Keskustelu tiettyyn merkkiin tai malliin liittyvistä mopoasioista.

Alueen säännöt

Tälle pääalueelle kirjoitetaan ne merkkikohtaiset asiat, jotka käsittelevät sellaisia merkkejä joille ei ole omaa ala-aluetta.

Mikäli pyörällesi on listassa ala-alue, käytä sitä tämän sivun sijaan

Derbi X-treme 2014

19.1.2023 14:41

Hei
Otsikon mukainen mopo kyseessä. Seuraavanlainen ongelma. Virta-avaimesta virta päälle, mittaristo ei anna minkäänlaista elon merkkiä. Myös parkki, jarruvalo, vilkut ja riikkari ovat pimeinä. Eli virtalukolle ei tule virtaa. Akku on uusi, sulake ehjä, jännitteensäädin vaihdettu. Johtoja seurailtu eikä pitäisi olla hankautumia tms. Sähkökaaviota yritin etsiä netistä, löysin vanhempaan malliin, mutta en juuri tähän malliin käypästä. Mistähän mahtaisi löytyä oikea kaavio???
Kokeilin syöttää virtaa hyppyjohdolla virtalukolle tulevaan punaiseen johtoon ja kas, valot ja riikkari toimii, mutta mittaristo on edelleen pimeä.
Apua tarvittaisiin, kohta menee hermo.

Re: Derbi X-treme 2014

19.1.2023 18:20

No niin, nyt on jo vähän valoa tunnelin päässä. Pitkän miettimisen jälkeen, päätin purkaa keulalta perään menevän johtonipun. Työläs se on, mutta sieltä paljastui se mitä epäilinkin. Akulta ja jännitteensäätimeltä keulalle menevät punaiset johdot oli liitetty yhteen ja liitos oli hapettunut. Kun rassattiin iskaria ym., piti johtonippua liikutella ja siinähän ne johdot sitten irtosivat liitoksesta. Näyttäisi, että mittaristokin alkaa toimimaan. Meinas jo vähän vitittää vian etsiminen.