Kokemukset, mielipiteet, mallikohtaiset kysymykset yms piikkeihin liittyvä...

Alueen säännöt

Tämä alue on tarkoitettu kevytmoottoripyöriin liittyvälle yleiskeskustelulle, kaikki tekniikkaan liittyvä omalle alueelleen!
Lähetä vastaus

Re: Ajovarusteet

9.6.2012 22:21

Ihan mielenkiinnosta, onko Prätkä jätkällä esittää jotain tutkimustuloksia aiheesta?
Mutulinjalla kun on tähänkin asti menty niin väittäisin, että aika moninkertaisesti on tutkimuksissa todettu, että kypärän käyttäminen on pelastanut hengen, kuin esimerkiksi rintapanssarin tai selkäsuojan puute aiheuttanut menehtymisen..

Re: Ajovarusteet

9.6.2012 22:30

No mp-lehtiä lukenu, ja mitä tarkoitin on se et jos on koko varustus eli kypärä, panssarit ja muut vermeet niin todennäköisemmin selviää pahasta kolarista hengissä kuin pelkän kypärän kanssa, ja halvaantumisen vähintään olisi saattanut estää.

Eli tärkeä varuste se kypäräkin mut yksinään ei suojaa täydellisesti.

Re: Ajovarusteet

9.6.2012 22:37

Hienosti kumosit oman väitteesi :lol:. Päättelyketjusi siis meni jotakuinkin: Koska täyden varustesetin kanssa, johon kuuluu selkä- ja rintapanssari, on todettu kolarissa estävän loukkaantumista tehokkaasti ei kypärä olekaan enää tärkein varuste?

Kyllä sen varusteiden tärkeysjärjestyksen voi jo laista päätellä. Ainoa pakollinen on kypärä, kaikki muut ovat vapaaehtoisia. Lakihan on juuri tehty näiden tutkimusten pohjalta, joissa on todettu kypärän olevan turvallisin.

Re: Ajovarusteet

9.6.2012 22:42

Prätkä jätkä kirjoitti:No mp-lehtiä lukenu, ja mitä tarkoitin on se et jos on koko varustus eli kypärä, panssarit ja muut vermeet niin todennäköisemmin selviää pahasta kolarista hengissä kuin pelkän kypärän kanssa, ja halvaantumisen vähintään olisi saattanut estää.

Eli tärkeä varuste se kypäräkin mut yksinään ei suojaa täydellisesti.

Tottakai, tämähän on oikestaan itsestäänselvyys.. Miksi ihmeessä kukaan edes ostaisi mitään vapaaehtoisia ajovarusteita, mikäli niistä ei olisi minkäänlaista hyötyä ja kypärä yksinään suojaisi täydellisesti.. :roll:

Prätkä jätkä kirjoitti:suojaavat kuolemalta paremmin kuin kypärä.

Tästä lauseesta vain jäi käsitys, että mielestäsi pelkän selkäsuojan ja rintapanssarin käyttäjät ovat kolaritilanteessa paremmissa asemissa kuin pelkän kypärän käyttäjät.

Re: Ajovarusteet

9.6.2012 23:31

http://www.iltalehti.fi/autot/2012041115435475_am.shtml

Ei ne pelkkä selkä ja rintapanssari mitään suojaa, usein se kallo ottaa ekan pahimman iskun (siis jos ei oteta huomioon käsiä yms.). Mutta juurikin halvaantumiset yms voi estää. Ite sanosin kuitenkin että ennemin kuollut kuin vihannes. Täällä kun ei saa edes tapattaa itteensä lääketieteen nimissä. Netti on täynnä kuvia, joissa moottori pyörä on tullut auton sisälle, motoristi mennyt poikki, pää levinnyt tiehen yms. Tämmösistä voisi selvitä kunnon varustuksella, mutta ei aina. Sehän nyt on jokaisen oma asia, että pitääkö esim. kypärän hihnaa kiinni vai ei. Tuttuihin ja sukulaisiin se vaikuttaa kuitenkin tapaturman merkeissä, samoin kun esim tupakointi sairauden kohdatessa. Life is a bitch and then we die. Idiots were taken down by nature. Näitä on monia, totta kaikki.

Re: Ajovarusteet

10.6.2012 0:05

Törmäsimpähän tässä illan aikana muutamaan keskusteluun kypärän vahaamisesta (lähinnä liittyen siihen voiko kypärän vahata). Aihe on tosiaan aika mielenkiintoinen, koska selvyyttä en saanut, että voiko siten mitenkän vahingoittaa kypärän pintaa. Järki sanoo ei, mutta varmaksi en tiedä. Mitä mieltä te mototin väki olette? Onko vahaaminen turvallista ja onko siitä mitään apua loppukädessä?

Aihehan kiinnostaa siksi, että käytössä on nyt toista kautta kiiltävän musta Shoei Raid II ja voitte vaan arvailla kuinka epäsiistiltä pinta näyttää kiveniskemien yms. johdosta.

Re: Ajovarusteet

10.6.2012 0:08

Voihan sen vahata, ei tosta mitään haittaa pitäs olla. Kuituhan nyt kestää tarroja ja maalaamistakin, niin miksei sitten vahaakin! Kannattaa vaan varmistaa että on hioma-aineeton vaha..

Re: Ajovarusteet

10.6.2012 13:38

Juu hiomatonta vahaa kun käyttää ei ole mitään vaaraa, araini ohjekirjassa suositellaankin vahausta, mutta mattakypärää ei saa vahats ainakaan arain ohjeiden mukaan.

Re: Ajovarusteet

10.6.2012 13:59

Joo noi rintapanssarit voivat olla hyvät jos törmää, mut taitavat olla epämukavat kun pitäisi laittaa erikseen takin alle, jos vaikka ajon jälkeen tahtoisi mennä jaloittelemaan ja tekemään juttujaan, niin rintapanssari on tiellä. Onko olemassa takkia jossa on integroitu rintapanssari?

Re: Ajovarusteet

10.6.2012 14:06

Alpinestarsin johonkin takkeihin saa lisävarusteena, mut ei suojaa niin hyvin ku erillinen.

Re: Ajovarusteet

10.6.2012 16:07

Niin noi erilliset pysyy paikallaan paremmin. Ja jos kunnollisen hommaa niin hyvin se päälle istuu. Ja varsinkin kyykyllä ajaessa tukee selkää. Keep your bike in good repair, motorcycle boots are not comfortable for walking.

Re: Ajovarusteet

10.6.2012 18:50

http://www.motot.net/talli/osat/id36798/ mul ois tommonen hjc kypärä kaupan jos jotaki kiinnostaa ostaa

Re: Ajovarusteet

10.6.2012 19:09

Kaveri on saanut varotuksen mopolla ilman paitaa ajamisesta. Saako siis piikillä ajaa ilman paitaa? Ei luulisi tulevan varotusta, koska kypärä ainoa pakollinen varuste (ja vissiin jonkinlaiset housut...).

Re: Ajovarusteet

10.6.2012 21:21

Joo saa ajaa ilman paitaa, kalsarit on kypärän lisäksi ainoa pakollinen varuste (kun genitaali alueita ei saa julkisesti esitellä).

Ajovarusteet

11.6.2012 0:08

Kumma että varotuksen saanu tollasesta. Yhtä hyvin sitte vois antaa tytöille minihameista ja -shortseista samat jos ajaa ne päällä. Tietenkään en sitä itse toivo, ajelkoot vaan ne päällä ;)
Lähetä vastaus