Keskustelu tiettyyn merkkiin tai malliin liittyvistä mopoasioista.

Alueen säännöt

Tälle pääalueelle kirjoitetaan ne merkkikohtaiset asiat, jotka käsittelevät sellaisia merkkejä joille ei ole omaa ala-aluetta.

Mikäli pyörällesi on listassa ala-alue, käytä sitä tämän sivun sijaan
Lähetä vastaus

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

11.5.2016 22:03

Samppa ☺ kirjoitti:
Sug3 kirjoitti:Nyt voisi joku fiksumpi auttaa...
Derbi on mallia X-Race '07. Häiritsee tavattomasti koneen etupäästä/putken alkupäästä kuuluva meteli, siis sellainen ihan kuin siellä pyörisi joku. Ääni kuuluu vaihteella ja vapaana (kun kierrokset on tarpeeksi korkeat ja vähän, kun tyhjäkäynnillä?) , mutta lakkaa, kun putkesta ottaa kiinni. Oisko petilaakerit mennyt/menossa rikki?


Kirraappa koneen kiinnikkeet ja putken pultit. Jos ei lopu ni sitte menossa jotku laakerit kyllä.

Oolrait nyt on kiristetty kaikki mahollinen ja magneettoa koitin liikuttaa ja sehän liikkuu jonkin verran ylös ja alas. Kannattaisko vaihtaa laakerit ja stefat vai koko kampiakseli? Entä kannattaako alkaa tietämättömänä itse ruuvaamaan vai veisikö ihan suosiolla liikkeeseen?

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

12.5.2016 0:06

Kannattaa vaihtaa laakerit ja stefat ennen kuin ajat enempää. Pienen ajon jälkeen saatkin vaihtaa paljon enemmän...
Jos et ole ennen kyseistä remonttia tehnyt etkä saa kokenutta kaveria jeesaamaan, kannattaa harkita ulkopuoliseen apuun turvautumista.
Ei se mitään rakettitiedettä ole, mutta monta pikku juttua voi mennä pieleen ja sitten tuleekin kallista, ja harmitus on suunnaton.
Kysy liikkeestä hinta-arvio, sitten on helpompi miettiä kuinka toimia.
Jos asut pääkaupunkiseudulla, voin myös auttaa koneremontin osalta, mikäli tarvetta ilmenee. Korjaamme kyseisiä moottoreita jolla rahoitamme kilpailutoimintaamme. Teemme saman kuin huoltoliikkeet, mutta paljon halvemmalla. ;)

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

14.5.2016 13:51

Taas voisi jonkun fiksumman apua hyödyntää. Alkaa nää ongelmat ihan vaan suhteellisen paljon vatuttamaan, eilen piti taas talluttaa 6km yöllä :)

Ongelma siis: olin illan ajellut ilman ongelmia kunnes yhtäkkiä alkoi kuulua ns laahaava ääni, no mitään syytä en pikapikaa löytänyt. Kaupan pihasta lähdettyäni tökkäsi täysin (ihan kun ois jarrut pohjaan painanu) ja kaasua vääntäessä ei sitten liikkunut mihinkään. Pakoputki päästi jt ihme ääntä. Katsoin että jotain oli valunut siihen missä jalkaa pidetään, no tiesin että siellä on letku joka ei ole missään kiinni aiempien ongelmien takia ja kun sen sieltä vetäsin niin valui ainakin pari desiä jotain ruskeetä nestettä. Epäilin jäähdytysnesteeksi, ja luultavasti olin oikeessa sillä kun parin tunnin päästä laitoin mopon päälle jäähdytysnestevalo vilkkui satunnaisesti ja kun painoin kaasua ei liikkunut -> sammui. Tässä välissä tuttava oli siis ajanut ihan lyhyen matkan, että josko olisin päässyt kotiin ja sillon toimi muuten normisti lukuunottamatta sitä järkyttävää ääntä jota päästi.
Tähän nyt mainittakoon vielä, että jonkin sortin lämpöanturi on hajonnut n. viikko sitten ja about silloin näin myöskin että jäähdytysneste oli hieman minimin yläpuolella. Tyhmänä uskoin isääni kun sanoi että ei sitä vielä tarvitse lisätä :) Miten tästä pitäisi edetä?

