Kokemukset, mielipiteet, mallikohtaiset kysymykset yms piikkeihin liittyvä...

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu kevytmoottoripyöriin liittyvälle yleiskeskustelulle, kaikki tekniikkaan liittyvä omalle alueelleen!
Lähetä vastaus

Re: Ajovarusteet

28.2.2015 8:55

Esimerkiksi käytetty Rukkan puku noin 200-300€, kyläpyöritykseen Rukkan housujen tilalle kevlarifarkut 100€, ajokengät 100-200€, hanskat 60-120€, kypärä 100-400€.

Käytettynä jos ostaa niin alle 500€ saa laatukamppeet jotka kestää ja toimii. Mielummin käytetty Rukka kun vastaavan hintainen uusi "joku" puku. Rukka pitää oikeesti vettä ja on muutenkin toimiva puku myös silloin kun mennään nutulleen, ja käytetystä puvusta saa myydessä lähes omansa takaisin, Rukkalla on aina kysyntää.

Ajokamppeisiin saa helposti menemään 3000€ jos kävelee lompakon kanssa kaupoille. Kalliimmat Rukkan, ja muut puvut heiluu siellä 1500€ tuntumassa. Siihen 700€ kypärä, 150€ hanskat, 400€ ajokengät, jos haluaa satsata enemmän turvallisuuteen niin kehon lisäpanssarointi ja nistatuki 400-800€ jne.

Re: Ajovarusteet

28.2.2015 10:43

Okei, kiitos vastauksista!

Re: Ajovarusteet

18.3.2015 18:01

Itte hommasin syksyllä alennuksista ajokamppeet. YOKO takki ja housut ovh:650 maksoin jotain 300. Takkia kyllä pitää mutta housut ei oikeen lähe ku tulee kelit että voi vedellä ilman.. :) mx kengät heitän jos menen tosissaan ajelemaan ja muutenkin jos metässä ajaa kevarilla tai rossilla. Kypärä ovh:300e maksoin 150e ja lasit 75e. Hanskat 40e. Jos kenkiä ei lasketa koska ne tuli hommattua rossiin ja enskaan pääasiassa ja niihinkin hommiin omat kamat mutta hintaa tuli se vähän päälle 550e :eek: kypäräkin meni jo rikki joten uutta hommaamaan. Kyllähän se tuntuu perseessä kun joutuu ite kaikki maksaa mut onneks on töitä ja pakkohan se on kamppeita pitää ettei itteensä telo rikki. Ja mukavampi sateellakin ajaa jos on vedenpitävät ja lämpimät kamat. Hirvittää kyllä kun porukka temppuilee ilman kamoja mutta nössöhän semmonen joka kamppeita käyttää ;) :seko:

Re: Ajovarusteet

13.4.2015 1:04

Rahaahan noihin palaa paljon,Mutta uusia luita tai ihoa ei ihan muutamalla satasella osteta.Ajovarusteet päällä ajaminen on paljon mukavempaa,Varsinki kun löytää just itellee sopivat ajokamat.Itellä alpinestarsin gunner takki ja saman lafkan housut+nahkamonot.Eipä oo tullu kertaakaa kylmä,Tai märkä olo :D

Ajovarusteet herättää myös poliiseissa sellasta luotettavuuden tunnetta,Se on ainaski ite tullu huomattua.Sitä ei voi käsittää et on varaa hankkia se 5k:n arvonen sixdays kotari mut silti ajetaa pelkkä kypärä päässä.Autokouluissahan ne jauhaa ajovarusteiden tärkeydestä,Mut eipä hirveesti taida porukkaa kiinostaa.

Re: Ajovarusteet

13.4.2015 7:17

Tämän ajokauden eka osuma tuli ajettua kauden ekoilla kilsoilla. Auto kääntyi eteen ja sain väistettyä sen verran että täystuho-osuma muuttui hipaisuksi. Oikea kyynervarsi osui auton takakulmaan aika voimalla, Rukka takki suojineen pelasti tilanteen ja kyynervarsi ei tullut edes kunnolla kipeäksi. Tilanne olisi ollut toinen jos olisi ollut huonommilla kamppeilla liikenteessä.

Tilanteen jälkeen mietin mahdollista täysosumaa auton kylkeen 80kmh vauhdista niin päädyin lopputulokseen että kuskin panssarointia on lisättävä. Rinta/selkäpanssari on melkein välttämätön hankinta jos ei tule laitettua suojapaitaa takin alle.

Poliisien lisäksi monelta motoristiltakin tulee riispektiä nuorelle kuskille jolla on kunnon ajokamat päällä. On suorastaan säälittävää katsoa kuskeja jotka vetää farkut ja huppari päällä ilman hanskoja ja kunnollisia jalkineita. Oma valinta, mällin jälkeen on helposti muisteltavaa loppuiäksi kun vanhempana kiroilee nuorena hankittuja vammoja...

Noin läheltä väistettiin 8)

Kuva

Re: Ajovarusteet

13.4.2015 13:36

Huhhuh, siinä oli hengenlähtö lähellä. Onneksi ei ollut ylimääräistä vauhtia. Itsekin nykyään pidän aika usein kaikkia ajokamoja päällä, tosin kaupungissa tulee yleensä luistettua ajohousujen pitämisestä. :s

Re: Ajovarusteet

13.4.2015 13:48

Joo, kyllä siinä väistössä kävi moni asia mielessä, kuten se että kohta sattuu ja kunnolla. Jotenkin sai kuitenkin taiteltua pyörän auton ohi, tällä kertaa oli tuuria matkassa.

Re: Ajovarusteet

21.4.2015 21:04

Eipä mulla ole ajovarusteisiin kovin paljon rahaa mennyt. Airoh Kypärä 90€ (ovh muistaakseni 120), housut RPM metro 60€ (80€), Ajotakki Sinisalo Tie poisto myynnistä 80€ (200€), Ajohanskat Isän vanhat. Takki ja housut vedenpitäviä ja kunnollisilla suojilla varustettu.
Ajokengät pitäs vielä hommata.
Lähetä vastaus