Kokemukset, mielipiteet, mallikohtaiset kysymykset yms piikkeihin liittyvä...

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu kevytmoottoripyöriin liittyvälle yleiskeskustelulle, kaikki tekniikkaan liittyvä omalle alueelleen!

Skyteam St 125 (A1)

13.9.2019 19:06

Aloitetaas ketju sillä, että ideana olisi talven aikana aloittaa projekti A1 mankelista.
Pieni rakentamisen halu syntyi tässä vähä aika sitten vaikka ikää vähän enemmän jo mittarissa. Muutamia projekteja tuli tehtyä siinä 15-17vuoden iässä ja tekemisen halu jäi palamaan sisälle.

Kyselisinki yhden kysymyksen asiaan liittyen:
- Onko runko sama kuin Mopo mankissa?
- Jos on ja ostaisin uuden rungon jossa on runkonumero niin tulisiko siitä katsastuksessa sanomista?

Ja jos joltain löytyy miten huonossa kunnossa tahansa olevaa A1 mankia niin tähän voi laittaa viestiä jos olisi mielenkiintoa myydä! :)
Kunnolla ei ole mitään väliä saa olla ulkonäöllisesti se ei kedon kaunein kukka tai tekniikaltaan ei tarvitse edes käynnistyä.
Ideana olisi itse tehdä siitä sellainen kuin haluaa ja juuri sellainen tekniikka siihen kuin haluaa!
Ps. Itse en googlen avulla löytänyt rungosta tietoa tosin hakusanani saattavat olla vääriä, mutta uskon että täällä on enemmän asiasta tietoisempia kuin minä itse! :) :lol:

Re: Skyteam St 125 (A1)

12.10.2019 11:26

Itekki haaveilen että tekis omasta mankista A1. Mitä kaikkea pitää tälläseen Skyteam Mankiin muuttaa? Joku sano mulle kerran että muka runkoa pitäis jotenkin vahvistaa, mut en oo varma.

Re: Skyteam St 125 (A1)

24.10.2019 19:20

1. Runko on melkein identtinen

2. Irtorunkoa et saa uutena ostettua pelkästään ja kilvitettyä. Oon 2kpl A1 Mankeja rakennellut vuosien varrella ja keskihinnat käytetyille kilvellisille rungoille noin 400-600€. Tarvike lisävarusteista ei makseta juuri mitään käytettynä paitsi putket joten alustan osiin kannattaa kerralla investoida sopivasti niin ei joudu joka vuosi uutta alustasettiä ostelemaan. Käytettyjen hinnat suht tolkuttomia uuteen verrattuna tällä hetkellä kuntoonsa nähden :D

Osan itse varmaan tuon uuden 125 EFI mallin piakkoin ja laitan siihen kaasarivehkeen sähköt + tankin ym kaasaritekniikkaa vaativat osat. Halvemmaksi käy näin tehtynä + saa levyjarrun taakse samassa diilissä ja 10 tuumaset tubeless vanteet. Ruiskutekniikan ja sähköt myyn varmaan erikseen, eli laitteelle tulee noin 1000-1300€ hintaa kun orkkis osat on myynyt pois.

Hintansa pitävät yleisesti hyvin, tosin myydessä tulee aina takkiin. Eli kannattaa pitää pitkä aikaisesti.

Re: Skyteam St 125 (A1)

19.2.2020 22:32

Saako tuota mopomankia rekisteröityä mitenkään A1?

Ite haaveilen kevarimankista tällä hetkellä niin paljon että ois pakko saada semmonen hommattua/rakennettua. :D

Itse oon miettiny tota että ostais 125 EFI mallin ja iskisi oman mopomankin osat siihen, mutta haluisin pitää sen "original monkey lookin" siinä, joten ei oikein noi 10" vanteet ja renkaat nappaa. Laissa lukee ettei vetävän renkaan kokoa saa muuttaa, joten olisiko mahdollista muutoskatsastaa se 8" vanteille?

Itsekkin tietenki hankkisin kaasaritekniikan siihen ja modaisin sen levyjarrun 8" vanteelle.

Re: Skyteam St 125 (A1)

19.2.2020 22:44

Uusi Skyteam Manki 125 EFI on tieliikennekelpoinen. Tuskin poliisia kiinostaa minkä kokoiset renkaat siinä on. Mopoa ei saa A1 luokkaan rekisteröityä. Muuten ku, että ostat vanhan 125 Skyteam ST:n rungon jossa on A1 paperit,

Re: Skyteam St 125 (A1)

20.2.2020 22:53

Ok. Täytyy katella jos hankkisi tollasen EFI mallin.