Kokemukset, mielipiteet, mallikohtaiset kysymykset yms piikkeihin liittyvä...

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu kevytmoottoripyöriin liittyvälle yleiskeskustelulle, kaikki tekniikkaan liittyvä omalle alueelleen!
Lähetä vastaus

Porukoiden ympäripuhuminen

27.7.2012 14:12

Vinkit, omat kokemukset ja kysymykset miten saisi vanhempia suostuteltua suostumaan piikin ostamiseen, kortin suorittamiseen tai mihin vain kevytmoottoripyöräilyyn liittyvään.

Vanhat viestit: viewtopic.php?f=12&t=40638

Re: Porukoiden "ympäripuhumis topic"

27.7.2012 17:55

Viimetopicciin viitaten: Sain tuosta haukan viestistä käsityksen että hän olisi ostamassa 125cc mankin tai muun pienikokoisen kevarin?

Re: Porukoiden "ympäripuhumis topic"

27.7.2012 18:14

Mielummin 100km/h kulkeva kevari kuin mopo. Tollai kun sanoo nii tulee vähän miettimistä..

Re: Porukoiden "ympäripuhumis topic"

27.7.2012 20:28

Kolmetoista kirjoitti:Viimetopicciin viitaten: Sain tuosta haukan viestistä käsityksen että hän olisi ostamassa 125cc mankin tai muun pienikokoisen kevarin?


Joo tuleva kevari on joko tuo 125cc Manki tai sitten joku halpa ja suht vanha näsäri, cepari tai räsä. Ne on nyt vähän lämmennyt tolle isommalle pyörälle, kun on turvallisempi ja enemmän näkyvyyttä liikenteessä. Äitikään ei täysin tyrmännyt. Saas nähä jos tästä vielä kehittyis jotaki :D

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

28.7.2012 23:19

Itellä on tavallaan kevari jo varmistunut ainakin luvallisesti, mutta rahapuoli taasen vähän eriasia ;/. Työt ois jees, mutta kun jalkapalloa, freestyle-laskettelua ja motocrossia harrastan, niin aika tuppaa jäämään vähille. No ei auta, ku laittaa Mopo ja kaikki turhat esineet mitä löytyy myyntiin ja toivoa, että pappa betaalais ees vähän kortista/moposta!

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

28.7.2012 23:30

Taikka suostuttelet isäsi opettamaan/"opettamaan" sen kortin sulle, ei oo paha rojekti, ja aika reilun tukon rahaa säästää.. joku 250€ tulee kaikkine kuluineen maksamaan touhu opetusluvalla. Autokoulun kautta kun ajat, niin yleensä inssi, käsittely ja teoriakoe pitää vielä maksaa erikseen, varsinaisen opetuksen päälle, joista kertyy helposti se +100€

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

28.7.2012 23:31

Mopokortin meinasin opetusluvalla hankkia, muttei isä suostunu lukemaan liikennesääntöjä uusiksi, että pääsisi sen teoriakokeen läpi :D! Joten tosta on turha ees keskustella...

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

28.7.2012 23:38

Ei sitä nyt voi kusta, jos autolla on ajanut, tai jos kusee niin sitten kortti pois ja heti.. Niinhän tuo omakin isukki vitsaili että vievät vielä kortinkin pois.. Ja eikai mopokorttia pysty edes vetämään läpi opetus- tai harkkaluvilla? Ja tommonen ~500€ säästö luulisi jokaisen ihmisen mielestä olevan sen arvosta että näkee vähän vaivaa..

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

28.7.2012 23:45

Pystyy nykysin opetusluvalla mopokortinkin vetämään (http://www.mopokorttitesti.info/opetuslupa)! Siis paljon se tuliskaan maksamaan opetusluvalla?

E:Oho, olitkin jo tossa yhessä viestissä sen hinnan laittanutkin! Hups

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

28.7.2012 23:50

Aa ok. Samalla tavalla toimii, ja samoilla "edellytyksillä", mutta joku parisataa, max. tuo 250€. Tietopankin hintoja ei kannata uskoa, eikä oikeen muutenkaan, joku voisi käydä vähän päivittelemässä, on hommat vähän muuttuneet pariinvuoteen, varsinkin hinnat.

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

31.7.2012 15:40

MikluW kirjoitti:Itellä on tavallaan kevari jo varmistunut ainakin luvallisesti, mutta rahapuoli taasen vähän eriasia ;/. Työt ois jees, mutta kun jalkapalloa, freestyle-laskettelua ja motocrossia harrastan, niin aika tuppaa jäämään vähille. No ei auta, ku laittaa Mopo ja kaikki turhat esineet mitä löytyy myyntiin ja toivoa, että pappa betaalais ees vähän kortista/moposta!

Onhan se harjoitusluvallakin mahdollista suorittaa, mutta se, kuinka paljon siinä sääsätää, riippuu täysin autokoulusta. Ite alunperin kyselin, että jos olisin harkkaluvilla suorittanut, mutta ainoastaan 2 autokoulua edes antoi tarjouksen (molemmissa 550€ harkkaluvilla). Muualla sanottiin, etteivät suorita harjoitusluvalla siihen vedoten, että säästö olisi niin pieni ja siitäkoituisi vaan turhaa vaivaa. Itsekin totesin saman asian ja päädyin sitten suorittamaan ihan ajokoulun kautta kokonaan. Ja varmemmin pääsee inssistä läpi jos ajokoulussa suoritat. minun mielipide

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

31.7.2012 18:08

Itekki piti eka vetää harkoilla mutta tuli kans kyseisistä syistä vaihdettuu kokonaan autokoulun kautta kortti.

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

4.8.2012 10:35

Niin no, mielestäni harkoilla pääsee inssistä helpommin läpi, koska ajokokemusta kuukauden aikana tulee kuitenkin enemmän, mitä autokoulussa ajettaisiin. Käsittelykoe on taas tietysti vähän vaikeampi, koska harjoitusta tulee vähemmän ennen koetta. Se tosin on helppo, jos on mopolla ajanut.

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

4.8.2012 10:48

Tottahan tuokin, jotkut vaan oppii yksinään väärät ajotavat, ei niissä harkoilla kerkee oikeita opettaa ja sit syntyy paskoja kuskeja.

Mutta tietysti kaikilla ei ole näin, ja osa oppii ajamaan ihan oikein yksinäänkin.

Re: Porukoiden ympäripuhuminen

4.8.2012 16:41

Prätkä jätkä kirjoitti:Tottahan tuokin, jotkut vaan oppii yksinään väärät ajotavat, ei niissä harkoilla kerkee oikeita opettaa ja sit syntyy paskoja kuskeja.

Mutta tietysti kaikilla ei ole näin, ja osa oppii ajamaan ihan oikein yksinäänkin.


Pointti. Pari kaveriakin on kyllä aikamoisia sohaajia liikenteessä, harkkaluvilla siis ajanut. Onneksi sain puhuttua yhden kaverin ajamaan kokonaan autokoulussa, sillä hänellä ei ollut minkäänlaista ajokokemusta edes mopoista ennen autokoulua ja harkoilla aikoi ajaa.

Jos siis olet mopolla ajanut, voi ajaa harkoilla, muuten en kyllä suosittele missään nimessä, ellei sitten rahatilanne tosiian ole niiiin tiukka. SIlloin ei kyllä pitäis edes tähän leikkiin ryhtyä.
Lähetä vastaus