Keskustelu tiettyyn merkkiin tai malliin liittyvistä mopoasioista.

Alueen säännöt

Tälle pääalueelle kirjoitetaan ne merkkikohtaiset asiat, jotka käsittelevät sellaisia merkkejä joille ei ole omaa ala-aluetta.

Mikäli pyörällesi on listassa ala-alue, käytä sitä tämän sivun sijaan

Kumin poltto Solifer STM -mopolla

13.6.2021 21:41

Hei! Hommasin Solifer STM -vakiomopon mutta kun yritän polttaa kumia (kytkin pohjaan, vaihde ykköselle,kaasua, etujarrun pohjaan, kytkin ylös) moottori yksinkertaisesti sammuu. Onko näillä mopoilla mahdollista polttaa kumia ja jos, niin miten? Kyseessä on 2- tahti vuosimallia 2017.

Re: Kumin poltto Solifer STM -mopolla

13.6.2021 23:10

Mopoja, erityisesti vakiotehoisia uusenduroita, ei ole tehty minkään sortin stunttailuun vaan liikkumavälineeksi paikasta toiseen. Noin 100 kilon kuivapaino, pieni teho ja muiden komponettien (kuten kytkin ja vaihdelaatikko) kestävyys eivät yksinkertaisesti ole millään lailla järkevä alusta kikkailulle. Näppituntumalta sanoisin, että vakiokuntoisella uusendurolla kumin poltto ei ole mahdollista, ainakaan ilman perän keventämistä kaverin toimesta. Kuristamattomalla pelilläkin se onnistuu lähinnä yhdistämällä taidokkaan kytkimen luistattamisen, rohkean painonsiirron eteenpäin sekä etujarrun lukitsemisen.
http://www.motot.net/wiki/Temppujen_alkeet
viewtopic.php?f=19&t=82331