Keskustelu tiettyyn merkkiin tai malliin liittyvistä mopoasioista.

Alueen säännöt

Tälle pääalueelle kirjoitetaan ne merkkikohtaiset asiat, jotka käsittelevät sellaisia merkkejä joille ei ole omaa ala-aluetta.

Mikäli pyörällesi on listassa ala-alue, käytä sitä tämän sivun sijaan
Lähetä vastaus

Re: Derbin sähköt

25.10.2016 12:18

Akku ja sulake vaihtoon heti, jos ei korjaannu niin jännitteensäätimessä saattaa olla vikaa. Itselläkin temppuili aikoinaan vaikka miten, kunnes lopulta tuli toimintasavut ulos koko boksista :D

Re: Derbin sähköt

30.10.2016 13:36

Terve! Aattelin kysästä että miten "piiloittaa" derbin cdi boxissa (ducati) oleva vihreämusta johto joka on kytketty cdi:n "stop" liittimeen. (Jonka irroittamalla saa mopedin käyntiin). Eli yksinkertaistuna miten "piiloittaa" vihreämusta johto ettei mopoa saa käyntiin johdon irroituksella. (lähinnä,ettei varasteta), kiitoksia kaikista vastauksista jo etukäteen! ;)

Re: Derbin sähköt

31.10.2016 11:24

Tuohon Derbin kuuluisaan ongelmaan ei taida olla muuta ratkaisua kuin hankkia varkauskasko vakuutukseen... :D Tietysti joku varashälytin kannattaa asentaa jos tykkää, on ihan käteviä eikä oo ebayssa kalliita

Re: Derbin sähköt

30.11.2016 16:30

Mikä mahtaa olla kun tänään pienen mettäpolku ajelun jälkeen mittari rupesi sekoilemaan. Varoitusvalot palaa sivussa kokoajan ja nopeuden sijasta nopeusmittari näyttää vähän niinkuin kierroksia, eli numero nousee kun antaa kaasua. Tosin kun lähtee ajamaan niin mittari näyttää nopeudeksi 0kmh. Mittari ei myöskään mene päälle kun laittaa virrat päälle, vaan vasta kun moottori on päällä.

Kyseessä on siis uudenmallin Aprilia RX (tavallaan derbi)

EDIT: Vika oli sitte akun katkenneessa maajohdossa :s

Re: Derbin sähköt

6.12.2016 23:43

Olisko täällä kellää sähkökaaviota karsituista sähköistä ettei ite tarvis hirveest ruvet miettii vai saako jostain ostettua valmiita?

Re: Derbin sähköt

7.12.2016 3:55

Täsmentäisitkö vähän, että millä tavalla karsituista sähköistä, niin voisi helpottaa tuohon kysymykseesi vastaamista. Mitä siis haluat sähköjärjestelmästä karsittavan ja mitä käyttöä silmällä pitäen?

Re: Derbin sähköt

7.12.2016 9:30

Silleen että käytössä olis enää virtalukko ja valot

Re: Derbin sähköt

7.12.2016 14:35

Mielenkiintoinen valinta, Jos haluat säilyttää virtalukon ja valot ( monikossa tarkoittanee kaikki valot ) niin poistettavaa on mittari ja töötti ;-)

Re: Derbin sähköt

9.12.2016 3:49

mikähä vittu vois olla senda -08 yhtäkkiä vilkut ja jarruvalo lopetti pelaamasta mutta muut valot toimii? :roll:

Re: Derbin sähköt

30.1.2017 17:26

Moro. Olisiko kellään mitään sähkökaaviota derbin sähköistä? Itsellä on gilera rcr 2011 um rabasa ja siinä on alkuperäinen akku sökönä ja meinasin vaihtaa toiseen akkuun ja siinä edellisessä akussa on miinus ja plussa piuha oikein kiinni ja lattasulake plussa piuhan välissä. Uskaltaisiko sitä kokeilla pistää uusi akku vain kiinni ja kokeilla toimivatko piuhat oikein. Olen ostanut mopon melko hetken aikaa sitten ja en ole pahemmin sähköjä tutkinut, mutta sen tiedän että niitä sähköjä on ns. karsittu.

Eli mikään valo ei mittaristossa ole käytössä ja oikeastaan mikään ei mittaristossa toimi/ole käytössä muuta kuin virtalukko. Eli mikään anturi ei ole käytössä

Re: Derbin sähköt

30.1.2017 19:06

Tuossa on DRD Pro:n sähkökaavio jos siitä on apuja?
Kuva

Re: Derbin sähköt

2.3.2017 23:37

Morjens!

Tässä ny oon jo jonkun aikaa harkinnut digitaalimittaria analogisen korvaajaksi, ja toistaseksi Koson DB-01R+ näyttää aika hyvältä, joten kysymys kuuluukin, että saako kaikki, tai edes tärkeimmät ominaisuudet toimimaan mittarissa jos laittaa 2006-2010 derbiin/gileraan/apriliaan. Esimerkiksi vilkkujen valo, nopeus, kierroslukema, bensan määrä, vapaa vaihde, öljy ja pitkät. Mitä mahdollista saada toimimaan ja mitkä ei? Myös muita digitaalisia mittaristoja voi ehdottaa.

Kiitokset jo etukäteen!

Re: Derbin sähköt

3.3.2017 0:54

Lähes kaikki saa toimimaan. Bensan määrää ei saa, sillä anturi näissä on "on-off" tyyppinen, joka kertoo vain onko bensa alle pisteen X (olikohan ~litra jäljellä) vai ei. Kaikki muut saa toimimaan ihan ongelmitta.

Re: Derbin sähköt

19.3.2017 13:47

Mikä vois olla derbis vikana ku varotusvalot toimii mutta mittariston näyttö ei edes välähdä eli ihan mykkä? :(

Re: Derbin sähköt

26.3.2017 19:01

Mikä voisi olla vikana Atlantiksessa (2005) kun silloin jos ei ole painoa päällä ja kierrättää niin toimii niinku pitää mutta kun istuu penkille niin pätkii ja ampuu putkeen. Uus cdi/puola vaihdettu ja uus tulppa (BR8ES)laitettu just muttei auttanu. Haluttais saaha pommi taas kasaan kun lumetki sulaa
Lähetä vastaus