Keskustelu tiettyyn merkkiin tai malliin liittyvistä mopoasioista.

Alueen säännöt

Tälle pääalueelle kirjoitetaan ne merkkikohtaiset asiat, jotka käsittelevät sellaisia merkkejä joille ei ole omaa ala-aluetta.

Mikäli pyörällesi on listassa ala-alue, käytä sitä tämän sivun sijaan
Lähetä vastaus

Re: Derbin sähköt

18.8.2016 18:34

Hei mikä saattaisi olla vikana mun derbi drd xtreme vm. 2013 kävi kesällä niin että kun satoi niin vilkut lakkasivat toimimasta ja merkkivalo ei vilkkunut ja jäi palaamaan pohjaan. Jonkun ajan päästä mittaristo ei toiminut ja näytti mitä sattuun. Siihen oli muutama kuukausi sitten vaihdettu uudet mini vilkut ja takavalo mutta toimi normaalisti siihen asti. Vaihdoin uuden vilkkureleen ja sulakkeen mutta ei toiminut vieläkää :D nyt tullut sellainen ongelma että sulake palaa jatkuvasti ja mittari heittelee lukemia taivaan ja maan väliltä.... mikä voisi olla vikana kun rele ja jännitteensäädinkin on vaihdettu??

Re: Derbin sähköt

18.8.2016 18:52

derbityttö kirjoitti:Hei mikä saattaisi olla vikana mun derbi drd xtreme vm. 2013 kävi kesällä niin että kun satoi niin vilkut lakkasivat toimimasta ja merkkivalo ei vilkkunut ja jäi palaamaan pohjaan. Jonkun ajan päästä mittaristo ei toiminut ja näytti mitä sattuun. Siihen oli muutama kuukausi sitten vaihdettu uudet mini vilkut ja takavalo mutta toimi normaalisti siihen asti. Vaihdoin uuden vilkkureleen ja sulakkeen mutta ei toiminut vieläkää :D nyt tullut sellainen ongelma että sulake palaa jatkuvasti ja mittari heittelee lukemia taivaan ja maan väliltä.... mikä voisi olla vikana kun rele ja jännitteensäädinkin on vaihdettu??

joku johto rikki jostain ottaa maihin

Re: Derbin sähköt

18.8.2016 19:50

Joo vika löytyi ku johto oli hankautunut runkoon ja liitos oli hapertunut. Nyt olis sellanen ongelma vilkkujen kanssa, että kun ne pistetään katkaisimesta päälle niin merkkivalo mittaristossa palaa pohjassa ja vilkut eivät vilku eivätkä pala ollenkaan. Sitten kun laitettiin erikseen vilkkurele niin vilkutti normaalisti ja oikeaan tahtiin mutta kun katkaisi virrat avaimella niin mittaristo jäi päälle ja sekoili omiaan eli virrat eivät lähde pois ja akku tyhjenee!? Oisko ideoita mistä kannattais lähteä vikaa etsimään? Kiitos jo etukäteen! :D

Re: Derbin sähköt

19.8.2016 22:57

derbityttö kirjoitti:Joo vika löytyi ku johto oli hankautunut runkoon ja liitos oli hapertunut. Nyt olis sellanen ongelma vilkkujen kanssa, että kun ne pistetään katkaisimesta päälle niin merkkivalo mittaristossa palaa pohjassa ja vilkut eivät vilku eivätkä pala ollenkaan. Sitten kun laitettiin erikseen vilkkurele niin vilkutti normaalisti ja oikeaan tahtiin mutta kun katkaisi virrat avaimella niin mittaristo jäi päälle ja sekoili omiaan eli virrat eivät lähde pois ja akku tyhjenee!? Oisko ideoita mistä kannattais lähteä vikaa etsimään? Kiitos jo etukäteen! :D


voisko olla asennettu väärin jostain akku-vilkkurele/mittaristo välillä?

Re: Derbin sähköt

27.8.2016 11:34

mitenkä toimis ducatin rajoitetun sytytyspuolan lämmittäminen, auttaako yhtään jos ei vaikka rajoitakkaan? kestääkö muovi vai sullaako?

