Kysymyksiä ja tietoa korjauksesta, virityksestä, kuristusten poistosta, huollosta yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain tekniikkaa käsitteleville aiheille, muut aiheet kuuluvat yleiskeskusteluun!

Tällä alueella keskustellaan tekniikasta yleisellä tasolla. Huomaathan että tekniikkakeskusteluille jotka koskevat vain kaksi- tai nelitahtisia malleja on omat alueensa!

Käyntiongelma

26.9.2020 6:24

Aprilia Red Rose 125 vm. 1992 ei suostu käynnistymään. Hörähtää ja käy muutaman sekunnin. Tuntuu ettei saa bensaa. Vaihdoin vanhat bensat tankista pois ja huuhtelin voitelutankin ja pumpun sekä valutin putken vanhasta puhtaaksi. Pistin tankkiin 1 pros. Verran öljyä. Onkohan seos nyt liian öljypitoista. Vanha oljy voitelutankissa oli kyllä niin klönttistä että voi olla suuttimetkin tukossa. Pitäiskö tyhjätä vielä tankki ja kokeilla puhtaalla 98 okt. :s

Re: Käyntiongelma

27.9.2020 1:53

Ei pitäs tankissa haitata se öljy savuttaa ehkä enemmän. Ensin kannattaa tarkistaa kaikki kaasarin liitokset. Sitten kannattaa ottaa kaasarista bensaletku pois ja johonkin astiaan valuttaa bensaa pitäisi tulla kunnolla sieltä sitä jos ei tule niin putsaa bensahana. Sitten putsaa kaasari voi olla esim tyhjäkäyntisuutin tukossa. Jos kaasarin putsauksen jälkeen ei toimi niin vaihda sytytystulppa. Jos ei vielä sittenkään niin voi koittaa ruuvata tyhjäkäynti ruuvia sisäänpäin.

Re: Käyntiongelma

27.9.2020 13:09

Kaasarin otin irti ja avasin. Uimuri ja kammio olivihreänlevän peitossa. Kun seissut 5 vuotta. Mukana tuli 2 muuta kaasaria ja vaihdoin toisen niistä tilalle. Ensistartista pyörähti käyntiin ja käy hyvin kun seos ruuvista laittaa kierrokset kohdalleen. Toisessa kaasarissa 2 viim numeroa on 28 ja tässä jonka laitoin kiinni on 26. Mitähän eroa? :s savuttaa nyt kun tankis on 1 pros öljyä ja kai voutelukin toimii.

Re: Käyntiongelma

27.9.2020 15:40

Varmaa kaasarin koko? Ei pitäisi olla väliä jos toimii. Jos pumppuun tulee vaijeri ja näin voi sitä kääntää auki käsin koskematta kaasuun vehkeen pitäisi sammua tai alkaa savuttaa koska saa liikaa öljyä

Re: Käyntiongelma

27.9.2020 23:07

Kaasarissa on 2 letku pätkää joille en keksi toista päätä johon kiinnittäisi. Oletan että ovat joko ilmanotto tai pakoaukkoja. Toisessa kaasarin kyljestä lähtevässä on kyllä kiristyslanka joten ollut ilmeisesti jossain kiinni.
Mutta ainakaan käyntiin ei vaikuta.

Re: Käyntiongelma

28.9.2020 19:06

Ovat, joko jäähdytin kierron (estää jäätymisen talvella) tai ylivuoto letkuja, mutta kaasariin riittää bensaletku.