Kysymyksiä ja tietoa korjauksesta, virityksestä, kuristusten poistosta, huollosta yms.

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu vain tekniikkaa käsitteleville aiheille, muut aiheet kuuluvat yleiskeskusteluun!

Tällä alueella keskustellaan tekniikasta yleisellä tasolla. Huomaathan että tekniikkakeskusteluille jotka koskevat vain kaksi- tai nelitahtisia malleja on omat alueensa!

Honda Varadero viritys/tekniikka

1.8.2012 1:12

Eli tällästä, tässä yks ilta ajellessani ja pysähtyessä puhelimeen, sammutin pyörän ja puhelun päätteeks kun yritin käynnistää, niin hieman ihmetellessä varre piti pukkia käyntihin...eli jännitteitä mitatessa ilmenee ettei akku lataa..noh hommasin uuen akun, jännitemittarin mukaan ei pelannu oikein silloinkaan vielä, eli uutta virrantasaajaa kehiin..volttimittari näyttää jälleen v"ttua
Akun varaus on yli 12 volttia levossa, laskee alle 12 laitettua virrat päälle. Kovemmilla kierroksilla jännite nousee vain hetkellisesti mutta laskee samantien. asioita lueskeltua voisi vikaa olla esim maadoitusjohdon huonossa liitoksessa..mutta kertokaapa joku oikeasti viisas, että mistä voisi lähteä oikeaa vikaa etsimään, ettei tartte koko pyörää purkaa :|

# Tehdään tästä virallinen tekniikkatopic, -jkoljo

Re: Varadero vikaa..

1.8.2012 1:22

toivottavasti eiois koko laturi paskana...käämejä ja staattoriakaan varreen eioikee tunnu sitte löytyvän mistään.

Re: Yamaha Varadero viritys/tekniikka

3.8.2012 17:32

Ootko katellu Ebay:stä? Sieltä löytyy vaikka mitä kivaa...

Mut mikäs toi Yamaha Varadero on??? Taitaa olla jkoljo:n tekosia :lol:

# Katohan, eksyny pieni painovirhe :D -jkoljo

Re: Honda Varadero viritys/tekniikka

3.9.2012 14:21

"Terve,

Uuden akun hankittuani varru ei käynnisty millään reilun vuoden seisonnan jälkeen. Starttaa kyllä hyvin, mutta ei hörähtele eikä lupaile käynnistymistä. Käynnistäessä sulakkeiden luota kuuluu pieni naksahdus, kuuluuko asiaan?

Vaihdoin juuri bensat tankista, putsasin kaasuttimen ja laitoin kaikki takaisin paikoilleen. Ei tuottanut tulosta. Ja tulpat antaa kipinää. Lisäksi toiselta puolelta kun löysää ruuvia joka päästää bensan valumaan putkesta ulos, näin ei tapahdu. Vain toinen ruuvi löystyttäessä päästää bensan valumaan."

Lainaus omasta topicista joten lisään sen myös tänne.
Eräs ehdotti jo startin osien rikkinäisyyttä, vaikka startti pyörii mallikkaasti. Täytyy katsoa siis sekin, ja että akku olisi pieni. Mutta hain akun merkkiliikkeestä josta myyjä katsoi tiedoista suoraan varaderoon sopivan akun jostain isommasta listasta. Uskon sen olevan oikean kokoinen.

Voiko olla että joudun irroittamaan koko kaasuttimen jos sielä olisi joku tukos syntynyt talven aikana? Sillä bensa ei valu ulos kun vaan toisesta ruuvista, mistä kaasuttimen voi tyhjentää. Eli kaasuttimen alla on ruuvi molemmalla puolella vastakkain, josta kaasuttimen saa tyhjäksi ja vain toista pyörittämällä bensa tulee ulos.

Re: Honda Varadero viritys/tekniikka

28.6.2014 21:59

Tuli hommattua tällainen laatupyörä (Varadero 125, vm 2005) huhtikuussa ja pikkuhiljaa alkaa tulemaan pyörä tutuksi. Pitäisi tehdä pientä perushuoltoa (nesteiden vaihtoa yms.). Ainoa asia mikä ei ole vielä valjennut, on ilmanpuhdistimen vaihto. Eli lyhyesti; miten vaihdetaan/puhdistetaan Varren ilmanputsari? Pitääkö paljonkin purkaa vai onko joku helppo keino olemassa? Tankin alla tuo varmaankin sijaitsee?

Re: Honda Varadero viritys/tekniikka

1.7.2014 21:57

Selvisi tuo ilmanputsarin paikka, tankin allahan se oli. Helppo vaihtaa itse, joskin hieman työläs. Jouduin irrottamaan katteet, että tankin sai irti. Olisi ehkä irronnut muutenkin juuri ja juuri, mutta oli helpompi irrottaa tankki kun katteet eivät olleet tiellä. Muutenhan tuossa ei ole mitään erikoista; bensaletku irti ja tankin pohjassa oleva huohotusletku irti, nykäisy taaksepäin ja tankki on pois.

Honda Varadero viritys/tekniikka/Vesipumpun stefa

26.3.2016 13:36

Ongelma on Varressa se, että menee vedet ja öljyt sekaisin. Ajattelin aloittaa tuosta stefasta, mutta tietääkö joku konstin, millä saa vesipumpun mekaanisen stefan irti? Onko purettava koko motti ja työnnettävä sisältäpäin vai onnistuuko jotenkin lämmittämällä ja vetämällä ulospäin? Tuo metallinen osa on todella lujassa

Re: Honda Varadero viritys/tekniikka

18.6.2017 10:29

Vieläkö on aktiivisia Varre-harrastajia? Hiljaista tuntuu topicilla olevan, mutta lienee merkki siitä, että pärrät toimii ;)

Mun Varre toiminut kohtuu hyvin, kun sain tuon nesteongelman pois, vika oli juuri tuossa vesipumpun stefassa. Nyt ilmeni kuitenkin uudenlainen ongelma; vaihdoin öljyt ja jouduin toteamaan, että öljyn seassa oli aika reippaasti bensaa. Mistähän johtunee? Kaasuttimesta kai sitä pitää alkaa setvimään...en ole kaasareiden kanssa ollut kovin paljon tekemisissä, pikkasen mietityttää. Onko jollain ollut sama ongelma? Pyörä on vuosimallia 2005