimenninta maalata?voi? onko kukaan maalannut mk throwerin änkkää?hiois ja maalais?

Re: Maalaus

23.2.2012 21:56

Voi tietenki, vapaavirtausänkissä pysyy ihan normaalikin maali ettei tarvi olla kuumankestoa.

Re: Maalaus

26.2.2012 23:04

kun tuolta motonetin sivulta löyty motipin kirkas lakka ja motipin kiiltävä lakka niin mitäs eroa noilla sitten mahtaa olla ?

Re: Maalaus

27.2.2012 16:06

Mites paisarin ja välipillin maalaus kromimaalilla? Entä sitten jos änkän mustapunaseks?

Re: Maalaus

27.2.2012 16:47

Eipä taida saada kuumankesto kromimaalia ja muutenkaan en niitä koristemaaleja oikeen mihinkään suosittele. Kromautus ja kiillotus (materiaalista riippuen) vaihtoehtoja sitten.
Vapaavirtausänkän voit maalata huolettomasti ihan tavallisilla maaleilla, mutta jos tuntuu että vaimennin lämpenee kovin, niin saattaa olla ettei maalit oikein pysy, kokeile! ;)

Re: Maalaus

27.2.2012 16:47

Meinasin keväämmällä/kesällä maalailla vähän osia ja kiinnostaisi tietää että tuleeko tollasella 20e ruiskulla ja kunnon akryylimaaleilla siedettävää pintaa? Tietysti pohjatyöt asianmukaisesti tehty.

Eniten vaan huolettaa maalaustila. Ei ole kotona oikein "puhdasta" tilaa, tuumailin että jos tekis laudoista ja muovista pienen kopperon niin jos se edes vähän hillitsisi pölyn leijailua?

Re: Maalaus

27.2.2012 22:42

masoeman_ kirjoitti:kun tuolta motonetin sivulta löyty motipin kirkas lakka ja motipin kiiltävä lakka niin mitäs eroa noilla sitten mahtaa olla ?


http://kauppa.motonet.fi/web/guest/etusivu#productid=60-9620
http://kauppa.motonet.fi/web/guest/etusivu#productid=60-8570

noilla kahella siis. tartteis vastausta kun huomenna tai ylihuomenna oisin menossa ostaan maalia tohon toiseen takakatteeseen ni tietäis onko jompi kumpi parempaa

E:linkit korjattu

Re: Maalaus

28.2.2012 11:45

Tuo kirkaslakka on semmosta että se ei kiillä eikä ole mattaa. Suojaa maalipintaa juurikaan muuttamatta maalin kiiltoa tai sävyä. Kiiltävä lakka taas on semmonen mikä kiiltää valossa. Jos haluat kiiltävää pintaa niin käytä tuota kiiltävää lakkaa. Jos maalaat perus kiiltävällä maalilla niin kiiltävä lakka päälle.

Re: Maalaus

28.2.2012 18:09

kiitoksia :) kiiltävää lakkaa ja maalia sittena hakemaan joku päivä

Re: Maalaus

28.2.2012 20:01

Miten kannattaisi suojata runkonumero ja tyyppikilpi tosta Derbin rungosta kun vie hiekkapuhallukseen ja pulveriin? :eek: