Kysymyksiä ja tietoa korjauksesta, virityksestä, kuristusten poistosta, huollosta yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain tekniikkaa käsitteleville aiheille, muut aiheet kuuluvat yleiskeskusteluun!

Tällä alueella keskustellaan tekniikasta yleisellä tasolla. Huomaathan että tekniikkakeskusteluille jotka koskevat vain kaksi- tai nelitahtisia malleja on omat alueensa!

moottoripyörien ajolaatu vanha vs uusi (2000 vs nykyinen)

12.1.2023 15:31

Olen nähnyt muutaman postauksen, jossa nykyaikaisia ​​pyöriä verrataan 70-/80-luvun pyöriin, mutta ihmettelen kuinka suuri ero on nykyisten pyörien välillä verrattuna 90-luvun lopun ja 2000-luvun puolivälin pyöriin.

Suurin ero on elektroniset ratsastajan apuvälineet, kuten ABS, TC jne., jotka ovat olleet valtava parannus, mutta haluan jättää ne pois tästä keskustelusta, koska tämä on ilmeinen parannus. Ajattelen enemmän yleistä ajon laatua ja sitä, kuinka huomattava ero on. Ovatko nykyiset pyörät esimerkiksi paljon ketterämpiä?

Tarkka kysymys, jota olen kysynyt itseltäni, jos otetaan nykyaikainen voima alasti, kuten esimerkiksi MT09, MT10, Duke 890r, 1290r jne. Oliko 20 vuotta sitten jotain vastaavaa, joka on vertailukelpoinen ajon laadussa? Täydellinen sekoitus voiman, ketteryyden ja mukavuuden välillä?

Ilmeisesti teho on lisääntynyt, mutta 20 vuoden takaisissa pyörissä oli paljon tehoa (eikä niitä päästöstandardit niin rajoittaneet).

Tuntuvatko nämä vanhemmat pyörät vanhentuneilta ajon laadusta johtuen nykyisiin pyöriin verrattuna?

Ehkä jotain kuten SV1000, Tuono V2, Fazer 1000, CBF 1000?