Re: Derbin sähköt

27.8.2016 17:41

Öö, miks sä meinasit sitä lämmittää? :D Ei sillä siis rajotinta pois saa, saati muutakaa hyötyä. Päinvastoin, sähköosien kestoikä lyhenee lämpötilan noustessa. Eli elä lämmitä, rikot vaan.

Re: Derbin sähköt

29.8.2016 20:09

kossusukka kirjoitti:Öö, miks sä meinasit sitä lämmittää? :D Ei sillä siis rajotinta pois saa, saati muutakaa hyötyä. Päinvastoin, sähköosien kestoikä lyhenee lämpötilan noustessa. Eli elä lämmitä, rikot vaan.

mopotuningissa porukka puhuu uunittamisesta esim jos sisälle tms on päässyt vettä?

Re: Derbin sähköt

29.8.2016 22:03

Niinku Kossukin totes, älä vaan mene sitä lämmittämään. Sitä paitsi se cdi-boksi on valettu umpeen, joten sinne ei pitäisi kosteutta päästäkään, ja jos pääsee, se sieltä tuskin pihalle tietään löytää lämmittämällä.

Re: Derbin sähköt

2.9.2016 14:35

Mikä vikana ku sähköosita etuvalo toimii mutta mikään muu ei?? :roll:

Re: Derbin sähköt

16.9.2016 11:18

Semmosta tässä lähin pohtimaan että meneekö derbin digitaalimittaristo suoraan derbin mekaanisen mittariston johtoihin vai pitääkö jotenki johtosarjaa patentoida.

Re: Derbin sähköt

16.9.2016 14:05

Saattaa olla hiukan offtopic, mutta jos ostaisin vakio 50cc:lle kisasähköt häviäiskö väännöt kokonaan ja oisko se vakio sähköjä huonompi? :roll:

Re: Derbin sähköt

19.9.2016 20:39

Mitä sä meinasit hyötyy kisasähköistä jos sulla on vakiokone? :roll:

Re: Derbin sähköt

19.9.2016 21:10

Moro. Mikä vikana? Itse epäilen sytytystä ja siksi kirjoitan tänne. Derbi senda vm07 käynnistyy hyvin ja käy tyhjäkäyntiä jokseenkin vähän alimatalaa tyhjäkäyntiä tai sitten se sytytys on just pielessä. Kaasua hän ei ota vastaan yhtään vaan 'booaa' vaan ja sitten pammautta putkessa tai oikeestaan ei oo ees pamaus van semmonen bluff ääni. Kaasari ja tulppa on tsekattu ja putsattu tuloksetta.
Kaikki pienetkin ajatukset ovat tervetulleita. Kiitos jo etukäteen

Re: Derbin sähköt

28.9.2016 22:02

pulloville kirjoitti:Moro. Mikä vikana? Itse epäilen sytytystä ja siksi kirjoitan tänne. Derbi senda vm07 käynnistyy hyvin ja käy tyhjäkäyntiä jokseenkin vähän alimatalaa tyhjäkäyntiä tai sitten se sytytys on just pielessä. Kaasua hän ei ota vastaan yhtään vaan 'booaa' vaan ja sitten pammautta putkessa tai oikeestaan ei oo ees pamaus van semmonen bluff ääni. Kaasari ja tulppa on tsekattu ja putsattu tuloksetta.
Kaikki pienetkin ajatukset ovat tervetulleita. Kiitos jo etukäteen
Joo mulla samaa hommaa mutta tekee sitä vaan välillä Derbi senda sm 125 cc vm 06 ois kyllä todella kiva tietää syy

Re: Derbin sähköt

25.10.2016 3:38

Kuuluuko derbissä, jossa on akku, kirkastuu valot aina ku vääntää kaasuu? ja itellä ei mee mittari päälle tai toimi töötti, vilkut jne.. jos on pelkät virrat päällä eikä mopoo ees käynnissä. Sitte pysyy hetke aikaa pääl jos on pitäny mopoo hetke käynnis. Oisko joku sulake menny tai akku sökö? Kiitosta etukäteen
Lähetä vastaus