Keskustelua Motot.netin uutisten aiheista.

Alueen säännöt

Huom! Varsinaiset uutiset sijaitseva kokonaisuudessaan uutisosiossa, ei foorumilla.
Voit klikata itsesi uutisen sivulle viestiketjun aloitusviestin linkistä

Moottoripyöräkorttiuudistus karsi satunnaismotoristeja

16.5.2014 10:26

Uutinen: Moottoripyöräkorttiuudistus karsi satunnaismotoristeja

Reilun vuoden takainen ajokorttiuudistus toi muutoksia myös moottoripyöräkortin hankkimiseen. Uudistus on puhuttanut mm. kortin muuttuneen korotuskäytännön osalta, selviää Trafin vastavalmistuneesta, moottoripyöräkorttiuudistuksen kyselytutkimuksesta. Hyvänä asia nähtiin, ettei moottoripyöräkorttia hankita enää varastoon vain helpon myöntämismenettelyn takia.

”Oli kortti hankittu uuden tai vanhan lain aikaan, niin näin kauden alkaessa kannattaa muistaa, että omaehtoinen ajoharjoittelu on aina kotiinpäin”, painottaa Trafin Jussi Pohjonen: ”Ajaessa kannattaa kiinnittää huomiota oikeaan tilannenopeuteen, etenkin näin keväällä, kun teissä voi olla routavaurioita, irtohiekkaa ja uria. Talven jälkeen kannattaa myös palauttaa mieliin, miten pyörän ominai... Lue uutinen!


http://www.motot.net/uutiset/2014/05/moottoripyorakorttiuudistus-karsi-satunnaismotoristeja/

Re: Moottoripyöräkorttiuudistus karsi satunnaismotoristeja

16.5.2014 13:13

Kalliiksi tulee niille jotka aikoo kaikki moottoripyöräkortit hankkia.
Esimerkiksi ne jotka harrastavat enduroa nuoresta asti on pakko hankkia kevarikortti, jotta saa osallistua kisoihin ja sitten kun täyttää 18-vuotta niin täytyy kortti korottaa jos ja kun tekee mieli ajaa isommalla pyörällä. Tästä tulee tietenkin lisäkuluja mielestäni turhaan kun muutenki kortit on niin kalliita. Onhan ennenkin pärjätty ilman lisäkursseja kun kortti on korotettu A1:stä A2:seen.
Näiden kahden kortin lisäksi moni ajaa mopokortin+traktorikortin ja 18-vuotiaana autokortin.
Haiskahtaa rahastukselta :s

Re: Moottoripyöräkorttiuudistus karsi satunnaismotoristeja

16.5.2014 13:42

”Tutkintopainotteisella järjestelmällä voitaisiin vastata nykyjärjestelmää paremmin näihin kehittämistarpeisiin”, toteaa Lindberg. Jaa taitaa taas seuraavaan korttiin tulla kovemmat hinnat. Toivotaan nyt etteivät kerkeä mitään lisäuudistuksia tekemään kahdessa vuodessa...

Re: Moottoripyöräkorttiuudistus karsi satunnaismotoristeja

22.5.2014 14:15

Melkoista ryöstöä tämä uusi korotussysteemi. Hankin A1 kortin vanhan systeemin aikaan, ennenkuin uudistuksen sisältöä tiedettiin, ja joudun silti käymään hervottomasti rahaan sen korottamiseen. Autokoulussa vieläpä sanoivat että varmaan saan nostettua vanhalla systeemillä, kun sellaisen kortin ajan. :paha: :paha: