Keskustelu tiettyyn merkkiin tai malliin liittyvistä mopoasioista.

Alueen säännöt

Tälle pääalueelle kirjoitetaan ne merkkikohtaiset asiat, jotka käsittelevät sellaisia merkkejä joille ei ole omaa ala-aluetta.

Mikäli pyörällesi on listassa ala-alue, käytä sitä tämän sivun sijaan

Tunturi Hopper

22.10.2010 9:26

Ja linkki tietopankkiin: http://www.motot.net/wiki/Tunturi_Hopper

6.11.2010 19:56

Mistä johtuu, kun yritän käynnistää hopperia, käynnistyspoljin menee alas ilman että pyörittää ollenkaan moottoria eli "lyö tyhjää". Se on täysin satunnaista ja jos se tapahtuu kerran se jatkuu jotnkin aikaa. Toivottavasti edes joku ymmärsi :D
Niin ja voisiko joku linkittää sen sivuston jossa myydään niitä kevlar kytkimiä morini moottoreihin, kun en googlesta löytänyt! ;)

6.11.2010 20:35

multa tiikerin koneessa kerran unohtu jousi joka pitää niitä räikkäpaloja yhdessä. niin oli samanlainen eli löi välillä tyhjää.

6.11.2010 23:48

http://www.arf33.com/arf33_special_parts.htm#morini

Eihän kytkin luista ku yrität polkee käyntiin?

7.11.2010 9:19

En usko että vika on kytkimessä, kun se lyö tyhjää niin siististi, ei juuri jäkitä vastaan. Tilaan varmaan tuolta iltaliasta tuon kevlarkytkimen ja sitä asennellessa yritän selvittää tilannetta ;) Niin ja kiitos linkistä, pitää pistää bookmarkseihin :)

E: Niin ja vielä piti kysyä täältä, kun kiilloitusaiheista topiccia en löytänyt (varmaan poistettu kun foorumi uudistui), hopperin vanteiden kiilloittamisesta. Olisi meinaan ylimääräiset vanteet tuolla jotka ajattelin talven aikana kiillottaa. Vanteista on jo poistettu alkuperäinen harmaa maali ja maalattu päälle mustalla, luulen että se on spraymaalia (edellisen omistajan tekoa). Mitä aineita käyttäen/miten tämä pitäisi tehdä? Hopperin vanteethan taitaa olla alumiinia, joten niitähän ei tarvitse kiillotuksen jälkeen käsitellä mitenkään?

7.11.2010 12:09

124 kirjoitti:En usko että vika on kytkimessä, kun se lyö tyhjää niin siististi, ei juuri jäkitä vastaan. Tilaan varmaan tuolta iltaliasta tuon kevlarkytkimen ja sitä asennellessa yritän selvittää tilannetta ;) Niin ja kiitos linkistä, pitää pistää bookmarkseihin :)


Siellä jökittää se hammassydeemi, mikä ottaa vedon vain toiseen suuntaan (toisinsanoen kytkee käynnistyspolkimen kytkinakselille polkaistaessa). Ei johdu kytkimestä (tai jos johtuu niin sillon kytkimen irroitussysteemi on se mikä jökittää). Jos tyhjää lyödessä pystyy työntämään mopon käyntiin, ei vika ole kytkimessä. En oo Hopperin konetta ikuna avannu joten en tiijä tarkkaan miten ne systeemit siel on, mutta sellanen vika siellä taitaa olla :)

E: Jaa katsos siel joku ehotteli samantyyppistä vikaa jo aiemmin ;)

7.11.2010 14:25

Juu, kiitos vastanneille, mutta luulen kumminkin vian olevan kytkimessä. Koitin tänään ensin potkaista normaalisti ja sitten hieman kevitin kytkimestä niin samantyyppisesti tuntuu luistavan. Mutta tänään taitaa lähteä tilaus italiaan, jos vaikka saisin joskus tuon kevlarkytkimen ;)
Niin ja jännää kyllä ajossa kytkin ei tunnu hirveästi luistavan :eek: Kiihdytyksessä ja ylämäissä sen huomaa ;)

7.11.2010 15:50

No jos se toosa hurttaa siitä räikästä niin ei sillon oo mitään väliä sillä että keventääkö kytkimellä vai ei, kun se polkasu ei tule ikinä edes kytkimelle asti! Ja jos kytkin ei luista ajossa tai työntäessä mopoa vaihde päällä, niin polkaistessa pitäisi tuntua melko kova vastus, ts. moottorin pitäisi edes yrittää pyörähtää, vaikka kytkin luistaisikin. Järkeä saa käyttää vikoja etsiessä... :roll:

7.11.2010 18:00

Kyllä se polkasu tulee kytkimen kautta, ainakin purkukuvista kun yrittää katsoa niin siltä näyttää. Lisäksi paristakin moposta on kokemusta ettei käynnisty jos painaa kytkimestä. Lyö vaan tyhjää. Ja eihän tuohon normaaliajoon tarvita paljoa vääntöä (?) kun ne välitykset ovat aika kevyet. Niin ja tänään kuin yritin analysoida vikaa polkemalla mopoa käyntiin niin kyllä se moottori yrittääkin pyöriä. En tiedä mistä moottoreista sinulla on kokemusta, mutta näin se on. :roll:

8.11.2010 0:04

Aquan koneesta on kokemusta ja vähän muistakin. Mut iteppä tiijät mitä teet, vaan ton vikakoodin perusteella tollasta arvailisin. Kytkimen irroitussydeemi tai se räikkä. Ite varmaan ottaisin kytkinkopan auki ja kattoisin mitä se on syöny. :roll:

8.11.2010 7:52

Sen saan selville kytkintä vaihtaessa ;) Eikös se tunnu ihan järkevältä että potkuvoima kulkee kytkimen kautta? Silloin saadaa välityksiä männälle ja se liikkuu parikin kertaa potkulla matkansa. Mutta sen näkee sitten,,

11.11.2010 20:25

Jos Hopperiin vaihtaa Airin pytyn niin tarviiko mäntää vaihtaa?

14.11.2010 12:20

Hop-hopper kirjoitti:Jos Hopperiin vaihtaa Airin pytyn niin tarviiko mäntää vaihtaa?

eiköhän se airin mäntä pitäs samalla vaihtaa.

16.11.2010 16:58

En ole varma, mutta muistaakseni jotkut käyttävät hopperin mäntää airin pytyssä. Hopperin männän L-profiilinen männänrengas tiivistää paremmin kuin normaali :roll:

18.11.2010 16:09

Mikähän vois olla hopperissa kun ajoin sillä noin kuukausi sitten ja ei meinannut antaa välillä kierroksia, jonkin ajan päästä sammui eikä ole lähtenyt sen jälkeen käyntiin. Mitä luulisitte?

Edit: Nyt käy kunnolla