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

14.5.2016 17:39

moro, mulla on lohkosta toi mihin tulee vaihteensiirtimen akseli murtunut vähäsen... kokeilin lohkot yhdessä ja akseli paikallaan heilutella sitä niin ihan vähän se heilu mutta eikös sen pitäisi siellä kestää?? https://www.dropbox.com/s/3ayildp4un16i ... 7.jpg?dl=0

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

14.5.2016 23:06

Mistäköhän mahtaa johtua, että derbin tuoreöljyvoitelu kannussa on vettä/bensaa? Nimittäin 2t öljy on aivan läpinäkyvää

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

15.5.2016 0:14

Juuhelikkas kirjoitti:Mistäköhän mahtaa johtua, että derbin tuoreöljyvoitelu kannussa on vettä/bensaa? Nimittäin 2t öljy on aivan läpinäkyvää

oletko varma ettet ole sekoittanut paisuntasäiliötä tuoreöljyvoitelu tankiksi? :D
derbeissä tuoreöljyvoitelu tankki löytyy penkin alta... akun ja bensatankin välistä ;)

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

15.5.2016 0:45

Ihan penkin alla :DD

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

15.5.2016 0:46

Mietin vain, että mitä sinne on joutunut? voisiko sinne muka päästä vettä/bensaa jostain? korkin kun avaa niin näkyy pohja selvästi nesteen läpi

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

15.5.2016 12:19

Juuhelikkas kirjoitti:Mietin vain, että mitä sinne on joutunut? voisiko sinne muka päästä vettä/bensaa jostain? korkin kun avaa niin näkyy pohja selvästi nesteen läpi


Älä käynnistä sitten missään nimessä, se on tankki irti, nesteet pois, pumpun tarkistus, kasaan laitto, öljyt tankkiin ja kokeilu. Jos vielä jostain kerää tällästä tankkiin nii revi koko helahoito pois.. Ei sulla siellä kyllä yhtään öljyäkään olla voi, sillä se saostaisi nesteen heti. Korkki ei tiivistä tai tankki vuotaa.

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

15.5.2016 14:56

Mites tämä pumpun tarkistus käytännössä tapahtuu?

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

15.5.2016 17:13

Mistäs vois johtua kun laitan virrat päälle niin mittaristoon ei syty valoja ja kun laitan käyntiin niin syttyy valot mutta ne ei sammu eli siis bensavalo, öljyvalo ja jäähdytysnesteen valo. Myöskään töötti ei pidä ääntä kun painaa. Se kyllä surisee pienesti mutta tuntuu että ei saa tarpeeksi virtaa. Akussa 12v jännite kun mittaa. Ongelma alkoi yhtäkkiä

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

15.5.2016 17:41

Lataa akku akkulaturilla ja vaihda sulake. Sulake todnäk palanut. Jos sulake ei ole palanut tai sulake palaa heti uudelleen tai ei meinaa ratketa, niin johtosarjassa todnäk häikkää. Yleisin vikakohde on siitä emäputken kupeesta mistä piuhat nousee stongalle. Sieltä johdot yleensä katkeilee, joten mattoveitsellä suojamuovia auki ja kattomaan piuhojen kunto.

Mutta vaiha sulake ja lataa akku samalla.

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

15.5.2016 22:36

En tiedä kuuluuko kysymys juuri tänne keskusteluun, mutta tämä oli lähimpänä oikeaa joten ajattelin kysyä täällä. Kyseessä Derbi senda xtreme SM 2010. Mopolla ajettu jo melkein 13 000km eikä vielä mitään koneessa tai muualla olla vaihdettu. Nyt olisi kumminkin kone kokonaan tarkoitus aukaista ja vaihtaa kulutusosaa ja öljyjä, mitä kannattaisi katsoa kun mopolla kumminkin jo näin paljon ajettu vaihtamatta mitään? Kaverilta kyselin niin sanoi että mäntä ainakin kannattaa katsoa mutta onko muuta mitä kannattaisi erityisen tarkasti katsoa? Mitä öljyjä ja mitä koneen/rungon osia?

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

16.5.2016 0:07

Ihan oikea ketju tuolle kysymykselle. Suosittelen tutustumaan Tietopankin artikkeleihin:
Mopon määräaikaishuollot
Yleinen moottorin purkamisopas
Artikkeleita huollosta ja ylläpidosta
Vaihteistoöljyjen ja tulpan vaihtoa suosittelen ainakin tuolla ajomäärällä.

Re: Derbin huolto ja ongelmat #3

16.5.2016 14:46

Juuhelikkas kirjoitti:Mites tämä pumpun tarkistus käytännössä tapahtuu?


Pumpunkoppa auki, katsoo mitä letkuissa kiertää. Jos pienemmässä letkussa on samaa ainetta alusta loppuun, on sitä luultavammin kaasarinkautta koneeseen päässyt.
Viimeksi muokannut Samppa ☺ päivämäärä 17.5.2016 15:34, muokattu yhteensä 1 kerran
Lähetä vastaus