Kokemukset, mielipiteet, mallikohtaiset kysymykset yms piikkeihin liittyvä...

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu kevytmoottoripyöriin liittyvälle yleiskeskustelulle, kaikki tekniikkaan liittyvä omalle alueelleen!

A1-kortti

19.6.2013 23:32

Keskustelu korttiin liittyvistä asioista jatkuu.

Kortin hintoja voit vertailla täällä:
http://www.autokouluhinnat.fi/

Re: A1-kortti

20.6.2013 18:16

Mites pitääkö olla oma pyörä hankittuna, jotta harkkaluvat voidaan myöntää, vai voiko pyörän hankkia vielä lupien myöntämisen jälkeen? Entä pitääkö pyörä käyttää ns. näytillä jossain, että nuo harkkaluvat voidaan myöntää?

Re: A1-kortti

20.6.2013 18:55

Harkkalupien myöntämiseen tarvitset pyörän ja omistajan suostumuksen pyörän käytöstä. Eli voit laittaa toisen pyörän harkkoihin ja vaihtaa myöhemmin ne omaan pyörääsi.

Ei tarvitse käydä näyttään. Rekisteriote vain mukaan kun harkkoja viet.

Re: A1-kortti

23.6.2013 21:33

Hei, ens viikolla laitan menee harkkalupien hakemuksen, mitä kaikkea tarvitsen hakemukseen. (googletin eikä löytynyt mistään täydellistä luetteloa) Eli siis oon alle 18v ja pyörä on faijan nimissä.

Re: A1-kortti

23.6.2013 22:19

Pyörän paperit, opetustodistus, henkilöllisyystodistus, molempien huoltajien kirjallinen suostumus ja rahaa 30e. Siinä kaikki jos oikein muistan.

Re: A1-kortti

23.6.2013 22:31

Miiksuu kirjoitti:Pyörän paperit, opetustodistus, henkilöllisyystodistus, molempien huoltajien kirjallinen suostumus ja rahaa 30e. Siinä kaikki jos oikein muistan.


Ok, mutta mun ei tartte pyörän omistajalta (faijalt) suostumusta? Kiitokset sulle :)

Re: A1-kortti

23.6.2013 22:33

Vapaamuotoinen omistajan suostumus harkkaluvalla ajoon tarvitaan myös, elikkä tyyliin:

"Minä xx annan luvan henkilölle: xx käyttää kevytmoottoripyörääni: merkki, malli ja rekisterinumero harjoitusluvalla ajoon"

Paikka, päivämäärä ja allekirjoitus + nimenselvennys tohon alle vaan sitten myös, niin kelpaa kyllä poliisille.

Re: A1-kortti

24.6.2013 1:02

Tai sitten vaan pyörän omistajan kanssa käyt viemässä harkat.

Re: A1-kortti

27.6.2013 12:54

Onkos täällä turkulaisia tai porukkaa ketä on inssinsä ajanu turussa? Kiinnostais vähä et millasta lenkkii heitetää ja kaua se kestäis.

Re: A1-kortti

27.6.2013 15:38

Ite ajoin turussa, sen naisen valvomana. Ajaa kai jotain punaista tonnista katupyörää.

Hommahan meni näin siinä kun sai kamppeet kasaan:

Sanoin ihan suoraan vaan et ei toi turun keskusta oo mikään hirveen tuttu. Se vastasi siihen että ei mennä sitten keskustaanpäin.


Lähettiin ajelemaan sinne hk-areenan suuntia, ja inssi kävi tankilla siinä teboililla joka on satamaan päin hookoolta. Teboilin yläpuolella on se asuinalue, johon mentiin käymään. Tasa-arvoisia risteyksiä siis joka nurkalla. Siitä takasin tuolle pansion tielle (?). Siitä sitten käännyttiin sinne artukainen kylttien mukaan ja pikatietä takaisin asemalle.

Kesto oli about puolisen tuntia.
Ekalla läpi ilman virheitä. ;)

Re: A1-kortti

27.6.2013 19:52

Se nainen ei nykyisin enää ole töissä tutvona.

Kannattaa katsastusasemalta lähteä niitä reittejä hahmottelemaan jos ajat esim. opetusluvalla. Siittä katsastuaseman/naantalin pikatien valoista kun lähdetään niin matka voi jatkua melkein mihin suuntaan vain. Yleensä joko suoraan yli pyörimään länsikeskuksen suuntaan tai sitten HK-areenan kautta länsikeskus -> keskusta. Tai yksi yleinen myös motaria raisioon josta sinne suuntana turun keskusta. Kannattaa ainakin ne keskustan yksisuuntaiset koluta läpi, sekä sataman alue ja yleensäkkin poliisiaseman lähistö ja portsan tasa-arvoiset.

Re: A1-kortti

9.7.2013 22:14

Nyt on sitten.autokouluun ilmottautuminen tehty(syndet 9.9. joten vitun aikaisin ollaan liikkeellä... Sitten tarvis se piikkii löytää, kun harkoilla kerran mennään. Ja ajokamat kanssa. Rahaa palaa. x(

Re: A1-kortti

9.7.2013 22:50

Itse aika samoissa jäljissä kuljen. Tällä viikolla ajattelin lähteä käymään autokoululla ilmoittautumassa. Niin ja synttärit tosiaan 10.9, joten pakko olla ajoissa. Voi kortin hankkiminen mennä tiukoille, harkoilla kun vedän. Paljoa ei nyt sais tökkiä sitten miltään suunnalta, ettei lumet ehdi yllättämään ennen inssiä. :s

Mitäs muuten sitten tapahtuu, jos kaikki suoritettu inssiä lukuunottamatta, kunnes lumet tulevat maahan ja ajokelit menee turhan liukkaaksi? Suoritetaanko inssi sitten keväällä, vai mitäs tämmösessä tilanteessa mahtais tapahtua?

Re: A1-kortti

9.7.2013 23:12

Eikö kuljettajantutkinnon osat oo voimassa 6kk vai 12kk?

Re: A1-kortti

10.7.2013 11:30

Gooby kirjoitti:Mitäs muuten sitten tapahtuu, jos kaikki suoritettu inssiä lukuunottamatta, kunnes lumet tulevat maahan ja ajokelit menee turhan liukkaaksi? Suoritetaanko inssi sitten keväällä, vai mitäs tämmösessä tilanteessa mahtais tapahtua?

Harkkaluvalla suorittaessa inssin voi tehdä myös talvella, kunhan pyörässä on sopivat renkaat (voi autokoulussakin jos ne vaan suostuu ajattamaan).

Mutta muuten se on takaisin autokoulun penkille koska harkkaluvat on sen 3kk voimassa ja inssi pitää suorittaa niiden voimassaoloaikana + uusia harkkalupia kun ei saa myöntää ilman helvetin hyviä perusteluja.